IOCA

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: IOCA

Postby 9a2jg » Sun Aug 23, 2026 6:40 am

Drago mi je da je Branko precizan u obavljanju svog posla IOCA managera. Tako i treba. Jer, da nije, ne bismo nikada saznali da je iza aktivnosti 9A0HQ sa Korčule stajao S55OO ! Osobu ne poznajem, pa mi je lakše pisati, nepristrano i točno. Znači, ponavlja se priča od prije par godina, kad smo (slučajno) naletili na qrz.com da se jedan mlađahni Talijan hvali da je "pomogao" Hrvatima, svojim sudjelovanjem u 9A0HQ team-u !
Nisu samo oni, a di su Ukrajinci, kompletan team jedne postaje, pod hrvatskim znakom, kako u YOTA-i, tako i u IOCA-i ! Znamo i tko ih je sponzorirao, nije HRS !
Sve ovo daje jednu neprirodnu, neadekvatnu, i ružnu sliku, da u Hrvatskoj fali operatora ! A priupitaš li ove što se duže od tri decenije kunu u stotine i stotine oštancanih operatora, što dobiše razna priznanja i peneze za svoj "rad", imamo ih za izvoz ! Di, u Sjevernu Koreju ? Ili u zemlju Nedođiju ?

Vratimo se jučerašnjem danu. Podsjetio me na poslovicu : Ne sudi knjigu po koricama ! Mate i Igor započeli ekspediciju brzo i, glasno, i precizno, ka oni japanski vlak !
Oni završili aktivaciju, bez riječi najave. Mi čekali (nas desetak) cijelo popodne, gdje je drugi otok, kako je i bilo najavljeno, ni mukajeta. Ljudi zovu mene, isto kao da sam im ja portparol, da imam sve informacije, ne vjeruju da nemam !!!
Ja sve u životu uvažavam, pa zar je bilo teško reći, pri kraju aktivacije : Ljudi, danas više neće biti ništa ? Bila bi mirna Bosna, a i Hercegovina ? Ovako , ostao je mali gorak okus, a tako je malo trebalo za čistu desetku !

Ništa, čekamo i dalje...
Strpljen - spašen.
Ufanje - spasenje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 24, 2026 4:50 am

Eto, saznali smo i zašto nije bilo Male Kneže. Poznavajući konfiguraciju otoka (još iz 1971. !) pretpostavio sam, ali je bilo suludo s moje strane išta tvrditi sigurno. Bude.

Slušamo u srpnju i kolovozu, na izmaku, aktivnost 9A44FF. Pa barem su mogli, periodično, okačiti LOG-ove na glavni LOG ? Glavni razlog za to bi bio smanjenje pritiska na aktivatora, kada lovac znade da je u LOG-u, za pojedini 9AFF, ili IOCA numeru.
Bar je to lako, kad su sva jaja u istoj košari ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 27, 2026 12:01 pm

Onda, do kada ćemo čekati log-ove postaje 9A44FF i 9A44FF/p ? Da nisu opet Rusi u pitanju ? ;) A šta bi tek bilo da sva jaja nisu u istoj košari, možemo zamisliti ? :(
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 28, 2026 9:12 pm

Može li se, na jednom mjestu, sažeto, pregledati pregled aktivnosti postaja 9A44FF i 9A44FF/p u 2026.g. ? LOG-ovi su misaona imenica. Šta je iz FF, a šta iz IOCA-e ?
Vojna tajna ? Snima li se nastavak filma Kako je počeo rat na mom otoku ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 29, 2026 7:04 am

Zovu me članovi kluba, pitaju me kako to da nije prikazana veza AKL-a sa 6A , održana u IOTA natjecanju ? Ama ljudi, ne čitate pomnjivo, zar ne vidite da uopće nije poslao LOG Branku, ta nema ga na spisku aktivatora ! Branko promptno stavi, šta mu pošalju, nije do njega...

E da je samo on, ni po jada... S svakim treba boj biti, i na kraju se pokarat. Jer ako je nekome lako doć iz MittelEurope na Orjule, radit cili kontest, poslat LOG Britancima, a Hrvatima, domicilnom narodu, ne, onda k vragu, i tava, i jaja... Nije dobro.
Biće i gore.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 03, 2026 9:35 pm

Za inat Mati, još jedan dokaz da sintagma "majka i sisa" dela ; 6A je ipak posla LOG !
A šta ćemo sa 9A/OM6NM sa Male Srakane ? Ni službeni rezultati ovogodišnjeg IOTA contesta još nisu objavljeni, no to ga ne abolira moralne i ljudske obveze prema 9A amaterima.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Sep 05, 2026 2:45 am

Zove me sinoć prika iz metropole, veli mi : Koki šta budalesaš, pa kaj ti nije jasno da stranci svjesno i namjerno nipodaštavaju naša, hrvatska tijela, klubove, saveze.
Zar nemamo sijaset primjera Mađara, Talijana, Amera, Rusa, Slovaka i Čeha koji redovito pozabe da su u tuđoj zemlji, koju, za početak, treba poštovati, takva kakva je.
Sve njene propise, zakone i odluke, pa i pravila ponašanja, etike, morala, pa i KuK ili EU šlifa. Da se zna ko je domaćin, a ko gost. To već spada u domenu kućnog odgoja.

Ne bi onaj Belgijanac na Visu, u svojoj Belgiji, stavio žicu pod naponom, do mora, ne zato što Belgija nema otoke, nego zato šta bi ga prvi dan zatvorili, u zatvor, ili ludaru.
U nas se sve može. Mala zemlja, za veliki raspašoj.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 08, 2026 10:29 am

U spisku aktivnosti IOCA aktivatora, uopće nema 9A44FF i 9A44FF/p ! Isto kao da nisu radile ? A ja ih radio ! Od otoka Vira, nadalje. I kome se žaliti ? Majci božjoj ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 18, 2026 10:43 am

Čita prika moj prethodni post pod ovim topicom, pa me zove iz metropole. Veli, to oni svjesno(ne)rade da bi mogli manipulirati konačnim rezultatima krajem godine !
Jezik pregrizo, velju ja, pa nije valjda došlo dotle ? Bar su sada sva jaja u istoj košari ! Ili, nisu ? :(
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 22, 2026 10:11 am

Opet život demantira Matu, a potvrđuje poslovicu o majci i sisi !
Dakle, konačno su uvrštene veze sa postajom 9A44FF, kako za 9AFF-0153, tako i za IOCA-u CI-0141 ! Tako i treba.
Hvala Branku.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK