by 9a2jg » Wed Apr 20, 2016 11:05 am
Primam na dan desetke telefonskih poziva. Maloprije primih od prijatelja Save Golića, ovogodišnjeg Laureata HZTK, koji se našao pogođen mojim pisanjem oko nagrade i nagrađenih. Prvo me pitao da li sam spreman ispričati se, ako , u razgovoru iznjedrimo da treba ? Spremno odgovorih da da, i ovdje, na forumu, i njemu, i svakome, koji se nađe pogođen i zakinut, na pravdi Boga.
Kad razgovor traje četrdesetak minuta, sigurno je da se dotaknu mnoga područja, koja, na izgled, nemaju veze s predmetom, ali ga, neizbježno, oblikuju i determiniraju.
Mnogo toga ja , namjerno, ne napišem ovdje, najčešće na zamolbu "izvora", no kad, u razgovoru, rekoh Savi, mogu i javnosti.
Znam da Savu nije predložila, nominirala, ni podržala radioamaterska organizacija, nego neke druge strukture. O tome sam, dijelom, pisao, u kontekstu bijede vodstva HRS-a, koji nemaju muda predložiti kvalitetne i zaslužne ljude, stati iza svoje nominacije, i istu dogurati do kraja.
Ono što rekoh Savi, dva puta, ponavljam i ovdje, kad on dobije isto priznanje kao i onaj koji nije kročio u matični RK u neovisnoj Hrvatskoj, onda samo priznanje je obezvrijeđeno, do daske.
Onaj dio , gdje se ja i Savo ne slažemo, je prispodoba iz Novog zavjeta, o razmetnome sinu. Ja, kao mali vjernik, zastupam i branim Isusov stav, izrečen u toj prispodobi, da je otac bio u pravu kad je (od svoga)sinu razmetnome i prijateljima, ispeko vola, a onome, dobrome, nije nikad dao ni jare , da ga pojede s družinom.
Jer, od KC do HTV-a, svakodnevno slušamo kako svakome treba dati drugu šansu, svi su crtići i kaubojski filmovi u tom smislu, što bi onda jedan Koki pišao u vjetar, i zagovarao da samo zaslužni trebaju dobiti ? Zar nekada impuls koji dobije nezaslužni, ne pokrene novi, kvalitetni proces ?
Par puta sam, u zadnjih 15 godina, pisao o raspodjeli novaca na SIZ-u tehničke kulture u Splitu, 1983.g. Mi pucamo po šavovima od aktivnosti, RK Marjan tavori u učmalosti. Nakon sjednice, gdje se donosila odluka, pristupi meni moj prijatelj Mike 2WA, riječima : Jebi ga, znan da nismo mi zaslužili da dobijemo isto, ali tako je, to ti je život !
Uravnilovka je sjebala mnoge koji su, u socijalizmu, pokušavali glumiti slugu Jerneja, in njegovo pravico,samo, loše je to, što današnje odluke predlažu i donose djeca socijalizma, koji nisu uzeli za model ponašanja one (mnoge)dobre strane socijalizma, nego one, loše...
Još jednom Savo, ako si se našao neopravdano prozvan, i osječaš osobno pogođenim, moje javne isprike. Ja od svog stila pisanja ne odustajem, pišem na bazi poznatih činjenica, ne rekla-kazala.
Drago mi je da se i tamo čita ovaj forum, nek se istina širi, ma kako , ponekad, zna ugristi za srce ili dušu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja