by 9a2jg » Fri Jul 24, 2026 8:03 am
Bija san kod mojih penzića na šentadu, da čujem vijesti iz zemlje, sa preciznim objašnjenjima.
Vrte se tri teme, podatkovni centar, plinofikacija dijela BiH, s krakom do Dugopolja, i cesta do budućeg odlagališta otpada, iza Kozjaka.
Sve penzići znaju, upiru koji će prije, meni neukom objasnit neke stvari. Govore u glas, ka zbor bečkih dječaka, da iza prva dva projekta stoje privatne interesne skupine iz USA, da sada rade ono isto što su već napravili na Kosovu. Nastavlja se kolonizacija Balkana, nakon pacifikacije. Sve go privatni interes.
A što se tiče buduće ceste, koja vodi do Centra za odlaganje otpada u Lećevici, od toga prave medijsku pompu, a grade ga već 25 godina, i još se ne nazire kraj. Ali, uredno postoje upravljačke strukture, naravno, rukovodne, primaju plaće, jer oni misle za nas.
Kad se pustila autocesta A1 u pogon, svako je pita, gdje vodi onaj izlaz, iza Kozjaka, jer je 100 m iza njega bilo brdo. Videći, su govorili, nigdje, baš kao i onaj most u pustopoljini, kraj Karlovca. Ali, mi, zalupati seljaki, mi ne vidimo dalekosežno, perspektivno, iza horizonta. Oni su prije tri desetljeća znali da će se tu probiti tunel, spojiti na brzu cestu do Kaštela, s produžetkom do budućeg mosta, sjevernog ulaza u Split.
Hvala vladajućima šta misle za nas, dobrobit naše djece i unuka.
Zato sam i osobno pohvalija političkog tajnika vladajućih, i političkog pokrovitelja RK Marjan i Kaštilac, kad smo se vidili prošli misec. Pita on mene : A odakle si ono ti ?
Ja, iz Dugopolja, spremno odgovorih. Ja njega nisan pita, znan ja predobro odakle je.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja