Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Fri Jul 17, 2026 5:44 am

https://www.index.hr/sport/clanak/blije ... ort_prva_d
Hajduk je izgubio, prošao dalje, ali su od ukupna 3 gola dva dali Hrvati, a treći igrač Hajduka Van Hoorenbeeck ! Naime, u momčadi Žiline igra Hrvat Roginić !
Hajdukovo izdanje je bilo loše, i ne znam čemu se možemo nadati u 2-om pretkolu protiv Ciprana . Umjesto ponosa i nade, zebnja, ka i zadnjih 20-ak godina...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 18, 2026 8:48 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-i ... ajnovije_d

Kako to sad da je u Istri slabija popunjenost, a već dva miseca pišu da je iznad prosjeka ? A uvik govore da Istra ima bolju pred i pod sezonu ! Znači, ako je tamo slabo, kako je onda tek u Dalmaciji ? Tko nas tjednima laže, i oči nam maže ? Osobno mislim da Agitprop radi....... ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 19, 2026 5:51 am

Eto, završio je i susret za 3. mjesto SP. Pobijedio je - nogomet ! Time su djelotvorno utišani svi oni koji su tvrdili da borba za 3. mjesto ne predstavlja ništa ! Vidili smo 10 lijepih golova, a što jest kruna nogometa. Kamo lijepe sreće da i večeras, u finalu, budemo gledali takav vatromet golova. Sretno, u 21 sat.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 20, 2026 6:55 am

Završilo i finale, Španjolska zasluženo pobijedila, ali su nam obje momčadi ostale dužne - nogometa !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 22, 2026 9:04 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/god ... ostalo_d_0

Ko u dva, ko u jedan, AKL-ovac vavik u sridu !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 24, 2026 8:03 am

Bija san kod mojih penzića na šentadu, da čujem vijesti iz zemlje, sa preciznim objašnjenjima.

Vrte se tri teme, podatkovni centar, plinofikacija dijela BiH, s krakom do Dugopolja, i cesta do budućeg odlagališta otpada, iza Kozjaka.
Sve penzići znaju, upiru koji će prije, meni neukom objasnit neke stvari. Govore u glas, ka zbor bečkih dječaka, da iza prva dva projekta stoje privatne interesne skupine iz USA, da sada rade ono isto što su već napravili na Kosovu. Nastavlja se kolonizacija Balkana, nakon pacifikacije. Sve go privatni interes.
A što se tiče buduće ceste, koja vodi do Centra za odlaganje otpada u Lećevici, od toga prave medijsku pompu, a grade ga već 25 godina, i još se ne nazire kraj. Ali, uredno postoje upravljačke strukture, naravno, rukovodne, primaju plaće, jer oni misle za nas.

Kad se pustila autocesta A1 u pogon, svako je pita, gdje vodi onaj izlaz, iza Kozjaka, jer je 100 m iza njega bilo brdo. Videći, su govorili, nigdje, baš kao i onaj most u pustopoljini, kraj Karlovca. Ali, mi, zalupati seljaki, mi ne vidimo dalekosežno, perspektivno, iza horizonta. Oni su prije tri desetljeća znali da će se tu probiti tunel, spojiti na brzu cestu do Kaštela, s produžetkom do budućeg mosta, sjevernog ulaza u Split.
Hvala vladajućima šta misle za nas, dobrobit naše djece i unuka.
Zato sam i osobno pohvalija političkog tajnika vladajućih, i političkog pokrovitelja RK Marjan i Kaštilac, kad smo se vidili prošli misec. Pita on mene : A odakle si ono ti ?
Ja, iz Dugopolja, spremno odgovorih. Ja njega nisan pita, znan ja predobro odakle je.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 25, 2026 6:50 am

Opet mi penzioneri pune glavu, opet podatkovni centar. Veliju, čuli su na HTV-u da će trošiti 1/4 ukupno proizvedene električne energije u Hrvatskoj ? Jesmo li zato mi gradili izvore energije ? Ili smo ih gradili za stanovnike Hrvatske ? Je li zato tjeramo Hrvate van, da nas manje ima, da ono el. energije šta ostane, bude dosta ?
I tu su se penzići zapallili ! Govore, zato uvozimo škure, jer njima i u matičnim zemljama pretežito nema struje, pa im odsustvo iste, ni u Hrvatskoj neće teško pasti ?!

Ja se mislin nešto drugo. Svi mi koji smo gradili, plaćali smo za razvoj HEP-a, čitaj, investirali u sigurnu budućnost opskrbe strujom. Sad netko izvana dolazi, i uzima nam taj resurs, bez da nas iko išta pita, prorokuje nam neizvjesnu energetsku budućnost, u korist svoje, sigurne ? Preko naših leđa. Preko sedam desetljeća plaćanja računa HEP-u, a u svakom računu dio za budućnost !

Je li, između ostalih tema, i "problem" murala, partizani, ustaše , četnici, stalno podgrijavana tema, 31 godinu poslije DR-a, da raji skrene pogled sa onih stvarnih tema koje nas se spremaju opteretiti, već u bliskoj budućnosti ?
Tko je donio tu "stratešku" odluku, i u ime čijeg i kojeg naroda? Našeg sigurno nije. Kad se, svojedobno Bulj digao na zadnje noge oko projekta u Hrvacama, onda su ga mnogi političari proglasili ludim. A čovjek, dragovoljac DR-a, nije lud. Samo voli svoju Domovinu.
Sad nam opet fali jedan Bulj. Jer onog prvog su ušutkali.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 26, 2026 6:50 am

Uvatili me penzići na šentadi zajebavat, govore : "Zašto smo se tukli, kad je isto ka prid rat?" Kako isto, pitam ja. Lipo, odgovaraju zborno, Bosanci od Duća do Zaostroga, Slovenci i Srbi na Brač, Hvar i Vis. Maka san se, da mi, ne daj bože, ne poleti ruka, ili koja veća beštimja, ali, kad sve razgrneš, u pravu su.

Uvozimo sezonsku radnu snagu iz BiH, Srbije i Makedonije, nešto sitno sa Kosova i Crne gore. Moš mislit koliko im je "dobra" sezona, kad dolaze u nas radit ?!
Ne naslađujem se ja situacijom sa đetićima, svi smo u istim govnima, samo je kod nas jači Agitprop, pa lažemo po medijima.

Sin mi je bija neki dan na Gornjem gradu, u Zagrebu, u jednom od običnih kafića s baštom. Guinness pivo, u PVC čaši, 9 eura ! Žali mi se na telefon, veli da je jeftinije u Zurichu, ili Berlinu ! Zato hrvatski branitelji deru limenke njemačkog piva, na zidiću isprid kvartovske butige, po 0,80 eura. Jedini koji tu dobiva je HEP, jer zamrzivač ne meže toliko oladit, koliko branitelji mogu popit. Mi pomažemo HEP, jer bidni nemaju ni za VN kabel do Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici !
A već kukaju da im fali para za napajanje podatkovnog centra ! Sad mi ništa nije jasno, Hrvati, kad su bilo šta gradili individualno, u proceduri za građevinsku dozvolu je bija najvažniji dokument Elektroenergetska suglasnost HEP-a. Projektirana snaga puta x eura, toliko si mora uplatit, inače nema dozvole !
Ovi bjelosvjetski, da ne kažen koju oštru rič, javno govore da je dužnost hrvatske države da in to osigura ; pretpostavljaju mukte !!! Ka da in još mi moramo bit zahvalni !
Za što ? Za projekt koji naš, i kojeg im je odbilo više od pola stejtova u USA.

Ali, tu se tek sada vidi dalekovidnost i proročanstvo pokojnog Miljenka Smoje. Zato se jedna epizoda i zove : Atroke Amerika !

Lipo je kad dica viruju u bajke i basne. Loše je kad ljudi sami sebe uvjere da je to ono pravo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 27, 2026 8:10 am

Gledan jučer uvodnu emisiju pred početak utrke F1 na Hungaroingu. Naša, rvaska, voditeljica nan opisuje šta se dešava in the back stage, intervjuira gledatelje. Jedan furešti se žali da je skupo, da je platija dva piva u plastiku, i malu kesicu čipsa, 18 euri ! Isto ka na Gornjem gradu, u Zagrebu, i još je dobija čips ! Mila majko, nezahvalnog naroda ! Dobro je da nema više Sniježne kraljice ! Svojedobno je Šifrin rekla da se nigdi na svitu skijašice ne ugošćavaju i časte ka u Zagreb. Imalo se, moglo se...
Omar mi dođe u pamet kako su odgovarali dotepenci (iz Bosne) u Zagrebu, TV reporteru, nakon Bandićeve smrti : "Kra je, ali je i nama dava !"

Opet gledan slike pijanih (zapadnih) turista po Splitu. Pišaju, seru, rigaju, vrijeđaju službene osobe, oće se tuć... Nije to od jučer. Počelo je od kad imamo svoju neovisnu državu, i od kada je sve na prodaju. Od Obonjana, preko hotela, do Visa. I Gospu bi prodali da mogu. Onda se , kad se otrijezne, pitaju : A kako je do ovoga došlo ?

Odgovor leži u riječima pjesme Arsena Dedića, Po glavi stanovnika, citiram, "ako je moral, prosječno pao, znači, i ti si svoj udio dao"!

Možemo i oštrije, odma na potkoljenicu, onu čuvenu, između dva svjetska rata, u srcu dizanja nacizma i fašizma "zlo zavlada kada dobri ljudi ne čine ništa"!

A vitar puše, nek samo puše.........
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 29, 2026 5:54 am

Tamo po indexu, rastežu bidnu Kolindu, sa fotošopiranom novčanicom od 8000 eura. Nije fer, jer bidna Kolinda nije ništa izmislila ! To je umotvorina pokojnog doktora Šime Đodana, sa predizbornog skupa HDZ-a u Kaštelima 1990. Da nisam slušao, ne bi vjerovao.

Radujte se narodi...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK