Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Wed Jan 18, 2017 11:52 am

Kad san ti bija susid, u Radničkoj ulici, blizu nas je bija dom za napuštenu djecu. Sprijateljili smo se sa jednom napuštenom curicom, vrsnicom moje kćeri, pozivali je nediljon na obid, družili se, pomagali koliko smo mogli. Jednog dana, kad san je za ruku vodija nazad, i doveja u Dom, ferma me jedna od odgojiteljica, i ispriča interesantnu priču. Veli, mater od te male je bila kurba, u đardinu, ostavila je, i nije se pojavljivala, nego točno jedan put u 6 miseci, na 5 minuta. Zašto ? Zato jer je bija taki nakaradni zakon, da je bilo , formalno, dosta se pojavit baš tako, jedan put u 6 miseci, na 5 minuti, za ne izgubit roditeljska prava. Ono što je slijedilo me je prenerazilo. Odgojiteljica mi reče, da biološka majka tako održava (formalni) kontakt s ćeron, i kada prođe 16 godina, uzme je sebi, i nastoji je ubacit u prostituciju !

Narečeni "pravdoljubac" misli da, baš kao i spomenuta kurbetina, može ostavit dite, na brigu društvu, i onda se , nakon 16 godin, samo pojavit, ka obećani Mesija, ili Spasitelj.
I nevirnici, a kamoli virnici, znaju da to tako ne funkcionira... Za izvesti dite na put treba cijeloživotna briga, i skrb, a ovo šta on pokušava radit, je performans za neupućene.
Taj i takvi se nisu nikada, pa neće ni ubuduće, brinuti za radio klub, bez obzira na njegov naziv. Traži se "opravdanje" za nerad, košmar i lopovluk. Na koncu konca, ima on "svoj" matični klub, gdje, kako čujem, se nije iskazao sudjelovanjem, osim jednom novčano. Kako mu se to nije nikada "omaklo" u RK Split ?

No, to nije moj problem, nego RK Marjan, kojem želim sve najbolje, ka i uvik. To je jedna, kompletno druga priča. Budemo i to ispričali, pomalo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 18, 2017 12:43 pm

Dok san bija clan u Marjana nisan ga bas cesto vidja.Mozda se aktivira u zadnje dvi godine.Stup sa rotatorom u podnozju mu godinama stoji na krovu bez antene.Ja to svaki dan vidin kad idem i vracam se s posla.Pitam se kad ce osvanut barem TV antena ali njegova stvar.Ja samo primjecujem. ;)
U gradu Splitu kod mene je najvise antena.Skoro 20 kabela ide na krov.Pa sad.... ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jan 19, 2017 6:59 am

Dakle, ovo je definitivno sezona onih koji mi šalju mailove po prvi put u životu, od Emira, do narečenog Žekija. Imaju i dodirnih točaka, čak. O tom-potom.

Ovaj potonji pažljivo čita sve ovdje napisano, i vidim što ga muči, sve vezano za mene, od Domovinskog rata, preko mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, do upravljanja, života i rada jednog radio kluba. Ali , to je njegov problem, i problem onih koji mu se daju manipulirati.
U međuvremenu, klub neće umrijeti, kako su neki predviđali i priželjkivali. Bivši članovi kluba mogu samo žaliti, što su bivši. Pametnima dosta.

Ja sam platio svom klubu članarinu, 10. siječnja, ka i svake godine. Neka svako plati svome.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 20, 2017 6:27 am

Svaki dan, novo veselje. Jučer sam, više od po ure , objašnjava jednom našem bivšem članu da, kad prestaneš plaćat članarinu, klubu i HRS-u, oni su za tebe, i bivši klub, i bivša krovna udruga. Ti si i za njih bivši. Nisan ga uspija uvjeriti u ono što je i slijepcu očito. On se , nemuštim jezikom, pozivao na svoja "prava", koja su sve, samo prava nisu. Očito, osoba se ufurala u svoj film, za koji samo on zna sadržaj...
9a2jg

Postby 9a4db » Fri Jan 20, 2017 1:21 pm

To je sigurno jedan od onih 12 potpis-veličanstvenih :mrgreen:

Vidiš kaki si,
nedaš im da plate članarinu...
ne održavaš im MTS, koja su na "reversu",
za sve si ti kriv....
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Fri Jan 20, 2017 2:47 pm

Od tih 12, više od pola nisam nikada čuo znak u eteru, neki nisu nikad ni proradili, a "kolovođa" im radi i bez dozvole za rad. Kao što napisah, nikad zgoreg ponoviti, nisu platili članarinu godinama, neki i desetljećima. To nisu loše osobe, samo, nikako da (neki) shvate da , kad ne platiš jednu godinu članarinu, više nisi član, sa svim pravima i obvezama, a kamoli 20 ili 25 ! To te ja pitam !

U RK Split, osim pozivne oznake kluba 9A1AKL/9A2A , ima samo 5 važećih pozivnih oznaka, i to : 9A5AXW, 9A2JG, 9A7LFZ, 9A3NU i 9A1MK. Sve ostalo je nelegalno, i plod nečije bujne mašte.

P.S. Nevjerne Tome, i njegovi sljedbenici, koji ne vjeruju, pravac hakom.hr. Oni savršeno rade svoj posao.
9a2jg

Postby 9a7zz » Fri Jan 20, 2017 9:36 pm

Ja tebi Koki ništa ne vjerujem ;) .Ako je potpisala Tilda,a vidim da je,znači da je istina.Neznam tko stoji iza toga znaka ali neznam ni koji je to DXCC entitet?Je li to neki spec.osobni znak?Puno jadnih stvari sam vidio po forumu tamo ali ovo je definitivno najjadnije i najgluplje.A potpisali sve poznati znakovi,sami pobjednici kontesta i veliki operatori ;) .
Ne boli svaka.A i ne vidi se svaka.
9a7zz

Postby 9a2jg » Sat Jan 21, 2017 7:42 am

Nemoj Adame griješit' dušu!
A tko je do sada mogao dotičnome odgovoriti na sve njegove izmišljotine i gluposti?
S obzirom da je ostao bez kluba, možemo ga, ako sroči lijepu molbu, mi primiti.
Kod nas ionako ima članova iz svih krajeva Hrvatske. A ljudi dalmatinske duše su dobrodošli!

Dragi Emire, šta se babi tilo, to joj se i snilo ! Kad sam primio mail, od narečenog kolovođe i manipulatora, našao sam kompletne rečenice, i izričaje, kao u jednoj poruci od bivšeg rukovodstva HRS-a, odmah sam znao ko stoji iza ovog nekulturnog pokušaja napada na mene, jer narečenom "lideru" je to malo puno za smislit. Špranca je špranca, ma što mi mislili o tome. Pokornost u hijerarhiji, također. Pametnima (u Zagrebu) dosta. Ovaj, potonji, je obični slugan.

Tebi, dragi Emire, fala što bi se "skrbio" za mene, i moj status. Kao što reče jedan, molim te , ko Boga, nemoj mi više pomagat ! Od takve mi je pomoći, sve gore.

Da ti zadovoljim znatiželju, jer ti, baš kao i tajnica, pročitate napisano na ovom forumu, uz prvu kafu, nasabajle, ovaj je (ponavljam) platio članarinu, za sebe i suprugu 10. siječnja o.g. Kako predsjedniku šaljem u ponedjeljak njegovu potvrdu o uplati, poslat ću i skenirane uplatnice za sebe i suprugu, pa neka ti ih uruči, da zadovoljiš svoju taštinu, i bolesnu maštu.

Ali, kako je zima, i , očito, nemaš šta radit, evo ti još malo "materijala" za dumanje, dok je vanka minus deset. Uzmi, hipotetički, da se neko lažno predstavljao, u ime i za račun kluba, da preuzme znatna MTS-a Policije, koja bi služila samo njemu , i osobama oko njega. Taj bi, prije ili kasnije morao "ozakoniti" svoj status, kako bi se to sve umotalo u celofan zakonitosti, bez obzira što on godinama nije u tom (svom bivšem) matičnom klubu.
Kad ti "legne" hipotetski, onda ćemo nastaviti domaći rad.

Ima ona pjesma, iz sedamdesetih "život teče, život brzo prolazi, poslije svake žene, gora dolazi,..." Tako ti je i sa radioklubovima, kad se iste počme mijenjat, kao ciganin konje, sve je veće razočarenje, a učesnik nema puninu sudjelovanja u sebi. Može ti prijatelj Goran nešto o tome ispričat, on to predobro zna.

Ovaj manipulator je to iskusio na svojoj koži, jer u RK Marjan ljudi imaju utakmica u nogama, i pročitali su ga, tako da bi on opet doklepetao u staro jato !
U RK Split je odnio linear, kupio za 100 DM prijemnik Collins koji sam ja iz (sad već) bivše firme donio u klub, od jednog koruptivnog predsjednika, šta mu onda preostaje ? Razumi čovika, hebeno je to kad "novi" klub nije ispunija tvoja očekivanja, a u starome nad glavom "visi" kaznena prijava nadležnom DO, i ovisi o volji predsjednika kluba. Nije zgodno, moraš priznati.

Iako ti, dragi Emire, sve čitaš ovdje napisano, još ću ti napisati još samo jedno, ponoviti čak : Ja sam tu osobu javno prozvao, i pozvao na policijski poligraf, nakon njegovih javnih laži, da me je on zaposlio ( moš mislit ! ), da nije tražio od njega da ga pustim na ispitu za A, i još nekih stvari. Nije mi nikada odgovorio. Sreća je moja da ima još živih svjedoka, iako je glavni umro, koji mogu to sve posvjedočiti. Mnogo od toga ima i napisano, i sačuvano.

I, na kraju, iako ne i zadnje, kad malo bolje razmislim, zašto ja ne bi bio i potpomažući član HRK FF, ionako sam u tom statusu, već odavno u još jednom RK ?

Kad smo se zadnji put vidjeli, i jedini put u životu popili piće, ti , ja i pokojni Daki, ti me uvrijedi , rečenicom da češ ti platiti, jer ti je veća penzija. Ja sam platija, jer sam ja i zva. Od svoje (relativno) male mirovine, za 44 g. radnog staža, uvijek sam spreman pomoći divan projekt Hrvatske Flore i Faune.
Ali, što ja to tebi pričam, ti to predobro znaš, jer, sve uplate koje su došle za plakete za RK Split su došle iz mog džepa, imam i potvrde.

Na zadnjem tuljcu koji sam primio od tebe su i okrugle naljepnice udruge policajaca radioamatera. Da li to ima veze što ti držiš vodu bivšem kolegi radiofonisti u PU SD-oj ?

Danas zove hladno u Zagrebu, ugrij se, makar na ovim retcima. Hipotermija je gadna stvar.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 24, 2017 11:44 am

Također ćeš pisati o svim tvojim ratnim putovima, oslobađanjima svih okupiranih dijelova Hrvatske (jači si od Chuck Norrisa), reintegracijama i slično.

Zoran primjer kako jezik (i prstići) radi brže od pameti. Jer, narečeni mene proziva za davanje nadimaka ljudima, a on mene promovirao u Chuck-a Norris-a ! I to javno ! Za razliku od mene, koji sam samo uporabio adekvatne nadimke pojedinaca, koje su im, pretežito, drugi nadjenuli. Od "profesionalke", nadalje.

Ono što ne napisa, urbi et orbi, da je sjedio sa dvojicom, od kojih jedan nije htio ići u nijednu postrojbu, ni u jednu službu, ni servis , za obranu Hrvatske (jedini u AKL-u), a drugi dobio bijeli mob poziv, došao u moju brigadu, "izdržao" DVA dana, pa se javio na "lekarsku", da ga bole leđa. Naime, u jedan od ta dva dana su bili doveli dvojicu mojih zemljaka, iz Dugopolja, mrtve, s južnog bojišta.
On će ti meni : A ovdje se i gine ! Treći dan, po mobilizaciji, on otra doma.

Imam ja u pričuvi, sijaset nadimaka za takve, ali, čemu ? Prošlo je otada 25 godina, mnogi su to zaboravili, ali golema većina, koji su bili dragovoljci, nisu.

Živimo, dan za dan, dokle stignemo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 26, 2017 10:51 am

Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju... Emir o CIA-i i QSL-kama ! Ne boj se, tvoje QSL-ke nije nikad niko, i neće, analizirat, iz prostog razloga što ih nisi ni posla !

Mislin se, da se ja uvatin excela, samo stručna služba ne bi dala inpute, kad ne daju Ivi, članu NO-a, ja sam ipak samo neznatan član.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK