Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Fri May 05, 2017 4:27 pm

Viktore, pročitala su ih i mala djeca, odavno...
Ova tragikomična farsa ima i svoju pouku, i poruku. Već više od 10 godina Stručna služba ne radi svoj posao, za to je dobivala amoralne i nezakonite stimulacije, bez radnih ocjena, a ne jednom smo čuli, dok je Puki bio predsjednik, da on ne može ništa zapovjediti tajnici.
Zaključke izvucite sami, ja ih znam.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a7zz » Fri May 05, 2017 6:50 pm

Tu bandu treba motikom rastjerati.
9a7zz

Postby 9a2jg » Sat May 06, 2017 7:44 am

Tijekom rasprava, na HRS forumu, zadnjih par mjeseci, su par ljudi iznjedrili dobru ideju da se HRS transformira u Hrvatski radio klub, ljudi plaćaju samo jednu, direktnu članarinu, krovni zakon zadovoljen, ljudima jeftinije, otkloniš cca 100 hladnih pogona po Lijepoj našoj, mirna Bosna, a i Hercegovina.

I, sve bi to bilo u redu da je to proizvod rada uma tih "novih predlagača". To smo, neovisno jedan o drugome, ili trećemu, predlagali i Djani, i Nikola, i ja. Niko se nije ni javio, a svi su (pro)čitali.

Di je onda zajeb ?
Odgovor leži u nikad danom odgovoru zašto imamo previše općina, gradova, županija...
Kad si jednom dao nekom dahiji da zakonski uobliči i brani svoj feud, on stvara mrežu, kojom će to braniti, do zadnje kapi krvi.
Jer, kako Reni lijepo reče Peri, nije uložio ni lipe, ni on, ni ijedan taj samozvani elitist, sve društvena sredstva, ali društvo nema pristupa, samo "odabrani".

E, ti "odabrani, elitisti, pouzdani i provereni" su protiv ikakvih promjena, a pogotovo onih koji bi takli u njihov feud, bogom dani atar.

Znamo ih, pojedinačno, po imenu i prezimenu, i pozivnoj oznaci, do jednog.
To su upravo oni koji drže ruku na srcu dok svira državna himna.
Jer, bitna je poza i forma, za javnost, u sadržaj ne daju dirati.
Stručna služba HRS-a im je jatak, jer oni ZAJEDNO održavaju formu, na obostranu korist, prvima se ne diraju feudi, drugi se udobno uhljebiše za peteroznamenkastu mjesečnu plaću, bez obveza, odgovornosti, ocjena rada, kontrole, i vertikalnog ustroja zapovijedanja.
Jer, neodoljivo izgleda da u D-12 tajnica zapovijeda predsjedniku, a ne obrnuto.
Svi znamo kako je do toga došlo.
Glavnog krivca su, nakon 10 godina, izvukli iz naftalina, neokrznutog, neprocesuiranog, nekažnjenog, da opet bljuje žuč po neistomišljenicima.
Nečeš razbojniče !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat May 06, 2017 1:41 pm

Koliko su novaca koštala Savez njegove pizdarije i greške a sada ovdje opet dili lekcije poštenim,normalnim i istinskim radioamaterima.To je tako kad ga se nije na valjani način procesuiralo! Netko mu je to omogućio.Mene i tebe bi bili ka Krista razapeli da smo ono uradili. Neka zaboravi disat tamo na Rebru ili di već. :x
Razbojnicima je u Paklu misto. :twisted:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon May 08, 2017 7:00 am

Po ugodnom sunčanom vremenu održano je Zagrebačko ARG natjecanje na frekvencijskom području 144 MHz. U ekipnoj konkurenciji najbolji je RK "Ludbreg" iz Ludbrega, drugo mjesto pripalo je RK "Međimurje" PPS Mursko Središće, a treće mjesto dijele RK "Nikola Tesla" iz Bjelovara i RK "Ozalj" iz Ozlja. Relativno mali broj natjecatelja nije posljedica "zakašnjele" obavijesti na HRS web stranici
.

Neko će pomisliti da je kvotirani tekst "zalutao" ovdje, u ovaj topic, ali nije. 19 natjecatelja, za nešto što bi trebalo biti jedan od dva Top gun-a u ARG-u u RH, je, najblaže rečeno, sramota.
Prvo, jer se varaju izvori financiranja, nečemu se daje "državni" značaj, kad tamo lokalno natjecanje. Drugo, potegnu se novci, iz više izvora, koji se, u konačnici, troše za druge svrhe. Treće, šalje se pogrešna poruka da u HRS-u više nema osnovne djelatnosti, operatorstva na KV i UKV.

Jedan neovisni promatrač sa strane mi reče da je bilo više osoba u organizaciji, nego natjecatelja. Treba li tome komentar ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 10, 2017 7:01 am

1. Na forumu mogu pisati samo oni koji su platili članarinu. (Npr. platio sam članarinu
25.04.2017., mogu pisati na forumu do 24.04.2018.)

2. Rasprave koje se tiču rada Hrvatskog radioamaterskog saveza mogu čitati i komentirati
samo članovi HRS-a (dakle oni koji su platili članarinu). Nitko drugi to ne bi trebao vidjeti.

"Pametni" Martin opet jaše...
Ne samo što piše bedastoće, nego i svjesno laže.
1. Članarinu možeš platiti u tekućoj godini, do 31. prosinca (skuplje poslije 31. ožujka), i iduće godine pisati po forumu do 30. prosinca !
2. Svi oni koji su skrivali pod tepih sve stvari važne za HRS i RA pokret u 9A bi htjeli da se NE diskutira javno. Već viđeno.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed May 10, 2017 8:27 am

Ja se sićam faca iz prošlosti koji su srali po tom Forumu a bili su stranci pa i sa drugog Kontinenta.Koja članarina koji bakrači :?:
Sad bi Martin glumija herr Flicka. :roll: Da ga nema tribalo bi ga izmislit. :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 10, 2017 11:41 am

Srića naša šta je od prošloga miseca počeja radit laboratorij u Zagrebu, doneseš krv, oni je analiziraju, i printaju ti nalaz, u kojem nedvojbeno stoji na čemu je dotična osoba.
Svi akteri mogu biti anonimni.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 11, 2017 4:42 pm

Radioklub „Osijek“ poziva vas 13. svibnja 2017. godine na druženje HAMFEST Osijek u Sportsko – poslovnoj zračnoj luci Čepin. Svečano otvorenje HAMFEST-a bit će u 09:30 sati, a od 9:40 sati bit će druženje posjetitelja uz slavonski doručak.
Za sve posjetitelje koji žele tijekom HAMFEST-a izložiti svoju opremu, korištenje štandova u pristanišnoj zgradi je besplatno. Štandovi su na raspolaganju od 8:00 sati do završetka HAMFEST-a.
Uz izlaganje i prodaju HAM opreme organizirali smo i sljedeća prigodna predavanja:

1. Dvoelementne fazirane vertikalke i dipoli za 3,5 i 7 MHz – teorija i praktična izvedba, u 10:00 sati
Predavač: doc. dr. sc. Zlatko Tonković, 9A2G

2. Aktualni sat HRS-a, u 11:30 sati
Predavač: Željko Pilat, 9A2R, predsjednik Hrvatskog radioamaterskog saveza
3. SDR – softverski definirani radio, u 12:15 sati
Predavač: Siniša Tasić, YU1LM.
U 14:00 sati bit će organiziran zajednički besplatni ručak za posjetitelje.

Šalje mi naš pouzdanik iz metropole ovo, ko da mi to nismo prežvakali desetke puta, do sada, javno, na ovom forumu, opsegu, druženjima...

Prvo bijaše samo prvo predavanje, za kojega zli jezici odmah rekoše da će biti ono isto od lani.
Onda uskočio čovjek iz Srbije, puče glas da ga se zvalo, da se plaća ispod stola, i ko zna šta još, do Dalmacije se ne čuje, a čaršija priča...
Elem, kako ne bi bilo neriješeno, izmislili su točku 2. , nazovi trla-baba-lan, ili aktualni sat HRS-a. Ko da rečeni Zlatko nije član IO-a, i ne informira tamo članstvo ? Većinom su budna uha, čuju oni i bez Zlatka. A i prijatelj mi Marijan reče na skupštini da je on jedini sve isprintao, i sve pročitao. Blago zemlji što ga ima... Nemojmo zaboraviti i Tihu, kažu da je CK ispostava HDZ-a, koji tamo redovito pobjeđuje...
Stoga, kad se sve zbroji i oduzme, ja kontam da Pilat ide tamo da mu guzica vidi puta. Tako je radio i Puki. Puki je išo s Ljiljom, do Dalja i Osijeka. Pilat bi, po toj analogiji, trebo ići s Marijom.
Jer se , od Osijeka do Ćepina, govori estonski...
Ne idu, valjda, kontrolirat u šta se utrošilo onih 6.000 kuna ?
U HRS-u se arčilo x puta šest tisućica, i nikom nije pala vlas s glave.
Što više zajebeš HRS, i RA pokret u Hrvata, sljeduje te bolje mjesto i nagradni put. Od Južne Afrike, preko Londona i Beča, do nezaobilazne Švabije. I, onda se mi čudimo što Hrle pita za troškove za ić u Njemačku na WRTC ; ugledo se u starije.
Samo hebe ga jedna "mala" stvar, on napisa da je on NJIHOV ambasador u Hrvatskoj, a ne hrvatski, u Njemčiji ! Zemlja primatelj, po diplomatskim uzancama, treba osigurati samo prostor za rad veleposlanika, sve ostale troškove snosi zemlja, ili organizacija koja ga šalje.
On prostor za rad ima u Istri, društveni, već 20 godina, od kancelarije, do contest lokacije, jer svoga nije nikada ni imao, znači, RH je svoj dio "obveze" ispunila. Sad je sve do Švabije...

Ali vratimo se mi kvotiranom tekstu. Meni, kao jednom starovremenskom čovjeku , upada u oči samo jedna, i to zadnja, rečenica.
Nerado, i rijetko, citiram Amere, ali ova im je svevremenska, i nenadjebiva : Ništa nije tako skupo, kao besplatan ručak !

I lisnata su (nekima) izlazila na nos, a moš mislit šta će bit sa ručkon.........
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 16, 2017 9:51 am

Temeljem članka 39. i 45. Statuta Hrvatskoga radioamaterskog saveza predsjednik HRS-a saziva 3./2017. redovnu sjednicu Izvršnog odbora, koja će se održati u subotu, 20. svibnja 2017. godine, u Zagrebu, Dalmatinska 12, u 10,00 sati.

Nastavlja se "uhodana" praksa, kako reče Ivo 3TY, uru prije se (po naredbi) nađe NO, lijepo ih se upita "jel' da je sve u redu?", predsjednik NO odvrati "pa nisan ja ekonomista da kontroliran račune", i još jedna lakrdija završi na istovjetan način, kao i mnoge prije nje.

A da li će se skupština i održati, e to je već sad "drugo pitajne", kak bi reko Presvetli. Jer, članstvo utanjilo, pitanje ko će i doć na skupštinu ?
Oće ovi, na putni nalog, državotvorni i uzdanički, ostali slabo, nem tecik...

Jel' van sad jasno, drugovi i gospodo, zašto im ja nisam pasao, ni 2009.g. u Kraljevici, ni 2016.g. u Zagrebu, puno pitam, i to sve nezgodna pitanja. Pomalo, doće i drugi, postavljaće ista pitanja, korak povijesti ide samo naprijed, druge nećete moći izbacivati sa foruma, ne objavljivati im članke, i čerečiti im CV po Balkanu, sve bivši milicioneri i UDBA-ši. Dolaze novi ljudi, neopterećeni (vašim) dosijeima i pizdarijama, koji nisu presvlačili kapute kao vi.....

Do tada, grickajte proračun, ko miševi u silosu, to vam je jedino i ostalo, uz kupanje u samozadovoljstvu. I u Stobreču.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK