Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Sat Apr 04, 2026 9:23 pm

Svim katoličkim vjernicima, i svim ljudima dobre volje, čestitam i želim miran i blagoslovljen Uskrs, u svoje osobno ime, i u ime RK Split.
Uskrsnu kako je rekao !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 07, 2026 8:16 pm

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg78367
Interesantno da je pametni Martin, koristeći perfidnu metodu uzastopnih uzaludnih pokušaja, uspio podmetnuti kukavičje jaje i Adamu !
Slušam ja i čitam, i šta Rusi i Kinezi misle o tome, ali bez granica, ograda, ili ideoloških presumpcija...
Manje više razmišljaju kao i ja, Darko, Zvonko, i cijela galerija, neću reći vršnjaka, ali bih rekao, zdravorazumskih razmišljanja .
Normalnim ljudima se vrijeđa inteligencija, kada ih majstori prijevare hoće uvjeriti da su oni "pravovjerni"! Čitajući šta pišu "obični" ruski ličnjaci, oni žude za ljudskim glasom, odrađenom vezom sa osobom, ne papagajom, snimljenom porukom, ili, ne daj Bože, UI-om !
Slušao sam u kontestu RW1F, pa onda i jednu RRC ekspediciju, njihovi vlastiti zemljaci su rogoborili i negodovali, što je, po mom skromnom mišljenju, dobro.
Sve više se priča o resetiranju na "tvorničke postavke" ! Taj pjesnički izraz podrazumijeva korištenje onog što te tečaj i mentor poslije njega, naučio.
Cijela ova diskusija na sterilnom HRS forumu je promašena, jer su inicijatori teme, mučci !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 09, 2026 5:03 pm

Ivo, a gdje si pročitao da HRS sufinancira remote rad? Napiši neki link ili nešto (ja se ne sjećam da sam to negdje vidio), da ne brišem post na pamet. Hvala 73 Saša, 9A3J

Ovakvo pisanje drži ostatak RA populacije za budale. Zar treba ponavljati što su sve uradili čelnici HRS-a, zaposlene osobe u HRS-u i 2EY, kod HAKOM-a ? Brdo laži, da se nečiji privatni projekt zamota u celofan zakonitosti ? Zar predsjednik Mate nije išao u F-hafen pod najvećom parolom koja veliča remote ? Tko mu je dao mandat za takvo ponašanje ? Čiji su remote uređaji u Bujama, Ozlju, Kozjači, Broćancu, i još nekoliko lokacija ? Tvrditi da tu nema HRS-ovih novaca, je u najmanju ruku bezobrazno.
Za koga su išli ti projekti ? Tobože za hrvatsku mladež, u stvarnosti za svakoga, samo ne za hrvatsku mladež ! Ta ista mladež ima, po uzdaničkim, i inim klubovima, više ISPRAVNIH uređaja na klupskim policama, nego što ima mladih operatora koji rade, ili hoće raditi. Znači, cijela priča je namještena za privatne komercijalne interese.
Ne moram ni govoriti da je, i na istarskom hotelskom ladanju (za naše novce) lajtmotiv remote ! Tko je "pomogao" ekspedicije na Pacifiku i Africi ? Proizvođači remote uređaja. Sistem ja tebi - ti meni ! Naravno, nema dokaza , ali sve se zna. Reklame tih hrvatskih ekspedicija su obilovale promocijom remote uređaja, bar danas sve izađe na vidjelo. I, slobodomisleći nisu blesavi, kako pozicija misli. Znamo mi mnogo više nego što pišemo. Od rada za drugoga, preko rada u kontestima, do odrađivanja teških veza.
Problem vlasti je u svakom sustavu isti ; misli da su podanici bedaci. A nisu, samo nisu častohlepni i goluzi na lovu, i nagrađivanje između sebe. To vam lijepo ide.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 12, 2026 8:20 am

Neću komentirati upravo završenu Konferenciju u Sisku, svatko ima pravo na svoju zabavu, za svoje novce.
Stoput smo rekli da slike govore više od tisuću riječi. Od broja sudionika, strukture, lokacija od kuda su došli, i što je prezentirano. Posebno je dojmljiv broj napetih slušača na pojedinim predavanjima, i struktura. To se ne da krivotvoriti.
Ne bih lagao kad bih rekao da je više od polovice nazočnih mojih godina, sijede glave ; onih koji "nose" pokret, od 20 do 30 godina, baš i nije bilo.

Par stvari mi je upalo u oko. RK Jan Hus iz Daruvara slavi svoju godišnjicu postojanja. Osim svojih eksponata stavili su i jedan mali pano, sa spiskom znakova, a na zadnjem mjestu - gradski bratski klub HCD ! Pokojni Kefa mi je, jednom prigodom, skoro cijelu noć pričao što mu sve rade, podmeću, onemogućavaju financiranje, zaboravljajući ono osnovno ; da nije bilo HCD-a, ne bi nikada ni njih bilo ! Identična priča kao i u Splitu, i mnogim drugim lokacijama, diljem Hrvatske ! Pomozi sirotu, na svoju sramotu !

Drugo, a što nego QSL-ke, i rad QSL biroa. Smjestilo Zlatka i QSL-ke u nekakav hodnik, točno kako sam proročanski predvidio ! U početku bijaše soba, pa sobica, pa špajza, sad ga je jedva dopao - hodnik ! Iduća postaja - Hreljić ?

Treće, stavili fotku s mladcima koji tobože nešto leme, one lemilice iz Lidla, koje su i ostali doživotni predsjednici uzdaničkih radio klubova kupovali za svoje (nepostojeće) mlade. Isprobao sam takve lemilice i sam, ne valjaju ništa, niti će se mladci na njima NAUČITI lemiti. Da će se malo zanimat, hoće, koliko treba za klik foto aparata.

Da je uložen stanoviti trud da se to sve organizira, sigurno jest. Da su potrošeni određeni novci, jesu. Da se RK u Sisku "malo" pomoga, vjerojatno jest.
Sad samo čekam da webmaster, ili neko drugi iz vrha, pokrenu marketinšku hajku da se tajnica (novčano) nagradi, za izuzetne rezultate i samoprijegor ? Već viđeno u Karlovcu, na YOTA-i ! Ide ih, šta košta probati ? Pinku obraza ? Pih...

Za kraj, nešto mi još nije "leglo". Kud reklamiranje " u svakom selu DMR repetitor" ? Kud reklama za remote ? Ili je to rezervirano za F-hafen ? Skupa sa QSL-kama ?
Jer, stara je dalmatinska i istarska poslovica da "svaka škuža, nađe muža" ! Tako i treba.
Mudar je v.d. QSL manager. Na improvizirani stol je stavio sortirane QSL-ke prema klubovima. Prirodno, htio je utrapiti što više, po Mirku i Slavku, da bidni HRS ne šalje uslugom HP-e, Da što više ostane novaca HRS-u. Za istarsko hotelsko dokoličarenje, samozvanih contest elitista.

Danas katolici slave blagdan Božanskog milosrđa. Pravoslavni vjernici slave Uskrs. Neka svima dragi bog prosvitli pamet, i pročisti dušu. Jer, za sve je potrebno dvoje.
Amen
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 14, 2026 1:22 pm

Zovu me, veliju, "kako to ne komentiraš fotke iz Siska, softver za prepoznavanje tvrdi da su to ista ona dica koji su bili plaćeni gosti i u istarskom hotelu ? " A ne, nećete tamo di mislite, nećete me pokarat s Maton, i legalno izabranin vodstvom ; ja ne virujen ni u vaše tvrdnje, ni u ti softver, to je za kriminalce, nije to za pošten svit !

Ja san gleda druge stvari, moje vršnjake, brojija side glave, bilo ih je tri kvarta, taman nas je za jedan rejon na Mirogoju, ili Lovrincu, nije bitno.

Došla mi je jučer na ponistru una paloma blanca, prišapnit da će danas Zlatko poslat paketić ! I u Lepoglavu se smi primit do dva paketića misečno, znači, mi smo žešći od Alcatraza, sa dva puta na godinu. Sing - sing je mala beba za nas, kindergarten.

Pita san ljude, koji su bili tamo, jesu li vidili one vokce koje in je svojedobno drug Laureat neovlašteno kupija ? Govore da nisu. Pitan ih, jesu li vidili one KV uređaje HRS-a, koje su "posudili" na revers poplavljenom klubu ? Isto odgovoriše odrečno. Nisan ništa dalje pita, došli bismo na teme DMR-a i remote-a, pa na koncu i članarine.
Ne volin ja ljude dišturbat, taman su se uljuljkali u bajku, koju su nam servirali. Pod uvjetom da smo mi, pažljivi čitatelji i gledatelji, svi iz Hlebina.

I nije mi vrag da mira, opet ja na HRS web naslovnicu, di bi trebalo sve stajati, šta je bilo PRIJE skupštine. Od traženog zapisnika, do izvještaja iz 2025. , ništa ! Ka da 2026.g. nije ni počela ! A je, stvarno in triba još jedna osoba, da ažurira sve šta nije ažurirano, od 2020. , do danas. Onaj arhivar se ne konta. ;)

Rad od kuće, tom prvi.
Ka da je Rat i mir.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Apr 14, 2026 4:47 pm

Poštenom čoviku ne triba putovnica. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Apr 16, 2026 5:13 am

https://www.hamradio.hr/posljednji-poziv-hamradio-2026/
A nije baš da se tuku za ić u F-hafen, pogotovo kad nešto moraš izvaditi iz SVOGA novčanika. Di su oni lipi dani kad je gospon Vida tamo iša za "nagradu" ! I ne samo on.
Neki su bili preplaćeni, ka da su kupili sezonsku kartu u teatar ! Novi gazda, nova pravila igre, a uvik se zna ko je aga, a ko raja. Objasniše nam, od Mažuranića, do Njegoša.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 20, 2026 11:40 am

Ima 46 godina da je snimljena kultna serija Ratovi Zvijezda, epizoda 5, film Imperija uzvraća udarac, i onda svi nastavci. Vjerovali ili ne, Dart Vader još jaše...
Bolji poznavatelji prilika tvrde da nikad nije ni ferma.

U predvečerje netom završene konferencije (kako to gordo zvuči!) u Sisku, bilo je elektronskih i kibernetičkih napada, lažnog predstavljanja, lažnih mailova, prijetnji, a sve , tobože, u ime Ravnateljstva policije. Optuživahu me da sam pedofil, da će objaviti moj dosije (?), zvali telefonom, slali SMS-ove, sve zalud krečili, YUPOL je najjeftiniji.
Ako niste znali, opere se vodom, dok je friško. Govorila je moja pokojna mater da sve voda opere, samo šporki jezik ne !
Očito se nekima ne sviđa moje kritičko istinito pisanje, pa onda slijede udarci ispod pojasa.

Od Perina mandata, do danas, pitanja članstva se samo gomilaju, nijedan predsjednik HRS-a neće, ili ne može odgovoriti, i sa svakim novim, pitanja se samo kumuliraju i povećavaju. Jer, aktuelni neće protiv prethodnika, jer vrana vrani oči ne kopa, a na svoja ne odgovara po defaultu ! Zar bi bio izabran da odgovara na pitanja ?

Dok sam ovo pisao, dođe poštar i donese mi paketić QSL-ki iz 9A QSL biroa. Jad i tuga. Mora bit da i ostali predsjednici saveza po svitu, govore svojim članovima, ka Mate nama, da je to "prevaziđeni" način potvrde veze ? Ili su dobili takav mig, od Velikog brata , pa svi govore isto, kao zbor bečkih dječaka ? Ne bi me čudilo.

U pošiljci je bila i QSL-ka 9A925T, kao odgovor na moju. Ja sam zahvalan, ali moja primjedba je ista, kao i prvi dan te SES postaje u eteru : Ne može, i ne smije, u jednoj državi, koja tvrdi da je normalna, radio klub, u naravi par ljudi, biti nositelji nečega što je puno veće od OVE države, a to je potvrda Vatikana prvom hrvatskom kralju, i slanje krune njemu. Pričao sam o ovoj situaciji sa više ljudi, svi misle kao i ja, da je nositelj trebao biti HRS, a pokrovitelj ministarstvo, odnosno država.
Znam što ćete, vi koji se redovito ne slažete sa mnom, reći, da je presedan napravljen 1998. sa postajom 9A98PAX ? Je, ali baš zato ovakva prigoda, koja se pruža jednoj generaciji, jednom u životu, nije smjela biti prepuštena JEDNOJ osobi, da to bude njegov privatni one-man-show, bez obzira o kome se radi ! NHF.
BTW, gdje su ti svi likovi bili 1975. kad smo mi, vjernici slavili u Solinu, skoro pa "u ilegali" ? Jer, ja sam bio na državnom poslu, a par kolega u općini, HEP-u, SZUP-u.
Tanka nit nas je dijelila od izbacivanja s posla.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 29, 2026 4:55 am

https://www.hamradio.hr/hamfest-osijek-2026/
Dragi prijatelji iz Osijeka me uvijek nasmiju, od srca, a moj komentar , kad sam vidio satnicu, je isti, kao i prvi put.
Dakle, u 07:30 počima s radom buvljak. Moš mislit u koliko se treba neko dignuti, iz Dalja, ili Soljana, da dođe, i pripremi svoj štand. Nastranu činjenica da se, kao kod susreta na Jarunu, ništa ne proda, važno je prošetavanje stare krame.
U 10 sati slavonski doručak za posjetitelje, predviđeno trajanje jedan sat.
U 11 predavanje 9A2G, ovaj put nije isto, kao prethodnih godina.
U 13:45 zajednički ručak, predviđen 45 minuta, nakon toga "druženje".
Pozorni čitatelj će primjetiti da je previđeno trajanje ručka KRAĆE od predviđenog trajanja doručka ! Ima to svoj razlog, koji leži u mom prethodnom pisanju ! To je stoga što ja napisah, nekoliko zadnjih puta, da su doručak i ručak bili DUŽI od vrijednog predavanja ! Karta kanta ! Sam pao, sam se udario !

Na kraju, zašto ovo pišem ? Zbog činjenice da su i tamo naši novci. Gdje je potrošen i jedan naš euro imamo pravo na transparentnost poslovanja i informiranja.
A tako im je malo trebalo da budu velikani ; kupilo ih za male pare. Onako, da su sve organizirali sami, domaćinski, bili bi velikani, i gospoda. Ovako ih mućamo po ustima, do slijedećeg svibnja, s punim pravom.

P.S. Nemojte me pitati za spisak "posjetitelja", oni isti koji su im i izglasali odluku o sufinanciranju, baš kao i svaki prethodni put. Samo se, dragi štioci, podsjetite na koju je lokaciju Mate išao, kao prvu, po ustoličenju !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 05, 2026 8:19 am

U uređenom sustavu se točno zna šta ko čini, po PS-u. Tako se u HRS-u zna ko je zadužen za promociju remote-a, a ko za FT8/4/2. Za ovo zadnje, pametni Martin.
Da postanu bolji, i učinkovitiji zombiji, pod palicom UI-e. Atroke Orwel !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK