Neuništivi, i nenadjebljivi stroj za glupost, od milošte zvan Martin, ne sustaje :
Isto tako je
lijepo poslati svoj log u eQSL makar te eQSL niti njihove diplome ne zanimaju. Pogotovo
ako sve gore navedeno ništa ne košta.
Ostarija, a pameti nije steka. U životu nigdje nema nešto za ništa. Tako i eQSL. Ako uploadaš svoj log(ove) uredno ti stiže "podsjetnica" na godišnji "dobrovoljni" prilog od 20 $ . Još ti smjerno ukazuju da je to minimum, koji si se udostojio dati !
Kao što rekoh, dam im svake godine 5 $ , ne uploadiram svoj log, nek popiju Budweiser u moje ime. Ako im ne paše, nek mi zabrane pristup. Čisto sumnjam, jer onda ne bi vidili ni onih 5 $ !
Ali, da su Ameri i Europljani "usuglasili stavove" glede love, to je notorno.
Prije par godina, očito po ugledu na eQSL.cc , ustanovili su i qrzcq.com. Nude nešto skromniju ponudu od eQSL, ali je zato godišnja naknada 19,99 $ !!!!!!!
Kako ja ni ovdje ne uploadiram svoj LOG, oni me dvaput na godinu (Fata je Fata,...), "podsjete" da stotine QSO'ova čekaju kod njih na moju potvrdu. Načekat će se.
Znači, "pametni" Martine, nema džabe, ni u stare babe.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja