Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Tue Jul 22, 2025 6:39 am

Tražim, od kako je završila škola, ima mjesec dana, tu hrvatsku omladinu na bandovima, nikako da je nađem ? Zakaza Agitprop ? Jer, i kad je nema, pisali su da je ima. Baš kao u sovjetskim kolhozima i sovhozima (u nas se to zvalo seljačka radna zadruga, narod skraćeno zvao-kolektiva), rezultat je trebao biti, nevažno je da li se i dogodio!

Kako izgleda, vodstvo HRS-a poslije ljeta čeka težak zadatak, opet, po ne znan koji put, podignuti ljestvicu koja označava dob omladine. Za sada je drže na 30 !
Rodila i' majka Rvatica !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 24, 2025 7:07 am

Izgleda angažmani oko YOTA, ICC, HRS Konferencije te općenito kontinuirani KV contest scena i ovdje donose prve plodove

Nitko ne spori ničiji rezultat, bio on dobar, vrlo dobar, ili odličan, samo ostavite se demagoških metoda. Hrvatski operatori su postizali odlične rezultate i bez YOTE, ICC i HRS konferencije. Ovo je samo pravdanje potrošenih novaca, za tuđe interese i ciljeve.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 25, 2025 7:42 pm

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg77716
Valjda znate ko je remetilački faktor, Sveznam, ili Sveznadar, kako u kojoj jezičnoj verziji. Instaliran od Mate, a trpimo ga mi, uredni platiše članarine HRS-u !
Mili bože, kukavnih svatova...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 09, 2025 7:23 am

Doba je Perzeida, ili narodski, Suze svetoga Lovre. Podsjeća me na početak osamdesetih godina prošlog stoljeća, MS rada, YU2JL sa Kamenara, Nikole Gamileca iz Zagreba, ulica Proleterskih brigada, danas Avenija Vukovar, pa čak i druga Gorana, koji je tada bio relativno normalan, marljiv i sakupljao je QSL karte !

Legenda kaže da su svetoga Lovru rimski mučitelji pekli na žeravu, i da im je on, u jednom trenutku rekao : Dobro je, sad me okrenite na drugu stranu !

Svima koji sutra slave ovog sveca, i kojima je imendan, sritno i blagoslovljeno bilo !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 15, 2025 4:41 am

Uvijek sam ja govorio da su pametni Martin i drug Goran vješti za zakuhati, pa se izmaknuti. Naravno riječ je o diplomama koje izdaje ARRL. Kad sam ja, otvorenih očiju ušao u to, prije 60 godina, u tomu svemu nije bilo politike, ili je ja nisam vidio. Slučajeva, poput Kosova, nije bilo. Samo uvrštavanje na DXCC listu je nelegalno i odudara od osnovnog UN načela. Ali, kad je Amerima nešto u interesu, onda sve može. Neka druga zemlja, a da oni nisu inicijatori, ne može !
Svjedočili smo, u zadnje 2 godine, radu više ekspedicija, gdje su, za cijelo vrijeme trajanja rada iste, amaterski portali bili puni članaka da li ARRL priznaje iste ili ne.
Riječ je o držanju u napetosti nekoliko stotina tisuća amatera, diljem svijeta. Dobar primjer je zadnji rad sa Mariona.
A što ćemo sa desetinama ekspedicija gdje ljudska noga nije kročila na otok, iskrcala crnu kutiju na kotačima, agregat i ribarski štapovi, a operatori pola milje dalje, u klimatiziranom salonu jahte ?
Sami aktivni lovci u sistemu IOTA su izrazili sumnju u legalnost iste, jer ne ispunjava osnovni uvjet, nije operator na otoku. Ali, ARRL i RSGB sve smiju, sve mogu, i sve rade.
Ne zato što su u pravu, nego što su se prvi javili ! Kome ? Sami sebi. Rekli su : Od danas naše tijelo ima pravo biti mjerodavno za sve nove zemlje, otoke, i slično.

Da li su diplome skupe ? Kak se zeme. Penzionerima je sve skupo, jer su male penzije. Većini klubova također, jer jedva skupe crkavicu za preživljavanje. Onima koji su na državnoj sisi, ili su im državne firme sponzori i donatori, sigurno nije. Tu dolazimo do prve, jasne i osnovne podjele, postoje oni koji imaju, i oni koji nemaju. I onda stupa na scenu poznata uzrečica da Sit gladnom ne vjeruje !

Ljudi svašta pišu, bez da promisle, ili se osvjedoče. Tako izražavaju javnu sumnju da li netko nešto ima, ili nema, samo zato što nije te svoje kartice provukao kroz ARRL-ov filter. Nije pošteno, jer sam upoznao ljudi u Hrvatskoj, koji imaju potvrde veza QSL-kartama, ali ih ne žele slati nekome koji se samoproglasio meritornim ocjenjivati validitet istih ! I još plaćati za to.

Za kraj sam ostavio sramotu zvanu remote, kupljene znakove, i pojavljivanje istih na DXCC listi, Sama ta činjenica govori da SAD, preko ARRL-a time dokazuje da smo kolonija, u rangu Haitija i Puerto Rica ! Ko ne vjeruje, neka sam pogleda DXCC liste i spiskove stanica, ta se sramota događa samo s Hrvatskom, i radom tobožnjih američkih postaja iz nje.
Usudim se reći, baš kao i na primjeru Kosova, čista politika, a ne radioamaterstvo. Ali, sve dok to piše i dokazuje jedan čovjek, ništa se neće promijeniti. Možda će nekome, tko ima savjesti, otvoriti oči, ili pokrenuti mozak na razmišljanje, ali ništa dalje od toga.

S obzirom na sve navedeno, isti svjetski moćnici uvode UI, tu nečeš morati ni raditi, ni potvrđivati, ni tiskati i slati karte, ni svađati se sa ženom kako si potrošio 25 eura na direkte. UI će vas uvjeriti da vi to sve imate već potvrđeno, ali da ne znate ! A ne znate, jer se niste (o)pustili u njene pandže. Kad se pustite, nastupa nirvana.
Ne onaj sastav, nego blaženstvo.....

Day after.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Aug 15, 2025 1:35 pm

Nisan bija u ARRL HQ ali ne bi se začudija da i odlazak na zahod naplaćuju. :o :? :roll:
A sad od kad im je ovaj naračasti narcis doša na vlast.... :?:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Aug 17, 2025 8:10 am

Cipa "naša" Merzuke po bandovima, remote iz Hrvatske, rodila je majka Rvatica ! I zadnjem nevjernom Tomi je jasno da je cijeli show, napravljen u organizaciji nekoliko moćnika u HRS-u, i Amera, bio za tuđu djecu, iz drugih zemalja, ne za hrvatsku !
U Hrvatskoj ionako, u svakom klubu, ima više KV uređaja nego mladih operatora, Hrvatskoj ne treba remote, i čuke financirane državnim novcem, za bahaćenje stranaca.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 23, 2025 4:47 am

Svatko ima pravo na mišljenje i koga će odraditi ili ne u nekom natjecanju ali potencirati takvo zaobilaženje korespodenta (kakav god on bio) nije baš po ham piritu.

Ovo napisa Adam, 4QV. Dok sam ja to pisao, i skičao, nije se uvažavalo. Zašto ? Zato, što je nekima dozvoljeno, drugima nije. Neki su, na taj, kurvanjski, način, "uspješni", a neki ispadaju prosječni ! Moja lista (ne nadrealista!) je dugačka, napisati ću samo istaknute članove te skupine : 2AA, 6A, 7YY, 3MR, pokojni 6AA...
Ima i onih, perfidnijih, koji te odrade, ali ne pošalju ni dnevnik, ni QSL kartu, tako da ne možeš dokazati da si radio, osim što su u tvom dnevniku ! Standing na listama programa tipa IOCA, 9AFF ili SOTA bi bio kudikamo viši, da ne kažem ko Crnogorac, "prvi, ja do njega" !
Ali, s godinama se polako izgubi natjecateljski žar, ostane samo želja za učešćem, i korektnim radom, po PS-u.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Aug 26, 2025 9:41 am

https://www.hamradio.hr/kup-jadrana-promjena-termina/
Kako sve u životu dođe na svoje ; samo je potreban protok vremena ! Kad sam ja (jedini) govorio da je najlogičniji termin oko Dana Hrvatske ratne mornarice, svi su mučali.
Mučali su, isti likovi, i u bivšem sustavu, kad je bio na dan JRM, 10. rujna. E sada se dokazalo da ih karma sustiže...
Lako meni, kad učin unaprid... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 27, 2025 5:24 am

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg77752

Eto, došlo doba, da se ljubav proba... Dočekasmo i taj dan, da se ja slažem, skoro sa 100% sadržaja posta druga Gorana. Zašto ? Zato jer je napisao ISTINU, koju smo mi ovdje pisali bezbroj puta, ali, nije imalo efekta ! Odjeka je imalo, ali bi mi to operatori priznavali isključivo i samo u 4 oka !

Od "transformacije" odličnog 9A CW contest-a, po kome smo bili prepoznati u svijetu, do "običnog" MIX mode WW contesta, jednog od stotine...
Ista stvar i s terminom natjecanja Kup Jadrana. Ako se ne ponosimo našom HRM, bolje da ga nema. Ne HRM, nego takvog mini contesta ! Šta je primjerenije nego da se održava na Dan HRM-a ?! U socijalizmu se održavao na dan JRM, bez obzira u koji dan u tjednu je padao datum, ništa ne priječi identični postupak u neovisnoj RH !
Ionako su nam 90% operatora u njemu penzići, ili ljudi koji rade u državnim službama ! Da vidim toga pretpostavljenog koji će djelatniku reći : Ne, ne možeš ići na neki otok, ili portabl lokaciju u čast HRM-e ? Nema šanse za takav scenario.

I Stjepan, čije mišljenje cijenim, je podržao Gogin post, i dao mu na "težini".

Ali, ljudsko srce nikad zadovoljno nije ! ;) Nakon (ne)očekivane provale iskrenosti, sada očekujemo i izjašnjenje oko remote-a, pa da se zaokruži trilogija !

Puno tražim ? Vederemo...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK