Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a6r » Wed Feb 18, 2026 9:02 pm

Izgubit će državu ka i mi.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Feb 20, 2026 8:24 pm

Current statistics show 80,450 QSOs and 16,772 unique callsigns in the log, with 147 DXCC entities worked to date.
This milestone continues to demonstrate the success of this first-ever approach to activating a rare DXCC entity entirely through renewable energy and remote operation, with no personnel stationed on the island.

Ova druga rečenica je (pre)duboka, prvo, sami sebe proglašavaju uspješnom ekspedicijom, glorificiraju remote, sunčevu energiju, i izostanak operatora sa otoka.
Ako njima paše, to je njihova stvar, ali da je većini lovaca uživanje loviti nekoga koji radi s 20 do 50 W, bez fizičkog operatora tamo, čisto sumnjam.

Ukratko, organizatori su "na liniji", a mi smo dinosauri. To je ono šta ne piše, ali je lajtmotiv.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 13, 2026 6:33 am

https://www.hamradio.hr/otkazivanje-pod ... -2025-god/
Jučer sam vidio i pročitao ovu tužnu vijest, koja me je oneraspoložila. Sve se u životu može dogoditi, pa i otkaz najavljenog događaja, ali mene muče činjenice.
U metropoli je plaćeno članarina za 2025.g. kako slijedi : 1ADE-90, 1CAH-42, 1CRT-4, 1A-33, 1WFF-27, 1FER-5, 1AYZ-21, što čini 222 člana HRS-a.
Slobodno tvrdim da ih ima barem još toliko koji NEĆE da plaćaju članarinu HRS-u, sudeći po činjenicama sa terena, i u svome okružju.
Da sumiram, od preko 400 ljudi, javilo se njih PET (!!!) da bi se podružili, proveli ugodne trenutke s ljudima iz istog hobija, ispričali se, popili kavicu, sok ili pivicu...
Odavno je čovjek čovjeku vuk, nitko se s nikim ne druži, svak se zatvorio u svoju čahuru, i misli da je sam sebi dovoljan. Remote i FT8 će takvo stanje samo pospješiti.
A predsjednik nam i dalje propovida remote rad, ne sumnjam da će i ove godine biti veliki plakat u F-hafenu : Mala zemlja za veliki remote rad. Ono šta neće pisati jest činjenica da se to sve radilo i radi za strance, i tuđe ljude i interese, a ne za hrvatske !

Na kraju, nemojte se uhvatiti onih gornjih brojki kao pijan plota ; onih 90, 42 i 33. je samo izraz grozničave vrhuške koja na silu hoće imati 3, ili 2 ruke u zraku na skupštini. Ništa ne prepuštaju slučaju. Sa strancima, članovima kluba, ili bez njih, nadomirit će se... Mašala !

Neću više, jer je petak, i to 13-i, Reka je izgubila, a ni Hajduk ne stoji dobro. Jedina "dobra" vijest koju sam dobio teklićem je da CW reader radi ! Let it be ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 21, 2026 5:17 pm

Martine nisi do kraja pročitao točku 2. "Dođi u klub pa ćemo vidjeti" više ne funkcionira 2026.
Zapravo kad se pročita tvoj post, vidi se sve negativno što sam napisao gore po kategorijama.
Najstariji od njih ima 70 godina. Na idućoj skupštini
(onoj koja će biti 2027.) imamo pravo na 2 zastupnika.
Ali nisi najpametniji
Prevario si amatere da se upišu u klub zbog 2 zastupnika? Katastrofa.
Eto sad vidite kak nam je.

Darko, nisi human, razotkrio si ga iz prve ! Samo, neka mu je dodatak imenu "pametni", to nije njegova umotvorina. Ima ih 6 - 7 "velikih" klubova koji to godinama rade, a osobne članarine klubu se plaćaju društvenim novcem ! Tijekom zadnjih deset godina sam imenovao sve te klubove. Osim tih, koji (za vladajuće) hoće i drugu ruku, ima i onih gdje je broj članova 0, 1 ili 2 (nema veze s lotom !), i kojima državna poduzeća i tijela daju donacije i potpore, a oni s tim novcem plaćaju osobne članarine.
Moram li pisati da su svi ti spomenuti klubovi piloni režima u D-12/3 ? Pola od njih nema klupske prostorije, nego im je klub na kućnoj adresi (doživotnog) predsjednika.
Treba li više ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 22, 2026 3:18 pm

Odlično !
Sad skupi ljude i kreni u realizaciju !
Kreneš sa onima sa PHRK i netko će se još pridružiti.
A što Martin ima s tim, pa nije on HRS !?

Moram se javno ispričati pametnom Martinu za pogrešnu kvalifikaciju! Naime nije on pro bono odvjetnik trenutnog HRS vodstva, nego jedan od njih, team member.
Autor gornje umotvorine je 9A3LI. Kao prvo, drago mi je što nas redovno i pomnjivo čita. Kao drugo, mi nismo "oni sa PHRK", mi smo članovi HRS-a, koji su domoljubi, dragovoljci, branitelji, bez kaznene evidencije, bez ratnog profiterstva, s poznatim ratnim putevima u HR i BiH.
Vjerojatno je 3LI propustio neki od prethodnih postova, od cca 30.000, u kojima sam lijepo objasnio i pokazao, da je 9A1AKL klub iz kojeg je išlo 97% članstva, dragovoljno, u policiju, ZNG, HV i specijalne službe, kad je bio vakat, ne 1992, ili 1995.
Radio klub Split ima u svom predsjedništvu tri člana, sva tri dragovoljca DR-a. Nema takvog kluba u RH, a o tijelima izvršne vlasti HRS-a, da ne govorimo.
Ne morate nas, ni voliti, ni cijeniti, ali mi smo dali zdravlje, za ovo šta vi sada uživate. Bar, kako lipo piva Mišo Kovač, Poljubi zemlju, po kojoj hodaš...

A di si ti bija 91' ?
9a2jg

Postby 9a4db » Mon Mar 23, 2026 12:32 pm

Da di ;) evo jedna friška na tu temu....
kako sam osobno izabra misto za ovi spomenik,
(koji je bio postavljen na krivom mistu opasnom za funkciju aerodroma)
red je malo i zalit...

PS(mene nema tko i što kupit, izrezalo me iz povijesti na Jarunu ko u doba najcrnjeg Staljinizma :D)

Đani Bodlović is at Javna ustanova Agencija za upravljanje Starogradskim poljem.
Davne 1991. sjedio sam na tada privremeno zauzetom aerodromu Pleso sa pokojnim generalom Ivom Jelićem, oko nas su bili samo "prijatelji". General je odletio osnovati IV brigadu a ja dalje za svojim poslom, koji je tada bio samo i jedino usmjeren na stvaranje moderne i neovisne RH... Nisam mogao ni zamisliti da ću 35 godina kasnije, zalijevati dvije mlade česmine posađene u spomen na ta slavna doba Domovinskog rata. Hvala g. Vinko Tarbušković na prilici i poticaju.

djani_poje.jpg
djani_poje.jpg (310.5 KiB) Viewed 10898 times
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Tue Mar 24, 2026 9:24 am

PS(mene nema tko i što kupit, izrezalo me iz povijesti na Jarunu ko u doba najcrnjeg Staljinizma :D)

Je si naivan, pa neće izrizat neku rđu, beznačajnog lika, nego onog tko ih spriječava u nesmetanom ostvarenju njihove zamisli ! Pitaj predavače Konferencije u Sisku di su bili 91' ? Ja znan, a znaš i ti. Nama dosta, a oni neka se nose s tom činjenicom.
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Mar 24, 2026 3:11 pm

Baš...
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Apr 04, 2026 9:42 pm

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg78353
Ovo neki likovi šire dezinformacije... To nije moguće, ta osoba je stručnjak, čak je u 6 od 25 točaka programa u Sisku, u tri dana. Biće ga ovogodišnji Laureat instruira za mentora, na onom čuvenom on-line obučavanju, kad su prebijali novce koje je predsjednik neovlašteno posudija RKZ-u ! On i instruktor, pola tema. Ima ih i koje nisam nikad u životu čuja na bandu. Ali, Mate nas gorljivo uvjerava da su to stručnjaci. Ja ću po seljački, može li predsjednik HAK-a biti nevozač ?
Ne moram valjda pisati da od tih "stručnjaka" četvorica uopće ne šalju QSL-ke. Ima pojedinaca, među njima, koji se time hvale !

Ponovit ću se, da zapametite, najvažnije u cijeloj priči jest da se ne pomišaju notne partiture, da, ne daj bože, greškom, uzmu onu "mi smo mornari, s plavog Jadrana,...", umisto svjesne, i pravilne pisme, rečimo, "kad ti kupin mali motorin, aj ča ću letit s njin..." !

Koliko nan mudro rukovodstvo misli na nas, članove, svjedoči i odabrani termin skupštine, jer pokriva i pravoslavni Uskrs, u drugu nedilju, znači, svak nađe nešto šta mu paše.

A da su prevažni drugovi budni, svjedoči i činjenica da je tek večeras osvanula čestitka HRS-a, svekolikoj RA pastvi u Hrvata.
OZNA nikad ne spava.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 06, 2026 3:05 pm

Martine,
Citat:
A kaj je to ''human mode'' ?
Človečji? Ljudski? Kak ti god paše...
Činjenica je da je "human mode" postao široko rasprostranjen pojam među radio-amaterina, a ti ga prevodi kako ti se god sviđa.
Izraz je postao dio standardne terminologije ne samo amatera, nego i organizatora i učesnika DX ekspedicija u službenim objavama aktivnosti, tako da se u ham slangu vrlo dobro se zna na što se misli. Prevodili ga mi ili ne prevodili, sviđao ti se ili ne sviđao...
73 Zvonko

Zvonko, Martin nije blesav, on je jednostavno zločest. Sve šta se u milimetar razilazi sa službenim stavom trenutne vladajuće garniture, je udarna tema njegovih "promišljanja" ! Satari oporbu i neistomišljenike, pa šta košta da košta. On je svojih 30 srebrenjaka odavno dobio, i potrošio. I sad je Pale sam na svijetu. Jer nije shvatio da je potrošna roba. Štraca - kanavaca.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK