Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a6r » Wed Mar 30, 2016 12:44 pm

Govoriš ka Sveto Pismo! AMEN
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 01, 2016 2:37 pm

Dobio sam materijale za skupštinu HRS-a.
Da nije danas 1. travnja, sam bi ga tiskao na kalendar.
Atroke Arkadija !
Med i mlijeko, potocima teku, samo stoka sitnog zuba toga nije svjesna.

I opet se "igraju" demokracije, naročito odgovorna osoba Saveza, u liku predsjednika. Dali su na javnu raspru i davanje prijedloga novog Poslovnika skupštine, Rok - do dana skupštine ! Znači, očekuju, baš kao i za promjene Statuta, da se niko ne javi, eventualno Koki, i da uguraju svoju autokratsku verziju, kao jednu od točaka dnevnog reda Skupštine, za forsirano glasanje !

Ne samo da ne poznaju i ne priznaju demokratsku proceduru izmjena, nego jednim tako prozirnim manevrom žele prikazati svijetu svoju "demokratičnost " ! Za popizdit !

Napisali su i da je u 2015.g QSL biro radio uredno ! Gdje, u Mogadishu ?
Apriliiiiiii !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 06, 2016 2:57 pm

Neuništivi, i nenadjebljivi stroj za glupost, od milošte zvan Martin, ne sustaje :
Isto tako je
lijepo poslati svoj log u eQSL makar te eQSL niti njihove diplome ne zanimaju. Pogotovo
ako sve gore navedeno ništa ne košta.

Ostarija, a pameti nije steka. U životu nigdje nema nešto za ništa. Tako i eQSL. Ako uploadaš svoj log(ove) uredno ti stiže "podsjetnica" na godišnji "dobrovoljni" prilog od 20 $ . Još ti smjerno ukazuju da je to minimum, koji si se udostojio dati !
Kao što rekoh, dam im svake godine 5 $ , ne uploadiram svoj log, nek popiju Budweiser u moje ime. Ako im ne paše, nek mi zabrane pristup. Čisto sumnjam, jer onda ne bi vidili ni onih 5 $ !

Ali, da su Ameri i Europljani "usuglasili stavove" glede love, to je notorno.
Prije par godina, očito po ugledu na eQSL.cc , ustanovili su i qrzcq.com. Nude nešto skromniju ponudu od eQSL, ali je zato godišnja naknada 19,99 $ !!!!!!!

Kako ja ni ovdje ne uploadiram svoj LOG, oni me dvaput na godinu (Fata je Fata,...), "podsjete" da stotine QSO'ova čekaju kod njih na moju potvrdu. Načekat će se.

Znači, "pametni" Martine, nema džabe, ni u stare babe.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Apr 06, 2016 7:46 pm

Loša vijest! Od sutra počinjem radit,po 12 uri noć oli dan tako skoro mogu reć adio RA. :(
Kad uvatim sl.vrimena možda učinin koju vezu.Zadnje dvi godine san ima fantastično radno vrime,sad u već bivšoj firmi.Ima san vrimena i za obitelj,sebe,privatno..sve osim full vikenda a to malo ko ima.Od sutra se opet ponavlja staro sranje od radnog vrimena.U prijevodu ..dnevno bit najmanje 13 uri van kuće a samim tim i uređaja. :) Jebiga.Kad nisam tija poć di san triba,di me čekalo radno misto...sad bi deboto bija u mirovini.Moja greška :!: :cry:

Javit ću se kad god buden moga.Dobar DX ko je u mogućnosti.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Apr 07, 2016 11:43 am

http://www.index.hr/vijesti/clanak/japa ... 85654.aspx

To se sigurno neće dogoditi u D-12.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 08, 2016 8:33 am

A ko će uveseljavati radni i penzionerski narod u Rvata, doli "pametni" Martin :
Sreća je uvijek faktor, kao i u životu.

Pametni Martine, citirat ću pjesnika " sreća je lijepa, samo dok se čeka, dok od sebe sama, nagoviještaj da..."

Sreća i radiooperatorski uspjesi su ko Bog i šeširđija. Koliko uložiš, toliko dobiješ. Od novaca, materijala pokradenog u bivšoj firmi da bi se uredila klupska, danas privatizirana, lokacija, do količine vremena kojeg si spreman uložiti u trku za uspjeh.
VK0EK je najbolji primjer na 28 MHz. Danima ga pratim ; u Dalmaciji bude otvaranje između 12 i 13 sati, od par minuta, do maksimalno 20 min. Ko nabije , taj dobije, u tom prozoru ga zove nekoliko stotina (tisuća) stanica, ke sera , sera...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 08, 2016 12:42 pm

Ja san nabija na 28 MHz i uradija ih.Pa na tom bandu imam najbolju,jedinu usmjerenu KV antenu od svih na krovu.Drugo su sve žice i jedna GP za 14. I nemam OM 4000. ;)
Gašenjem pizdarije od DXCC Kingman Reef,fale mi još dvi(2) do H.R. no.1. Hasta la Vista.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Apr 08, 2016 1:14 pm

Ma slažen se ja, djelomično, s Martinon, da se moglo, ali samo u otvaranju, radit sa baznim uređajem i antenom.
Doduše, on to tako ne ispisuje, i nabija kompleks onima koji nisu radili, po njemu se to moglo radit priko nike stvari sa pendrek antenon, ipak to baš nije tako.
Ja san sva ta otvaranja doživio kao modifikaciju e-sporadica, kad bi ja sa 25 W, početkom osamdesetih, radio sa 7 el. yagi, na 2m Španjolsku, Francusku i Portugal.
Razlika je samo, što je lucidno primjetio Patrik, ovdje je dosta izražen flutter i QSB.
Što vrijeme više odmiče, sve sam više sklon vjerovanju da se oni tamo baš puno i ne trude da mi na ovoj strani odradimo na 20 i 10 m. Možda griješim dušu, ali , nekako, sumnjam...

Zadnji put sam ih radio 1983.g. , osnovano je zaključiti da ih više u svom vijeku neću raditi. Stoga sam im za svaku ovu vezu zahvalan.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 08, 2016 5:39 pm

Nedaj Bože.Samo ON ZNA hoćeš li ih još jedan put radit ili ne? Eto ja san ih uradija samo na 2 banda.I sad bi triba ronit suze?
Zdravlje me nije poslužilo.Sin mi je donija gripu u kuću,tako se posložilo.Plus sve ovo što si naveja i to je to.Žao mi je jer sam bija slobodan od posla,moga san 24 ure dežurat ali hebeš ga... :( Još možda bude jedna prilika za 15 god.ako budem živ.IĐEMO DALJE.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Apr 09, 2016 11:35 am

Slušam jutros Radio Milevu, glas iz Domovine. Veliju da je u srijedu Komisija za priznanja HZTK , a da HRS nije NIKOGA predložio ! Toliko o hajci i harangi na klubove da PREKO HRS-a šalju svoje prijedloge !
Kad bi im rekao da ih bude sramota, malo bih rekao, ali sramota može biti samo onog koji ima obraz. Oni ga, odavno, nemaju.

Ovo se samo nadopisuje na spisak njihovih profulanih šansi za promociju radioamaterizma i pojedinaca u njemu.

I još očekuju prolaznu ocjenu njihovom izviješću ? Ne bi im ga dali, ni mrtvi.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK