by 9a2jg » Sun Mar 12, 2017 9:02 pm
Grah trešnjevac u Lidla 9,99 kn/kg, u Merime na Baš-čaršiji za 10 KM, a moreš zvat i prijatela Uzdanicu, sve ima isti efekt.
Na Balkanu sve ima svoje počelo, odrađivanje, i posljedice. Ništa se ne dešava slučajno, sitan filigranski vez, paške i forske švore im nisu ravne ! A sve pod budnom paskom onih, koji su vazda budni, i koji nas čuvaju.
Kad me već potežeš za jezik, ja sam znao godinu dana prije, nego što su CB-eaši, na čelu s Đukom, odrađivali prvu akciju Znam, hoću , mogu, aka Festival narodne tehnike. Akcija Stadion. Figure se poslagaše same od sebe, samo je potrebno pravoj osobi staviti muda u moršu (škripac).
Sve je predvidivo, samo nisam mogao predvidjeti da će me "moj" ZTK zajebati za dio radnog staža. To sam saznao kad sam predao radnu knjižicu Mirovinskom, a službenica me zove, i veli, u knjižici pečat SOTK, upisan rad, od do, a doprinosi nisu plaćeni, znači, ko da nisi ni radio. Pogodi iz tri puta koja je službenica za to "zaslužna" ? Ima 65 , ma je ne mogu ni puškom potjerati, kao ni Faraona, da mu ne smjestiše catch 22. Šta će radit isti posao, za tri puta manji income ?
Misliš da je slučajno što CB-eaši otiđu na Zvjezdano selo kad im se prdne, a radioamateri ne mogu ? Pod radioamatere ne računam one opsjenare tipa David Copperfield, koji obuče operatora u 5 radnih dana, i još ga nauče plivat.
Misliš da je slučajno da onaj ko je bio prije rata ovlašteni ispitivač, i u svim ispitnim kategorijama, uključivši i ispite za strane jezike, to nije u neovisnoj Hrvatskoj ? Ko da je bio u četnicima ! A on dragovoljac ZNG-a i HV-a, a ti koji su donijeli tu sramotnu odluku gledali rat na HTV-u, i svaku večer ženi guzicu grijali.
"Odabrani" polako umiru, pa i oni koji su do smrti bili ispitivači, a mi im nalazili planove veza u kasama JNA, netom po oslobađanju. Sreća moja, da nas je "samo" petorica bilo nazočno zarobljavanju veziste, otvaranju kase, i utvrđivanju sadržaja. Dodatna je sreća što niko od nas još nije umro, pa mogu svi posvjedočiti u isto.
Prethodnim garniturama je bilo bitno da imaju nekog s mudima u morši, koji je bio poslušan, jer mora biti, i koji je potpisivao sve što mu je bilo donešeno na potpis, ako se drugačije ne naredi.
Jel ti sad jasno otkud oni WiFi Perini "operatori" ? Jel' se sječaš kako su ljudi na makarskoj rivi saznavali da su položili, a nikad nikoga nisu vidjeli ni čuli ! Pisao sam o tome na HRS forumu, dok su još dali, ali ošacovali su da me nemaju s čime ucjenjivat, pa su me potirali. Plastična puškica, šerif iz USA, drug Goran, par mufljuza po Slavoniji, oni su bili samo sredstvo, a ne djelatan čimbenik. Konce je, kao i uvijek, vukao onaj koji je rat gledao iz naslonjača.
Nemoj me vuć za jezik, je, i takvi su dobijali činove, "nek se nađe", zato i nije bilo za dragovoljce, znalce i odličan kadar iz radio klubova. Ali, to je tema koja se otvara u svibnju. Zašto u svibnju ? Jednostavno, valjda će ova rukovodna garnitura reafirmirati domaće KV natjecanje povodom Dana roda veze HV-e ? Dosta je što umirovljenici HV-a i MORH-a rade u kontestima vezanim za neke druge vojske, da sad ne širim priču, a trebao bi...
Misliš da ne znam ko je Laureat 2016 ?
Najbolji u klasi...
Pameti, dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja