https://www.hamradio.hr/putovanje-jedne ... ciji-2026/
Kibi zadnju rečenicu u nabrajanju točaka njegovog izlaganja, "Troškovi QSL biroa"! Ono što mi tražimo, više od 20 godina, budite sigurni da nećete biti zadovoljni odgovorima. Jer, nešto što je u normalnom svijetu normalno, kod nas - nije ! Neće vam dati odgovore na pitanja koja provejavaju od 1999. , do danas ! To je bio, i ostao privatni interes, privatnih managera, pri čemu je trošak manipulacije stotina tisuća karata, prebačen na HRS, odnosno članove HRS-a !
Čak i sam Laureat, svjestan da govorimo istinu, je osnovao komisiju od dva člana (!), on i bivša tajnica, te donijeli sramotnu, amoralnu i neetičnu odluku ! Još je na snazi, što samo dokazuje da i nova vlast ima istu pamet, i ponašanje. Zato se, u teoriji i praksi to naziva politika kontinuiteta. Na račun nas, seveda.
Ono čega NEMA na spisku podtema, o čemu će vam v.d. držati predavanje jest odnos HRS-a prema svakoj manifestaciji gdje se HRS legitimirao kao odgovorna osoba.
SES , ili 9A0HRS, radi, karte se ne šalju. ima jedno 20-25 znakova, u zadnja dva tri predsjednička mandata ! Da bi Mate bio "u kontinuitetu", pobrinuo se da NISMO dobili QSL-ke za veze sa lanjske konferencije, i to još 9AFF aktivacija ! Od glave riba smrdi, od repa se čisti, zato su akteri ovih amoralnih i neetičnih postupaka odgovorne osobe HRS-a ! Nije HRS amorfna masa, pa da je stisneš na jedan kraj, on iskoči na drugi ! Živimo u uređenoj državi, gdje su ljudi uredili da postoje ODGOVORNE, a ne kao u HRS-u, NEODGOVORNE osobe ! Mate daje primjer, na sva usta govori PROTIV QSL-iranja kakvog poznajemo ! Pa, dragi Mate, mi smo srednji stalež, pretežito u zasluženoj mirovini, usudim se reći s mizernim penzijama. Nemamo mi managerske ugovore, plaće i otpremnine, mi se krpamo s onim što nam je Domovina dala, bez prava žalbe.
Da zaključim, ne nude nam nikakve "nove" metode, nego da si kupujemo ono najskuplje, kolor printere, i sami printamo, neovisno o pošiljatelju, mailom, e-QSL servisom, i sl. Ti servisi niču kao gljive poslije kiše, stalno primam takve QSL-ke mailom, koje ne vrijede ništa, njanci onog papira i color tinte što je potrošiš. Nisam siguran ni da takve karte priznaju za diplome. Onda čemu se trse ?
Napisah nekidan da mi je v.d. manager poslao e-QSL-ku za vezu s 9A925T. Ne mogu reći da sam siguran da ću dobiti i papirnatu verziju, sve činjenice potvrđuju moje sumnje. Jer, to je bio one-man-show, vjernicima-amaterima nije bilo ni ponuđeno da participiraju, i rade pod tim HRVATSKIM znakom !
Ali, i tu postoji politika kontinuiteta ; pogledajte spisak operatora postaje 9A98PAX, dobit ćete sve odgovore na ta, bivša, pitanja, a tako i na sadašnja !
Budite mi svjedoci.