Na faksu smo učili i o jednom pojmu koji se ne spominje u svakodnevnom životu. Pojam se zove šutnja administracije. HRS je promiče, u svih 16. 25 godina bez pismena iz krovnog Saveza, ko da smo gubavi ? Ili, da smo pogriješili savez ?
Zadnjih 6 godina se to proširilo i na 9A QSL biro. V.d. manager je, za potrebe interne promidžbe HRS-a, u tri navrata ispisao desetak redaka količina (u gram) koliko je poslao karata klubovima u RH. Naravno, kao i njegovi prethodnici, ni riječi, ni brojke koliko je hendlano privatnim managerima ! Na tisuće, desetine, stotine, od 1999, do danas.
Znači, i on , ka i Mate, radi,
in continuo , na našu žalost !
U pristupnoj besjedi, ničim izazvan, Mate nam je lijepo objasnio što misli o QSL-iranju. Može on misliti što hoće, samo nije HRS naslijedio od oca, pa da može sprovoditi svoju volju. A očito je sprovodi, u očitoj sprezi i koordinaciji sa v.d. managera !
I u F-hafenu se ponašao kao da je HRS njegova prćija, i stavljao remote programe kao zvijezdu vodilju HRS-a, i RA napretka uopće. Nije, i nema na to pravo.
Tko ga je bezrezervno prvi podržao ? Istrijani ! Zašto ? Jer od toga imaju najviše koristi ! Pogledajte slotove koje su radile hrvatske postaje KP5. Ne mora Koki komentirat, screenshot govori više od tisuću riječi ! Ostali iz 9A ? Svaki ima svoj klan, svoj komadić svemira, ili hrvatskog etera, dok nam i njega Jude ne prodaju !
Nočas mi kolega šalje spisak dalmatinskih postaja koje nisu učinile ni jednu vezu. Zašto ? Jer je društvena remote postaja u Broćancu privatan feud, a Dalmatinci se neće utjecati nikome na milost, osin Gospi, dal u Sinju, Vepricu, ili Solinu, svejedno.
To su ti Dalmoši, koji ne krive kičmu, i koji su na Sutjesci raportirali Titu : Nema nas 2/3, ali računajte kao da smo u punom sastavu !
To su ti, koji su bili na prvom postrojavanju 114. br. HV, u dvorištu Centra za OiV, kad su mene i (sadašnjeg) predsjednika kluba pitali kažnjenici, netom izvučeni iz zatvora : Mi znamo zašto smo ovdje, ali zašto ste VI ?
No pasaran !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja