A prijatelju Djani, šta da ti kažem. Mene boli, jer je to MOJ savez, jer su dva splitska kluba, Aeroklub Split i Radio klub Ante Jonić (sada Split) OSNIVAČI Narodne tehnike Hrvatske, jer smo mi bili kokoš, a NTH jaje, a ne obrnuto !
Neki dan, u kolovozu, ZTK Split dijeli pohvale i zahvalnice osobama iz HRS ešalona, koje nisu bile ni rođene, dok smo mi rmpali, bez dinara, a oskudnu marendu nosili od kuće !
Takav samoprijegor i dobrovoljni rad se neće dogoditi više nikad na ovim prostorima. Sad svi rade za korist, ne nužno u novcima, iako ima i toga. Sad se radi puno perfidnije, na duže staze, utabane prethodnim HRS čelnicima, od rata, naovamo.
Promoviraju se sluge okupatora i domaćih izdajnika, a domoljuba nigdje. U svim tijelima HRS-a nijednog hrvatskog branitelja ! Međusobno se časte, predlažu jedan drugog za pohvale, priznanja i nagrade, a hrvatske domoljube, stare amatere, se zaboravlja.
Samozvani elitisti su "odgojili" skupinu zombija, po njihovoj mjeri, koje sada guraju, predlažu u izvršna i predstavnička tijela, kako bi se osigurao kontinuitet ove nakarade.
Primjera je bezbroj, a summit tih i takvih će (ponovo) biti slijedeći mjesec , u istarskom hotelu, za naše i društvene novce.
Imamo spiskove sudionika, svake godine, sve piše, samo njihovi istomišljenici, i ona mladež, koju pripremaju da bude isfiltrirana, prema njihovim mjerilima, zna se iz kojih sredina, pomno izabranih.
Dobro znaš da, "osloboditelji Konavala", oni koje sam držao na ciljniku ispred Banovine, oni koji su do zadnje sekunde bili u JNA, imaju prednost pred pripadnicima Prvog hrvatskog redarstvenika, Narodne zaštite, Zbora narodne garde, i Hrvatske vojske. Oni su za HRS, poželjni suradnici . To je logičan slijed događanja, jer mi ne služimo kolonizatoru, nego hrvatskoj državi. Nismo "savitljivi" kako je jednom slikovito rekao drug Laureat. Ja bih rekao, po seljački, nismo potkupljivi.
Nama je dostatan počasni plotun, počasnog voda HV-e, i pomno složen barjak, uručen našoj djeci.
A Judama ? Nema te Grnčareve njive gdje se oni mogu pokopat. Sve im je zaludu.