Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Thu Dec 01, 2016 8:01 pm

Slušaj Reni, ima evo četvrta godina da su Nikola i Puki, sa svojin društvon, među kojima je bija i drug Laureat, izglasali da Savez , od naših članarina i naknada, isplaćuje svakom klubu za svakog završenog tečajca. Nije normalno, jer da jest, onda bi to bilo prošlo na programu za HZTK, a nije. I ne bi se ljudi bili ni obadali, da nisu došle razne manifestacije, di bi se mladi ljudi tribali trsit. Nema ih nigdi.
To ne vidi samo Koki, to vidi cila Rvaska.
E sada, umisto da Savez reče, vrati koko šta si pozobala, vratite šolde, jer i ovo pinku aktivnosti za mlade, nema ko u vašen klubu provest, znači, proizveli ste, naštancali, operatore na papiru, za dobit lovu klubu, i ništa više. Potemkinova sela, po n-ti put !
Ne moran ja uvik upirat prst u CIG, RBZ, ili CEI, dosta mi je uzet uvijek zoran primjer RK Vidova gora iz Supetra. Toliko su prikazali, da ih ima položenih u zadnjih 25 godina, da bi se mora pravit red po bandovima u SDŽ-i za uvatit pinku arije od njihove aktivnosti ! Znaš koliko je pripadnika te zlatne mladeži radilo iz Supetra, iz svoga kluba, u Kupu Jadrana 2016.g. Rvaski, latinica, velika štanpana slova : JEDAN !
Kad je bilo, prije nekoliko godina aktivnost 9A0COAST, onda su mene zvali da in radin iz Bola, te dice nije bilo nigdi. Naravno da su oni to opisali i upisali kao rezultate svog kluba i podmlatka. Tako to ide. Šta si veći muljator, šta više lažeš, varaš, floćaješ, to si "uspješniji" predsjednik uzdaničkog radio kluba, i delegat u ZTK i ŽZTK, jer si tamo među jednakima (po ponašanju).
Sada kad je brak puka, otišli "stari", osnovali RK Brač, sad je aktivnost nula, po objektu na Vidovoj gori šetaju pantagane, a oni neka zakače sva priznanja, dobijena u neovisnoj RH, za neku stvar, umisto smokvinog lista.

Koliko to sve skupa, ne štima, svjedoči i podatak, koji sam neki dan javno iznio, da sam upravo primio QSL-ke sa 9A biroa za aktivnost YOTA 9A postaja za 2014.g. ! Kakvi učitelji, takva i dica !
Nisu dica kriva, nisu nikad ni bila, kriv je sistem, koji je odma, u neovisnoj RH, postavljen naopako, sistem pogrešne politike u tehničkoj kulturi, kronično falših rezultata i izvješća, da bi se formalno zadovoljila hidra, koja je uvijek, pa i sada, prvo namirivala sebe, a mrvice davala klubovima i volonterima Narodne tehnike.

Kako nas trenutno vode oni koji su u tom oceanu laži odlično plivali, jasno nam je kakva nam je perspektiva iduće 4 godine.

Iz te nas močvare ne vadi ni "osmica" Poduzeća za ceste iz Šujice...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 01, 2016 11:29 pm

Pa ja san ti sve ovo nikidan napisa.Da ne vidim nikakvog napretka na ovim falšim temeljima.
Samo mi jedno nije jasno.Kako te Pavišić uspija zahebat za rađu 9A0CAOST? :)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 02, 2016 7:33 am

Samo mi jedno nije jasno.Kako te Pavišić uspija zahebat za rađu 9A0CAOST? :)

Jednostavno, "proda" mi je priču da su on i Tomo prezauzeti, a ja to "popija" bez Radenske. Ja pizda, nisan promislija da je on tada već bija penšijunat...
Ali, ko laže sistem, šta mu je lagat mene, ka reć dobar dan !

Da ti ne rečen da je laga, u sve bračke općine i Turističke zajednice, kad je kupija šolde za objekt na Vidovoj gori. Mome načelniku nije mora lagat, to su ti dva, od četiri ugaona kamena na kojima počiva SDP Brača. Ma isto mu je reka da je to za radioamatere Brača, ne Supetra, ili RK Vidova gora. Direktor TZ mu je po nalogu načelnika, isto ka i u Milnu, odma doznačija lovu. Ma isto radioamateri Milne i Bola nisu prismrdili gori. Nemamo podobnost.

Tog i takvog ZTK i HZTK nagrađuje, promovira, financira, ukratko, on je "njihov čovjek", za sva vremena. Nije jedini, po (najmanje) jedan u svakom uzdaničkom klubu.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 02, 2016 2:52 pm

aH ZO.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 02, 2016 3:27 pm

Koliko su oni jaki i povezani, najbolje govori i ova crtica. U zadnjih 45 godina nisan nikad iša pitat ništa u općinu, ili TZ u Bolu da pomognu radioamatere, do priklani, kad san iša, prvi i zadnji put, molit, za pomoć u organizaciji akcije Potezanje Mrduje. Još san in napisa, i usmeno objasnija, da nas par sve mukte radimo, a da nan triba za tiskat diplome, QSL-ke i letke. Naravno da nan nisu dali ni lipe. U tvrtku Zlatni rat san isto iša molit, nisu se udostojili odgovorit, do današnjeg dana. A dobili firmu mukte, ili , kako populisti vole reć, za jednu kunu, naše trude...
Mihovil i ja, po ne znan koji put, pojili govno, iznili sve na svojin plećima, i na svome portafoju !
No to nije smetalo iste ove, koji su nas odjebali, da organiziraju autobuse, izlete , taksije, za ić do Milne i Šolte, za vidit neponovljivu manifestaciju. Čak su i prigodne flyere (letke) tiskali, za što veću zaradu !
I, kako niko ne voli ispast pizda, na istu fintu, dva puta, lani nije bilo ništa, ili skoro ništa, ove godine isto. Oni koji su nosili na svoju škinu su izgorili, a drugi neće da podmetnu leđa, jer, prvo triba otvorit (svoj) portafoj !

Da rezimiram, jer bi moga pisat do prikosutra, taj lik Pavišić, je manija pare koje san ja prije DR-a dobija od Radničkog savjeta DP Zlatni rat, i upotrijebija ih je za tiskat diplomu Brač, i još je par godin živija klub od toga (tih para). Da mu ih je moj direktor, na njegovo laganje.
Pa se ponovio 9A0COAST, opet je izmuza lovu od TZ Bol.
Na kraju, ali ne i zadnje, došlo je financiranje kućice, i opreme, prvo je doša, ne u Supetar, nego u Bol, jer mu je tu siguro, ka na banci, tu su "njegovi", sve go SDP, dali bi desnicu da se vrati Juga...

Igrom sudbine, u zadnjih misec dana san bio, na moju žalost, desetak puta u Supetru, priča sa mnogo ljudi, svi su izgledi da će SDP izgubit Supetar, ko Bog da, idućeg svibnja, na lokalnim izborima.
Slijedi i razdioba MTS-a, imovine i financija između RK Vidova gora i RK Brač, što, evo već godinu dana on odbija učiniti.
Kotač povijesti se ne da vraćati unatrag, nema više operatora, nema financiranja, nema laganja, nema falših izvještaja o svjetskim uspjesima, na djelu je samo strategija izlaska, s minimaliziranjem štete.

I znaš koga najviše žalin, Reni ? Tebe, jer je on kupija komad zemje, između Supetra i Mirac, za portabl lokaciju, ne znan ko mu se više "obradova", ti , ili Tomo, šta mu je uteka iz lokala.

Srića vaša šta su učinili novu zaobilaznicu oko Mirac...

Ima još...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 02, 2016 6:16 pm

Bija san ja na toj lokaciji odavno!
Tamo tada nije bilo struje ni kuća.On je ima nešto potleušice,agregat ali to nije tema nit me zanima.
Daleko je to dosta od Mirci,zračne linije.Ma nije meni stalo niti briga za njega i puno sličnih.Ja samo čekam šonete u S.D. I kažem JEDAN UDBAŠ MANJE,HVALA TI DRAGI BOŽE :!: :D A njih se drugačije teško rišit :!: ;) Po glavi stanovnika barenko jedan udbaš. :o

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 02, 2016 6:30 pm

Ne brinen ni ja tuđu brigu, ali je znakovito kako je svak od njih pripremija izlaznu strategiju, jer je kraj predvidiv.

Na zadnjoj skupštini su ga bili izbacili sa skupštine, i zasjedanja, pa je onda posla svoje bivše zaposlenike, da ih mole da ga prime natrag, pa kad su ga primili, onda ih je opet sjeba, sa ovima "svojima" od prije rata, zato su oni, ka "zdravo tkivo" otišli, i osnovali radio klub Brač.

On je osta, sa ovih par svojih bivših zaposlenika, jednin kolegon, i dvoje dice, ne može radit njanci za kućni savjet, u Put gaja, ne mi ga u ozbiljan kontest.

Svi vlastodršci u povijesti, od najmanjeg, do najvećeg, su imali predvidiv kraj. Samo je pitanje protoka vremena i načina na koji će skončat.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 02, 2016 9:27 pm

Bilo mu je boje da je osta u Arbunu.Ovako je sve okolo sebe spizdija. :evil: I učinija redikula od sebe,bez pisaće mašine. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 03, 2016 7:49 am

Kad je bilo izvjesno da ćemo pobijediti u Domovinskom ratu, ovi svi šta su držali fige samostalnoj Hrvatskoj, i za nas govorili , ljeta 91', da smo pijani i razulareni ustaše, su morali naći novi identitet, i novu "legitimaciju", u novostvorenim okolnostima, u državi za koju su ošacovali da će opstat.

Oni, najortodoksniji , su ostali u Pokretu za Jugoslaviju.
Drugi su, odjednom, postali dobrovoljni vatrogasci. Zašto ? U to, još ratno, vrime, je bija pod MUP-om, MUP-ova iskaznica, slična (radna)odora, kurčenje po mistu...
Treći su, ka i on, "našli" neku od organizacija Narodne tehnike, Arbun je bija pri ruci.
Četvrti su se pritajili, tamo su i dan danas.

A pisaća mašina, Biser, sa INV brojen VP-e sa donje strane, je u fameju, nek se nađe, zajedno sa onin TS530SP šta su ga bili donirali naši iseljenici iz Južne Amerike.
Bilo bi, za povijest, bolje, da je Kenwood iz Banovine, a makinja iz Jamerike, pod miškon, ka Servantes, ali, kako rekosmo, kotač povijesti se pokrenuo, i može ići samo naprid...

Ne dao Bog da opet dođe do ratne ugroze, ni telegrafista, ni fonista, ni kriptozaštite, a ni ljudi...
Dobro je meni reka jedan moj školski drug, iz Postira, još je živ, prvi dan skule, u prvi razred Srednje Tehničke škole Nikola Tesla u Splitu : " Nison jo covik, jo son Brocanin !
Još ću samo reć da nan je jedan od nastavnika bija Dikan, dosta san reka za cili ovi misec.
I bez Vlatke Pokos.
9a2jg

Postby 9a3z » Sat Dec 03, 2016 9:00 am

Je li to onaj isti Dikan koji je sjedio stol do mene s bejiliko mladih djevojaka ovoga srpnja dok sam išao u Kamenice u Graaadu na mušule na buzaru?
9a3z

PreviousNext

Return to PHRK