by 9a2jg » Mon Apr 20, 2026 11:40 am
Ima 46 godina da je snimljena kultna serija Ratovi Zvijezda, epizoda 5, film Imperija uzvraća udarac, i onda svi nastavci. Vjerovali ili ne, Dart Vader još jaše...
Bolji poznavatelji prilika tvrde da nikad nije ni ferma.
U predvečerje netom završene konferencije (kako to gordo zvuči!) u Sisku, bilo je elektronskih i kibernetičkih napada, lažnog predstavljanja, lažnih mailova, prijetnji, a sve , tobože, u ime Ravnateljstva policije. Optuživahu me da sam pedofil, da će objaviti moj dosije (?), zvali telefonom, slali SMS-ove, sve zalud krečili, YUPOL je najjeftiniji.
Ako niste znali, opere se vodom, dok je friško. Govorila je moja pokojna mater da sve voda opere, samo šporki jezik ne !
Očito se nekima ne sviđa moje kritičko istinito pisanje, pa onda slijede udarci ispod pojasa.
Od Perina mandata, do danas, pitanja članstva se samo gomilaju, nijedan predsjednik HRS-a neće, ili ne može odgovoriti, i sa svakim novim, pitanja se samo kumuliraju i povećavaju. Jer, aktuelni neće protiv prethodnika, jer vrana vrani oči ne kopa, a na svoja ne odgovara po defaultu ! Zar bi bio izabran da odgovara na pitanja ?
Dok sam ovo pisao, dođe poštar i donese mi paketić QSL-ki iz 9A QSL biroa. Jad i tuga. Mora bit da i ostali predsjednici saveza po svitu, govore svojim članovima, ka Mate nama, da je to "prevaziđeni" način potvrde veze ? Ili su dobili takav mig, od Velikog brata , pa svi govore isto, kao zbor bečkih dječaka ? Ne bi me čudilo.
U pošiljci je bila i QSL-ka 9A925T, kao odgovor na moju. Ja sam zahvalan, ali moja primjedba je ista, kao i prvi dan te SES postaje u eteru : Ne može, i ne smije, u jednoj državi, koja tvrdi da je normalna, radio klub, u naravi par ljudi, biti nositelji nečega što je puno veće od OVE države, a to je potvrda Vatikana prvom hrvatskom kralju, i slanje krune njemu. Pričao sam o ovoj situaciji sa više ljudi, svi misle kao i ja, da je nositelj trebao biti HRS, a pokrovitelj ministarstvo, odnosno država.
Znam što ćete, vi koji se redovito ne slažete sa mnom, reći, da je presedan napravljen 1998. sa postajom 9A98PAX ? Je, ali baš zato ovakva prigoda, koja se pruža jednoj generaciji, jednom u životu, nije smjela biti prepuštena JEDNOJ osobi, da to bude njegov privatni one-man-show, bez obzira o kome se radi ! NHF.
BTW, gdje su ti svi likovi bili 1975. kad smo mi, vjernici slavili u Solinu, skoro pa "u ilegali" ? Jer, ja sam bio na državnom poslu, a par kolega u općini, HEP-u, SZUP-u.
Tanka nit nas je dijelila od izbacivanja s posla.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja