QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Wed Apr 08, 2026 3:32 am

https://www.hamradio.hr/putovanje-jedne ... ciji-2026/
Kibi zadnju rečenicu u nabrajanju točaka njegovog izlaganja, "Troškovi QSL biroa"! Ono što mi tražimo, više od 20 godina, budite sigurni da nećete biti zadovoljni odgovorima. Jer, nešto što je u normalnom svijetu normalno, kod nas - nije ! Neće vam dati odgovore na pitanja koja provejavaju od 1999. , do danas ! To je bio, i ostao privatni interes, privatnih managera, pri čemu je trošak manipulacije stotina tisuća karata, prebačen na HRS, odnosno članove HRS-a !
Čak i sam Laureat, svjestan da govorimo istinu, je osnovao komisiju od dva člana (!), on i bivša tajnica, te donijeli sramotnu, amoralnu i neetičnu odluku ! Još je na snazi, što samo dokazuje da i nova vlast ima istu pamet, i ponašanje. Zato se, u teoriji i praksi to naziva politika kontinuiteta. Na račun nas, seveda.

Ono čega NEMA na spisku podtema, o čemu će vam v.d. držati predavanje jest odnos HRS-a prema svakoj manifestaciji gdje se HRS legitimirao kao odgovorna osoba.
SES , ili 9A0HRS, radi, karte se ne šalju. ima jedno 20-25 znakova, u zadnja dva tri predsjednička mandata ! Da bi Mate bio "u kontinuitetu", pobrinuo se da NISMO dobili QSL-ke za veze sa lanjske konferencije, i to još 9AFF aktivacija ! Od glave riba smrdi, od repa se čisti, zato su akteri ovih amoralnih i neetičnih postupaka odgovorne osobe HRS-a ! Nije HRS amorfna masa, pa da je stisneš na jedan kraj, on iskoči na drugi ! Živimo u uređenoj državi, gdje su ljudi uredili da postoje ODGOVORNE, a ne kao u HRS-u, NEODGOVORNE osobe ! Mate daje primjer, na sva usta govori PROTIV QSL-iranja kakvog poznajemo ! Pa, dragi Mate, mi smo srednji stalež, pretežito u zasluženoj mirovini, usudim se reći s mizernim penzijama. Nemamo mi managerske ugovore, plaće i otpremnine, mi se krpamo s onim što nam je Domovina dala, bez prava žalbe.

Da zaključim, ne nude nam nikakve "nove" metode, nego da si kupujemo ono najskuplje, kolor printere, i sami printamo, neovisno o pošiljatelju, mailom, e-QSL servisom, i sl. Ti servisi niču kao gljive poslije kiše, stalno primam takve QSL-ke mailom, koje ne vrijede ništa, njanci onog papira i color tinte što je potrošiš. Nisam siguran ni da takve karte priznaju za diplome. Onda čemu se trse ?

Napisah nekidan da mi je v.d. manager poslao e-QSL-ku za vezu s 9A925T. Ne mogu reći da sam siguran da ću dobiti i papirnatu verziju, sve činjenice potvrđuju moje sumnje. Jer, to je bio one-man-show, vjernicima-amaterima nije bilo ni ponuđeno da participiraju, i rade pod tim HRVATSKIM znakom !
Ali, i tu postoji politika kontinuiteta ; pogledajte spisak operatora postaje 9A98PAX, dobit ćete sve odgovore na ta, bivša, pitanja, a tako i na sadašnja !

Budite mi svjedoci.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 09, 2026 1:19 pm

Dao sam si truda, anketirao sam, u svoje vlastito ime, sedam ljudi, iz sedam europskih država. Pitanje je bilo jedno, jednostavno, prilagođeno za "stare i neprilagođene" ljude, kako nas je lijepo opisao drug Laureat. Ono je glasilo : Da li je ikada predsjednik Vašeg Saveza zagovarao drastičnu promjenu u QSL-iranju, ili potvrdama veze ?
Odgovori su bili, kao da je anketa "naručena", do jedan su mi odgovorili negativno, još su se čudili što ih to pitam !
Pametnima, od Siska, do Račišća, dovoljno.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 11, 2026 6:02 am

Ponekad i ja povjerujem glasinama, ne što bi to htio, nego iz prostog razloga što nemaš gdje provjeriti ? Ta ne ide se mečki na rupu !
Tako sam ja bio čuo da su, navodno, bacili par kila QSL karata, koje su trebali ići na članove MDXC. I ja na to skoro i zaboravio, kad primih kartu za vezu sa Austral isl. , kad tamo otisnuto, lijepo, u bojama, logo od tog istog MDXC-a ! Sad mi tek ništa nije jasno ? Kad treba primiti donaciju, bez uvjeta, onda im je dobar, a kad samo treba proslijediti karte, onda ne valja ?
Ili sam ja sve pomiješao ? ;) Što reče drug Laureat, "izgubljen u vremenu i prostoru" ! Nako mi sve doma bilo izgubljeno ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 14, 2026 11:03 am

Uvik san ja govorija da je Mate vidovit, oću reć vidi iza horizonta. On je najavio nove vrste potvrde veze, a meni dođe danas QSL-ka preko qrz (točka) digital, od jednog Rusa. To je ŠESTI različiti servis koji se hoće ugurati u "unosno" QSL tržište !
Život damo, QSL-špajzu u D-12/3 ne damo !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 22, 2026 12:32 pm

Pričam sa prikom, pitam ga zna li šta je "novina" u radu 9A QSL biroa, od kad je Mate predsjednik ? Ne znan, veli on. Kuverte, velju ja, Zlatko nan šalje pošiljke u NOVIM kuvertama, prije su sve bile kao da su ih krave žvakale ! Nato će prika , mrtav - ladan : Koliko nam stižu, mogu bit i pozlaćene !!! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 28, 2026 4:56 am

Na štandu će tijekom oba dana sajma biti organizirana razmjena QSL kartica uz sudjelovanje HRS-ovog QSL managera Zlatka Matičića, 9A2EU.

Znači, sve se odvija kako sam i predvidio. Pretpostavljam da će v.d. QSL manager dobijene karte dijeliti na Jarunu, a ostalima slati poštom za Božić. Već viđeno.

Nego, Šute mali, zar vajni predsjednik ne reče da trebamo tražiti nove načine potvrđivanja veza ? Krepo Velež, ko i njegova pametna ideja !
Ma kako to, svi koji se prave umnici, kad im javno propadne zamisao, vrate se na tvorničke postavke ? Od D-stara, DMR-a, remote-a do QSL-ki !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 30, 2026 6:44 pm

Raspita san se, kod prijevoznika, jesu li izdržale feder plate na autobusu ? Veli, zračni jastuci rade ka švicarska vurica. Znači, onih 80 kg Japanaca sa Jaruna je mala beba.
Nije žvaka za seljaka...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 04, 2026 6:56 am

Baš me čudi da još nismo pročitali "vijest" koliko je kilograma QSL-ki naš v.d. QSL manager donio iz F-hafena. Jebi ga, kad negdi ideš na putni nalog, uz obračun putnih i inih troškova, prilaže se i Izviješće koje potkrepljuje opravdanost i svrhovitost puta.
Kako je lipo Marinko pisa, 80 kg Japanaca, vozi na Jarun. Ja odma ponudija svoje stare, ali još dobre, feder plate sa mog starog Opel rekorda 1700, koje su izdržale i 2 tone cementa u gepeku !
Ali to je radio Švabo, u ono vrime dok je Bog hodija po svitu. Sad nema Švaba, nestala auto industrija, a škuri igraju za Švabiju, i klanjaju kad padne gol. To je njima njihova Angela dala. Jer je krupni kapital to tražio. Sad imaju posljedice.

Kaže naš, nenadjebiv , hrvatski narod : "Sam pao, sam se udario !"
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 13, 2026 10:23 am

Zašto me ne čudi da nisam nigdje pročitao koliko je kg v.d. QSL manager odnio u Hafen, a koliko je donio ? To spada u ono "polaganje računa" po izvršenom putnom nalogu.
Čujem da je dao, iz ruke u ruku, nešto karata svojim ahbabima u Zagrebu, da im zamaže oči. Ne sve, jer onda im ne bi ima šta dat na Jarunu. A nama, sitnoj boraniji, će za Badnjak, ka na Borbenoj ponoćki. Nek se nastavi tradicija...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 16, 2026 7:56 am

I doista se HRS vrhuška ponaša kabadahijski, sami su sebe uvjerili da nikome ne trebaju polagati račune. Demokracija i transparentnost su za njih misaoni pojmovi.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK