Radioklub „Osijek“ poziva vas 13. svibnja 2017. godine na druženje HAMFEST Osijek u Sportsko – poslovnoj zračnoj luci Čepin. Svečano otvorenje HAMFEST-a bit će u 09:30 sati, a od 9:40 sati bit će druženje posjetitelja uz slavonski doručak.
Za sve posjetitelje koji žele tijekom HAMFEST-a izložiti svoju opremu, korištenje štandova u pristanišnoj zgradi je besplatno. Štandovi su na raspolaganju od 8:00 sati do završetka HAMFEST-a.
Uz izlaganje i prodaju HAM opreme organizirali smo i sljedeća prigodna predavanja:
1. Dvoelementne fazirane vertikalke i dipoli za 3,5 i 7 MHz – teorija i praktična izvedba, u 10:00 sati
Predavač: doc. dr. sc. Zlatko Tonković, 9A2G
2. Aktualni sat HRS-a, u 11:30 sati
Predavač: Željko Pilat, 9A2R, predsjednik Hrvatskog radioamaterskog saveza
3. SDR – softverski definirani radio, u 12:15 sati
Predavač: Siniša Tasić, YU1LM.
U 14:00 sati bit će organiziran zajednički besplatni ručak za posjetitelje.
Šalje mi naš pouzdanik iz metropole ovo, ko da mi to nismo prežvakali desetke puta, do sada, javno, na ovom forumu, opsegu, druženjima...
Prvo bijaše samo prvo predavanje, za kojega zli jezici odmah rekoše da će biti ono isto od lani.
Onda uskočio čovjek iz Srbije, puče glas da ga se zvalo, da se plaća ispod stola, i ko zna šta još, do Dalmacije se ne čuje, a čaršija priča...
Elem, kako ne bi bilo neriješeno, izmislili su točku 2. , nazovi trla-baba-lan, ili aktualni sat HRS-a. Ko da rečeni Zlatko nije član IO-a, i ne informira tamo članstvo ? Većinom su budna uha, čuju oni i bez Zlatka. A i prijatelj mi Marijan reče na skupštini da je on jedini sve isprintao, i sve pročitao. Blago zemlji što ga ima... Nemojmo zaboraviti i Tihu, kažu da je CK ispostava HDZ-a, koji tamo redovito pobjeđuje...
Stoga, kad se sve zbroji i oduzme, ja kontam da Pilat ide tamo da mu guzica vidi puta. Tako je radio i Puki. Puki je išo s Ljiljom, do Dalja i Osijeka. Pilat bi, po toj analogiji, trebo ići s Marijom.
Jer se , od Osijeka do Ćepina, govori estonski...
Ne idu, valjda, kontrolirat u šta se utrošilo onih 6.000 kuna ?
U HRS-u se arčilo x puta šest tisućica, i nikom nije pala vlas s glave.
Što više zajebeš HRS, i RA pokret u Hrvata, sljeduje te bolje mjesto i nagradni put. Od Južne Afrike, preko Londona i Beča, do nezaobilazne Švabije. I, onda se mi čudimo što Hrle pita za troškove za ić u Njemačku na WRTC ; ugledo se u starije.
Samo hebe ga jedna "mala" stvar, on napisa da je on NJIHOV ambasador u Hrvatskoj, a ne hrvatski, u Njemčiji ! Zemlja primatelj, po diplomatskim uzancama, treba osigurati samo prostor za rad veleposlanika, sve ostale troškove snosi zemlja, ili organizacija koja ga šalje.
On prostor za rad ima u Istri, društveni, već 20 godina, od kancelarije, do contest lokacije, jer svoga nije nikada ni imao, znači, RH je svoj dio "obveze" ispunila. Sad je sve do Švabije...
Ali vratimo se mi kvotiranom tekstu. Meni, kao jednom starovremenskom čovjeku , upada u oči samo jedna, i to zadnja, rečenica.
Nerado, i rijetko, citiram Amere, ali ova im je svevremenska, i nenadjebiva :
Ništa nije tako skupo, kao besplatan ručak !
I lisnata su (nekima) izlazila na nos, a moš mislit šta će bit sa ručkon.........
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja