Meni noćas pašu stvari lagane

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Meni noćas pašu stvari lagane

Postby 9a6r » Fri Jul 22, 2016 2:28 pm

Ranjena zvijer je najopasnija !

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Fri Jul 22, 2016 2:31 pm

Sinoć sam informaciju o stanju RA u Turskoj dobija od kolege iz V.Britanije.Nije to dobro.Znači da Demokracija ne stanuje na toj adresi. :(

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jul 22, 2016 3:05 pm

Nije nikad ni stala ! Mlađi čitatelji nisu pročitali ni jedno djelo našeg nobelovca Ive Andrića, on ih je opisa filigranskom preciznošću, i taj se opis nije mijenjao do današnjih dana.
Mijenja se samo datum na kalendaru, i outfit.
Oni su radili najzvjerskije stvari po Balkanu, i fala našemu Ivi što je to sačuvao od zaborava. Ništa manje nismo zahvalni Njegošu, i Mažuraniću, i, još jednom, fala našim profešurima šta su nas tlačili da to učimo napamet. Onda san ih mrzija, sad sam im zahvalan.

Kad je počima rat u Hrvatskoj, mnogi su se "rješavali" Andrićevih kompleta, pogotovo izdanja Svjetlosti iz Sarajeva, na ćirilici, zbog domaćih, "pravovjernih" Rvata.
Pored kontejnera bi se znalo nać po nekoliko kompleta, jer, odmah je HDZ dao do znanja svekolikoj pastvi da mu Andrić nije mio, ni Hrvat po mjeri, i njihovim kalupima, a i zbog ćirilice.
Vidio sam čovjeka koji je ostavljao ganc novi komplet, i pitao ga mogu li ga uzeti. On se obazre oko sebe, i tiho, konspirativno mi reče : Učinit ćete mi uslugu, samo, molim vas, nemojte nikome reć da su to bile moje knjige ! Nisam znao što bih rekao, uzeo sam ih i odnio doma. Svako malo, pročitam , ponovo, po koju knjigu iz tog opusa.

Toga sam se sjetio kad sam vidio što rade Erdoganovi pristaše, prvo su se okomili na knjige i knjižnice ! Već viđeno u Egiptu, od Muslimanske braće, koji su , u naponu aktivnosti, atakirali na najveću knjižnicu na svijetu, u Aleksandriji.
Očito je uvijek isti obrazac vjerskih fanatika, udri na učene, na knjige, i one koji se knjigama služe.

Između ostalih razloga, zato Vincek i ne "paše" trenutno vladajućima u D-12, kao predsjednički kandidat, izda je dvi knjige, i nijednog druga, odma je sumnjiv, po defaultu !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jul 22, 2016 3:19 pm

Normalno da nije pravi kad nije izda niti jednog druga ! ;)
Znači opet će jahači Apokalipse po zemlji Osmanlijskoj i ostalim? Ovoga "moga"Engleza san umirija jer mi imamo iskustva sa njima,nažalost.Skoro 500 godin,a kad bolje promislim i nešto više. :roll:
Čim meni neko kaže da san nevjernik kako mogu bit dobar šnjin :?: Neka mi to neka pametna glava objasni.Koji NATO Pakt,koji bakrači.
To su priče za malu dicu i neuke duše.Dan danas in braća po krvi i vjeri siču glave maloj dici a ostatak natiču na kolac.Milimetar se to nije maklo iz nesvjesti i barbarizma.

73,9A6R
9a6r

Postby 9A9AA » Fri Aug 26, 2016 9:09 am

Dragi moji,
Ovo je dobar primjer marketinga. Čak jedna moja prijateljica se oduševila. Kaže da se može i zaplesati na ritam. Ne zna hoće li početi učiti telegrafiju. Primjer kako se vrlo jednostavno može popularizirati telegrafija. Definicija telegrafija = ritam i ne znalcu pomaže da shvati kakva je to vrsta komunikacije.

https://www.facebook.com/EA8CZQ/videos/ ... =2&theater

Vrijedno je poslušati.
Nikola, 9A9AA
9A9AA

Postby 9A9AA » Tue Aug 30, 2016 9:45 am

Pročitao sam na stanici www.zrhb.org
"Ukinuta članarina
Kako su nas informirali iz Tajničkog ureda ZRHB upravni odbor je još prošle godine donio odluku da se ukida plaćanje godišnje članarine s obzirom da su osigurana sredstva za naše aktivnosti. Da bi postali član naše udruge potrebno je samo da položite radio amaterski ispit."
Eto, neke radioamaterske organizacije mogu i bez članarine. Novac za aktivnosti osigurali su od sponzora i donatora.
Tek za pročitati, a svaki od nas ima svoj komentar.
Nikola, 9A9AA
9A9AA

Postby 9a2jg » Tue Aug 30, 2016 10:10 am

Kad je Pero, sa svojom momčadi iz sjene, namišta radno misto tajnici (za ne reć ljubavnici), onda je njen glavni atribut bio , po njima, da je ona "marketinški stručnjak" , koja će nam, u sklopu svog rada, priskrbiti marketinške ugovore, donacije i sl. Od svega toga , naravno, ništa. Ono par sitnih oglasa, po časopisu, je bilo već prije udeverano sa firmama iz Istre i Zagreba.

Prošle godine ju je drug Goran nazvao "profesionalkom". Ako je zakazala na marketinškom planu, a to je bilo predočeno javnosti kao njeno najjače oružje, onda meni nije jasno na što je drug Goran mislio, kad je ustvrdio da je profesionalka.

Ja sam je samo viđao na Dolcu, ali to nije profesija, to je kupovanje osnovnih namirnica za život.

Kako je u tijeku neoficijelna, nenajavljena, i , maltene, ilegalna kampanja za mjesto predsjednika HRS-a, uopće ne dvojim da će nam drug Goran podastrijeti još ovakovih "bisera".
Ipak je (samo) njemu bilo dopušteno kopati po arhivi HRS-a (SRH-e) u neovisnoj Hrvatskoj.
Zna se kome se to dopušta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9A9AA » Wed Sep 21, 2016 9:27 am

Možda je malo "off topic", ali u ekstenzivnom tumačenje teme, a samo ja imam pravo tumačenja" (zaštićeno autorsko pravo):
Prodajem uređaj IC 202, QRP za 144 MHz, a prijemnik je QRO (potvrdio Željko, 9A2EY nakon osobnog uvida).
Zainteresirani se mogu javiti na e-mail nikola.gamilec(at)gmail.com
Eto prilike da se još netko uključi u QRP kategoriju. Tko nije radio s IC 202, ima priliku, a tko je - zna o čemu se pišem. Pri testiranju s 300m asl u okolici Zagreba, na 1/4 lambda njegovu vertikalku slušao sam SP9, OK1, LZ2, DL, YU1...
Za ove daleke pripomogla mi je HB9CV koju mi je Mladen, 9A4ZZ poklonio.
A tko želi malo više snage, predajnik je sasvim dovoljan za par stotina u anteni.
Nikola, 9A9AA
9A9AA

Postby 9A9AA » Fri Dec 16, 2016 11:06 am

Vrijedi pročitati.

http://www.zvono.eu/clanak.php?id=1598& ... eight=1080

Svaki komentar je suvišan. A itekako potreban.
Nikola, 9A9AA
9A9AA

Postby 9a2jg » Fri Dec 16, 2016 11:27 am

Mi, koji smo nazočili čuvenom Titovom govoru, na splitskoj Rivi, 1962.g. , možemo reći samo jedno, citirajući njega : Neprijatelj se ubacuje, i radi, tamo gdje smo mi slabi !

Naravno da nama CB pokret nije prijetnja, a ni neprijatelj, no da je usporedba adekvatna, mislim da jest. Mi radimo fiktivne edukacije, iza kojih stoji magla, a ne ozbiljan rad, učenje i praksa. 90% dana u godini stoji prazan NCTK u Kraljevici, niko da se prihvati ozbiljne škole radioamaterizma, i stvarnog kampa.

Apstrahirajući politiku i ideologiju, veliku većinu stvari bi se moglo, i trebalo, kopirati iz rusko-ukrajinskog modela ARTEK, iz kojeg je izašlo na tisuće odličnih operatora i konstruktora.

Fažanu neću ni spominjati, u socijalizmu su se smijenjivali tečajevi Policije, šifrera, telegrafista, fonista, radioamatera, operatora specijalističkih profila.
Fažana je još uvijek na istom mjestu.

Badija, Obonjan, Fužine, Lokve, mogao bi nabrajati do prikosutra...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK