IOCA

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: IOCA

Postby 9a2jg » Thu Jul 30, 2026 6:04 am

Odma su me sinoć zvali. Veliju , nisi piso sve, npr. Tomislav 9A9EE je još tamo pod starim znakom 5TO.
Još dodaju, pišeš da nema 9A0BR, a tamo je, figurira kao poseban klub !!!

Ljudi moji, fala van, čovik i tovar više znaju. Dogovorit ćemo se o ulogama, ljudi smo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 31, 2026 1:36 pm

Ima 38 miseci da je Palagruža sa pripadajućim otočjem stavljena na 9AFF listu. Od tada, do danas nitko tamo nije bio na IOCA/WFF aktivaciju. Mađaricu i Slovakinju odrebatili, ženske su se ofendile, i ja bi na njihovom mistu (da san žensko). Od muških, aktivatori su pretežito muški penzioneri, ko će se rišćat sa 700-800 euri misečno penšjuna, na takvu đitu ? Kad san prije dvi godine pita jednog našeg jednoslovca šta radi u HEP-a, a koji je moga u penziju , da je tija, reka mi je je da mu je izračun penzije bija toliki da ne bi moga preživit misec dan !

Zašto ovo pišem ? Zato što su ova dva spomenuta programa dokaz kako HRS-om vladaju apsolutistički najveći demagozi. Oni pomažu nabijeđene svjetske kontestere, privatne ekspedicije po svijetu, nikad nisu podnijeli članstvu pregled utrošenih sredstava.
Za WFF i IOCA ekspedicije, do današnjeg dali su NULA eura/kuna/dinara/maraka. Na drugu stranu, sve su (konačno) stavili pod istu kapu, s kojom se diče, a nisu uložili ništa ! Lako je tuč tuđim po drači ; brajo, isuči svoga, pa udri !
Koliki su to manijaci i diabolici, oni isti, koji su, nama neukima, govorili, pisali, i stavili u planske dokumente ARG na jedrilicama i jahtama oko Murtera. IOCA bi tu bila sporedna stvar. Mislite da smo mi zaboravni ? Da nemamo isprintano, i na stickovima sve što su nadrobili od 2005. do danas ? Imamo, bogu fala i slava ? Zato prodajite bozu onim nepostojećim oštancanim operatorima, a ne nama.

Svemu kumuje predsjednik HRS-a. Zato i poturi, sve na brzaka, plan i program za iduću godinu, između Badnjeg dana i Silvestrova. I slijepac vidi da mulja. Baš kao i njegov prethodnik. Zato se i kaže da rade "u kontinuitetu".
Bujrum !
Last edited by 9a2jg on Tue Aug 04, 2026 3:56 pm, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 01, 2026 6:48 am

I dok nam novi IOCA manager priča priče o jedinstvu i sinhroniziranom radu s Karlovčanima, karta kanta ! Njihovi logovi vise, njegovih nema.

Ali, da se mi vratimo naslovu. Prijašnjih godina sam redovito molio aktivatore u IOTA natjecanju da pošalju logove i IOCA manageru, molio, kumio, neki bi se umilostivili, neki ne. Ove godine ih je desetak, šta Rvata, šta Slovaka, Talijana, Slovenaca, i ostale vele. Za sada, ne trzaju. A potka je vrlo jednostavna, opora istina. Šta misle da bi ih ja, moj klub i desetine drugih operatora i bili zvali, i održali vezu, da nisu sa otoka, a koja veza se pika za godišnju IOCA nagradu ?

E, moj narode...

P.S. Idući put ću stavit listu "marljivih".....
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 02, 2026 5:08 am

U pravilima za IOTA contest lijepo piše da je rok za slanje dnevnika 5 dana. Znači, isteko prije tri dana. I, što je bilo, logički za očekivati, ako je netko bio učesnik, da je poslao log na vrijeme, i jednu kopiju IOCA manageru, da se obraduju i IOCA lovci.
Tu počima problem, ali u glavi. Jučer ja "podsjećam" jednog na slanje log-a IOCA manageru, on meni počeo od Kulina bana, da ne prepričavam, džaba krečio !
Neću, za sada, pisati znakove, svih ovih godina, bez lažne samohvale, svake bi godine bio prvi, samo da su slali dnevnike, a što ih ništa ne košta.
Imamo i inadžija, pošalje LOG Britancu, ali Hrvatima neće ! Neću pisati znakove, ionako imam, zbog istine, prikoviše neprijatelja, pripoznat će se oni sami, ka i uvik.

I onda počmu priče, od tih istih moralnih veličina, kako tamo neki Koki, cijepa dlaku napola. Sve pišu samo da sakriju svoju sramotu.

Kad sam bio malo dijete,po čekaonicama u ambulantama je bio natpis : Ne pljuj po podu. Početkom sedamdesetih je iščezao i iz zadnje čekaonice, Znači trebalo je jedno 20 i kusur godina, da se, nakon 45'- e, okanimo balkanskih navika. Od neovisnosti Hrvatske ima 34 godine. Ljudi, vakat je.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 02, 2026 10:38 pm

Submit in Cabrillo format here within 5 days of the end of the contest. View the correct Cabrillo format for this contest.

Uvik mi neka "pametna" glava digne živac. Lipo piše koji je rok za slanje, dnevnika, ali, kad ne triba, svi su odjednom pametni ! A dobri bog nije da svakome pameti.
I sad, nije mi jasno, ako su poslali LOG-ove Britancima, što ih je spriječilo da pošalju logove i svom nacionalnom savezu ? Jer da su ih poslali, Branko bi ih sigurno bio objesio da vise !
Reka san da neću nabrajat znakove, ali prsti sami lete po tipkovnici. Kriv sam, druže suče, po svim točkama optužnice ! Od članova momčadi 9A2L, radija san, prije, za vrijeme, i poslije, kontesta tri različita znaka, i tri različita operatora. Nijedan da (bar do sada) pošalje LOG. A sve vajni contest operatori, ko da ih sad vidim u istarskom hotelu.
Ista stvar i sa Talijanima sa Velog Drvenika. Već viđeno. Ovo nam "vraćaju" što smo samo izvršavali svoju ustavnu i građansku dužnost.
A di su bivši predsjednici, čelnici radio klubova...
Ne bi im da da vode zapisnik na sastancima Kućnog savjeta !
Još je savez i dobar, s kime navigajemo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Aug 04, 2026 12:40 pm

Evo Mato 3SM/p cipa sa CI-103 9AFF-0016. Slab signal, ali nekako ide...
Ono što je mene frapiralo jest činjenica da sam ja za tu "najavljenu" aktivaciju doznao slučajno sinoć, jedna dobra duša mi je rekla da je vidjela na grupi RK Flora i fauna sinoć na WhatsApp-u !
Do sada su pojedini pametnjakovići samo najavljivali svoje aktivacije na Fejsu, sad i WhatsApp, pored našeg (ne)službenog foruma na web stranici HRS-a !
Sada, kada imaju sve pod svojom kapom, u njih su i škare i platno, sad izmišljaju nove fore ?
Pomalo jadno, no, to je samo moje mišljenje.
Službeni, ili neslužbeni, forum, thats' the question now !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 05, 2026 12:56 pm

Matin log sa CI-103 je već okačen, a uopće ne sumnjam da će i njegov log s aktivnosti sa Kornata biti čim se vrati u Zagreb.
U međuvremenu mi se javio (jedan od mnogih) jedan operator, pohvalivši se da je poslao IOTA log i Branku, za potrebe IOCA-e.
Oće naš narod, samo ga treba potaknit.... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 06, 2026 6:39 am

Osvanuo i LOG od 9A0BR, skidam kapu, i Tomi, i Branku. To su ovi, "otpisani" sa Juga, šta južnije, to tužnije...
Kud bivši predsjednici, Centrus mundi, i slične nabijeđene veličine ? Zar ih se (uvik) mora molit da pošalju LOG i IOCA manageru ?
Po tisućiti put se dokazuje moja tvrdnja da vladajući, i oni bliski HRS vlasti, drže veliku figu u džepu, kad je u pitanju IOCA program. Drugi dokaz, pogledajte gdje su na Honor rol listi IOCA lovaca ; nema ih nigdje, ili negdje sasvim nisko. A kurčili bi se IOCA programom, kao HRS dostignućem, iako taj isti HRS nije učinio ništa da taj dragulj u HR kruni programa, uspije, radi, proširi se, financira... Sve je prepušteno pojedincima, i malim grupicama zaljubljenika.

Na morskom plavom žalu, gdje ćarlija vjetrić mio, djevojku sam bajnu sreo, o kako sam sretan bio..............
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 08, 2026 5:36 am

Mato nas je obradovao novim aktivacijama, i odličnim signalom ! Ništa manje nije bila ni akcija vješanja dnevnika, kako na IOCA, tako i na 9AFF stranicu, kak vurica.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 08, 2026 12:55 pm

Odrađen i CI-480 po enormnoj vrućini, mogu misliti kako je bilo Mati.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK