Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Wed Sep 16, 2026 9:52 am

A prijatelju Djani, šta da ti kažem. Mene boli, jer je to MOJ savez, jer su dva splitska kluba, Aeroklub Split i Radio klub Ante Jonić (sada Split) OSNIVAČI Narodne tehnike Hrvatske, jer smo mi bili kokoš, a NTH jaje, a ne obrnuto !
Neki dan, u kolovozu, ZTK Split dijeli pohvale i zahvalnice osobama iz HRS ešalona, koje nisu bile ni rođene, dok smo mi rmpali, bez dinara, a oskudnu marendu nosili od kuće !
Takav samoprijegor i dobrovoljni rad se neće dogoditi više nikad na ovim prostorima. Sad svi rade za korist, ne nužno u novcima, iako ima i toga. Sad se radi puno perfidnije, na duže staze, utabane prethodnim HRS čelnicima, od rata, naovamo.
Promoviraju se sluge okupatora i domaćih izdajnika, a domoljuba nigdje. U svim tijelima HRS-a nijednog hrvatskog branitelja ! Međusobno se časte, predlažu jedan drugog za pohvale, priznanja i nagrade, a hrvatske domoljube, stare amatere, se zaboravlja.
Samozvani elitisti su "odgojili" skupinu zombija, po njihovoj mjeri, koje sada guraju, predlažu u izvršna i predstavnička tijela, kako bi se osigurao kontinuitet ove nakarade.
Primjera je bezbroj, a summit tih i takvih će (ponovo) biti slijedeći mjesec , u istarskom hotelu, za naše i društvene novce.
Imamo spiskove sudionika, svake godine, sve piše, samo njihovi istomišljenici, i ona mladež, koju pripremaju da bude isfiltrirana, prema njihovim mjerilima, zna se iz kojih sredina, pomno izabranih.

Dobro znaš da, "osloboditelji Konavala", oni koje sam držao na ciljniku ispred Banovine, oni koji su do zadnje sekunde bili u JNA, imaju prednost pred pripadnicima Prvog hrvatskog redarstvenika, Narodne zaštite, Zbora narodne garde, i Hrvatske vojske. Oni su za HRS, poželjni suradnici . To je logičan slijed događanja, jer mi ne služimo kolonizatoru, nego hrvatskoj državi. Nismo "savitljivi" kako je jednom slikovito rekao drug Laureat. Ja bih rekao, po seljački, nismo potkupljivi.
Nama je dostatan počasni plotun, počasnog voda HV-e, i pomno složen barjak, uručen našoj djeci.
A Judama ? Nema te Grnčareve njive gdje se oni mogu pokopat. Sve im je zaludu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 17, 2026 1:26 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/kak ... ostalo_d_0
Svijet se, tobože, čudi, ka pizda na nove mudante, a ja sam o tome pisao prije 21 godinu, šta je bilo, šta jest, i šta će biti. samo, kako da slijepci progledaju kad nisu bili ni ure u obrani Hrvatske ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 22, 2026 6:26 am

Radimo mi još jednu aktivaciju vrijednih Marijana i Mate, i, čujem zove ga jedan ličnjak iz Vukovara. Marijan ga odradi, i pita ga : Imaš li ti klub ? Ovaj će smeteno : Pa ja sam iz Vukovara ! NIJE znao ni pozivnu oznaku kluba ! Marijan čekao desetak sekundi, i nastavio s radom.
Ta crtica govori prikoviše. Svjedoči, da ono što NIJE rečeno preglasno govori. Ukazuje na raspad sustava. Čovjek ne zna pozivnu oznaku matičnog kluba. Da li je to rezultat tečajeva od 5 dana, ili ispit za P klasu bez tečaja, ne znam, ali nije normalno. Obija se o glavu, na svakoj lokaciji di je klub privatna kuća doživotnog predsjednika kluba.
Nije samo Vukovar, ima ih još po Lijepoj našoj. Te je klubove podupirao Mate dok je bio prvi čovjek u bivšoj firmi. Rezultat se vidi.
Detalje, znakove, imena, i spisak takvih klubova možete saznati od mene, ako ne vjerujete. Pojedinačno sam ih sve nabrojio, zadnjih 17 godina na forumu.

Quo vadis, HRS ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 30, 2026 2:17 pm

Dakle osvanuli su logovi postaja iz Kupa Jadrana. 57 postaja, od toga 30 sa Jadrana, 27 sa kontinenta. Sveukupno 20 RAZLIČITIH klubova. Klubovi koji se redovito ku..e sa 60+, ili 100+ članova, licenciranih operatora, sa po JEDNIM predstavnikom. Klub koji je mažnjavao novce od društva, zadnjih 32 godine, na račun stotina oštancanih operatora-jedna postaja u eteru, operator dedek ! Druga dva, koja je Mate financirao dok je bio na poziciji, po jedan operator. Tako to funkcionira. Potemkinova sela.

Kup Jadrana, kako to gordo zvuči ! Jadranska orijentacija, parola od Josipa Broza, do Antuna Plenkovića, od Markotića do Botice. Magla, magla, svuda oko nas. Ne Josipa Lisac, nego stvarnost HRS-a. Koliko su uložili u jadranske, a posebno otočke klubove ? Ništa. Nešto je pomaga Mate, dok je bio na poziciji, ali ciljano, one od 1 - 3 člana.
O tome sam već pisao, dosta puta. IOCA po ustima, figa u džepu.

Pokojni tajnik Žika je poznavao svaki klub na hrvatskom Jadranu, znao poimence sve operatore, pomagao ih, u ime SRH, ali to je bilo osobno pregnuće. Mogao bi njemu raditi stranac bez važećih papira.
Ali, kako vrhuška dela, tako nam je. Mi smo kao domaći ispred ograde oko hotela Excelsior, nema pristupa, ako nisi odabran. A ne možeš biti odabran, jer imaš svoje mišljenje. Onda se stvori grupica koja cirkulira, jer ima materijalna sredstva, financijska sredstva, i njihovu podršku. Slobodomisleći nemaju ni pristup forumu.
Sad će oni, još malo, na dokoličarenje u istarskom hotelu, za naše novce. Troškovi čiju strukturu i raščlambu nikad nismo vidjeli. Baš kao i za QSL-saobraćaj u Hrvata.

Ima još, rodilo brajo. Ako nisu masline, jesu (njihove) balkanske ujdurme i marifetluci. Ima ih za izvoz.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 04, 2026 7:20 am

Kao danas, sjećam se MIS-a 79. Splitski i dalmatinski radioamateri su dali golem doprinos, ne samo u sferi radiokomunikacija. Sagrađen je Hajdukov stadion, probio se tunel kroz Marjan, osuvremenjena gradska infrastruktura. Pomoglo se i Sinju, Stobreču i Supetru, za aktivnosti koje su se tamo odvijale. Svemu tome je prethodila velika partijska politička aktivnost kroz medije, kao , citiram, "najveći događaj kojeg je imala neka država soc bloka, od 1945 do tada" ! Mi smo šutili, radili, ali, negdje u dnu duše smo znali da sve mora doći na naplatu. I došlo je. Od 1980 do 1983 su bile godine sa nestašicama benzina, sistem par-nepar, nije bilo kave, nije bilo za kupiti običnih energetskih kabela, i stotine drugih stvari potrebnih za normalan život i rad. Zašto ? Jer se išlo grlom u jagode. Ekonomisti bi rekli, prefinancirali su se. Dalmatinci bi rekli : Išli su se pokrit prekratkin lancunon !

Mini verziju toga upravo gledamo, u škrtim vijestima na HRS naslovnici. Na istarskom hotelskom dokoličarenju je objavljeno da je Hrvatska dobila organizaciju WRTC 2030.
Nigdje nismo mogli pročitati da je nekome uopće ko iz baze dao mandat da se kandidiraju ! Je li to učinila skupina nadobudnih samozvanih elitnih kontestera iz Istre, pojačanih sa nekoliko njih iz regije ? Za naše novce. Cijela ta cirkusijada u istarskom hotelu se godinama financira od naših novaca za desetak istomišljenika, plus emigracija, plus neki iz regije. Nikada nismo dobili pregled troškova, ni cifru koliko to svake godine košta.
Zašto ? Da bi se mogli busati o junačka prsa ? Da bi nešto pokazali svijetu ? Svijetu koji nam se smije, i trlja ruke što će narod, koji jedva preživljava opet organizirati nešto za njih ?
Na koncu konca, nitko nije objasnio i hodogram odluke, koliko je bilo protukandidata ? Za MIS 79, četiri. Za WRTC, nijedan ?
Ne radi se tu o promidžbi radioamaterstva, nego o osobnim interesima. Godine koje dolaze će samo to potvrditi.
Onaj koji doživi 2030 će imati potvrdu istinitosti, i vjerodostojnosti mojih riječi.

Kad je nas nekoliko dokazalo da su tzv. beneficirani uređaji za klubove kupljeni po daleko većoj cijeni od tržišne (umjesto da budu po dosta manjoj), preko noći su uslijedile zabrane pristupa HRS forumu svima koji su se drznuli promicati istinu ! Tko su bili nalogodavci ? Oni koji vode HRS iz drugog plana, a bilo je i onih koji ga sada (javno) vode.
Treba li još ? Nema problema.
Zovi, samo zovi...
9a2jg

Previous

Return to PHRK