Drago mi je da je Branko precizan u obavljanju svog posla IOCA managera. Tako i treba. Jer, da nije, ne bismo nikada saznali da je iza aktivnosti 9A0HQ sa Korčule stajao S55OO ! Osobu ne poznajem, pa mi je lakše pisati, nepristrano i točno. Znači, ponavlja se priča od prije par godina, kad smo (slučajno) naletili na qrz.com da se jedan mlađahni Talijan hvali da je "pomogao" Hrvatima, svojim sudjelovanjem u 9A0HQ team-u !
Nisu samo oni, a di su Ukrajinci, kompletan team jedne postaje, pod hrvatskim znakom, kako u YOTA-i, tako i u IOCA-i ! Znamo i tko ih je sponzorirao, nije HRS !
Sve ovo daje jednu neprirodnu, neadekvatnu, i ružnu sliku, da u Hrvatskoj fali operatora ! A priupitaš li ove što se duže od tri decenije kunu u stotine i stotine oštancanih operatora, što dobiše razna priznanja i peneze za svoj "rad", imamo ih za izvoz ! Di, u Sjevernu Koreju ? Ili u zemlju Nedođiju ?
Vratimo se jučerašnjem danu. Podsjetio me na poslovicu : Ne sudi knjigu po koricama ! Mate i Igor započeli ekspediciju brzo i, glasno, i precizno, ka oni japanski vlak !
Oni završili aktivaciju, bez riječi najave. Mi čekali (nas desetak) cijelo popodne, gdje je drugi otok, kako je i bilo najavljeno, ni mukajeta. Ljudi zovu mene, isto kao da sam im ja portparol, da imam sve informacije, ne vjeruju da nemam !!!
Ja sve u životu uvažavam, pa zar je bilo teško reći, pri kraju aktivacije : Ljudi, danas više neće biti ništa ? Bila bi mirna Bosna, a i Hercegovina ? Ovako , ostao je mali gorak okus, a tako je malo trebalo za čistu desetku !
Ništa, čekamo i dalje...
Strpljen - spašen.
Ufanje - spasenje.