Ajde idemo produbit moju jučerašnju misao. To nije bila kritika, naprotiv, poziv na poštivanje zakona, iako bi se to u normalnom društvu podrazumijevalo ! I sam sam pohađao RA tečaj, držao ih, stanovitu količinu. NIKAD polaznici tečaja NISU bili u eteru, iz prostog razloga jer je to protuzakonito !
Sukladno mojoj prvoj rečenici ovog posta, idemo dalje. Nakon uručenog papira da je tečajac istog uspješno završio, koliko njih dobije osobu iz kluba koji će ga pratit u prvim koracima na bandu ? Po mojim istraživanjima u dalmatinskim uzdaničkim i državotvornim klubovima - nijedan ! Klub uzeo novce od HRS-a za uspješno završenog tečajca, i - svršila Mare zavit !
Da ne tupim kako je to bilo u mezozoiku, imali smo supervizore godinu dana, pod čijom smo budnom paskom radili, i to prvu godinu dana samo CW, na 3,5 i 7 MHz.
SSB smo smjeli, nakon isteka te godine dana, i to su bila YU druženja na 3,7 . Kako su nam ciljevi bili uvijek visoko postavljeni, odmah smo se prijavljivali za polaganje ispita iz stranog jezika, da se ne dopusti da neko brljavi, i sramoti prefiks.
Došla nova država, "pametni" samozvani elitisti ukinuli obvezu poznavanja telegrafije, a fonijom rade i oni koji znaju, i oni koji ne znaju strani jezik koji upotrebljavaju u vezi. Znači, Jugu nismo smjeli sramotiti na opsegu, a Hrvatsku možemo koliko nas volja ?
Kad se na to nadodaju prodaje obiteljskog srebra, čitaj hrvatskih pozivnih oznaka, nezakonito ishođenje dozvola za rad, i rad stranaca uopće, s ozemlja RH, onda tečajcu nije čudno da je u hrvatskom eteru, i da radi kao UNLIS ?
Sprema se za realitete hrvatske stvarnosti ?