Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Fri Jun 20, 2025 4:05 am

https://www.index.hr/sport/clanak/stima ... zdvojeno_d
Štimac , jasno i glasno, tvrdi ono što čaršija priča, zadnjih nekoliko mjeseci ; da je Hajduk dužan preko 60 miljuna eura, a što je 5 puta više nego što uprava na čelu s predsjednikom tvrdi ! To ne bi podnio ni Dinamo, a kamoli Hajduk, koji zadnjih godina stalno kuburi s financijama. Svatko će se složiti da nije lijepo, ni korektno lagat armiju najvjernijih navijača u RH !
On ponavlja ono što smo ovdje, na ovom forumu, bezbroj puta rekli, da je za kvalitetno vodstvo, osim kvalitetne osobe, potrebno - vrijeme. Ne postoje čarobni štapići, ne postoji uspjeh preko noći, postoji samo krv, znoj i suze, i rad na duge staze.

Baš kao i u HRS-u.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jun 21, 2025 4:42 am

https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajd ... nije_items
Baš kao u TV seriji Dugo, toplo ljeto...
Imam osjećaj da nam idućih dana i mjeseci neće biti dosadno !
Svratio sam do šentadi na rivi, ćut šta kažu penzioneri...Svi govore isto : " Štimčevi navodi su točni, samo ga narod ne percepira puno, jer ga ne voli !"
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 22, 2025 10:00 am

Inpicaju me, iz Supetra, da san pisa o molitvi na Gripama, a da o "njihovoj" nisan, a desila se, u isto vrijeme, na nogometnom igralištu !
Lipo san in odgovorija, vlasnik ovoga foruma je po' Nerežiščanin, benevolentan, i dobar čovik, registrirajte se, logirajte, i pišite.
E, ali ne, vi biste samo da Koki bali, ono šta vi mislite 24 ure na dan ! No, ni šjora no ! No pasaran !
Dobro vi znate u svakom hrvatskom gradu, ili mistu, ko odobrava manifestacije, ko iznajmljuje dvorane i igrališta, ko uzima novce, ko drugim konfesijama pruža ono šta je našoj konfesiji uskraćeno u njihovim zemljama, a imali smo !
Možda odgovor leži u činjenici da su odluke donosili ateisti i bezvirci ? Od Rijeke, preko Splita, do Supetra ...

Ne bute me navlekli na tanak led, jednom jeste, vama se obilo o glavu, a mene (od onda) nezasluženo prati stigma da mrzim druge...! Ne buš jela, Gabrijela !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 24, 2025 2:34 pm

https://www.index.hr/shopping/clanak/go ... ostalo_d_0
Pisao sam lani, kako su Austrijanci i Nijemci zgroženi visokim cijenama hrane, kako nas lanci varaju na kvaliteti, količini, i što je isti proizvod u njihovoj zemlji jeftiniji i do 30% ! A gdje su njihove plaće, a gdje su naša primanja ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 26, 2025 10:29 am

Vidim radi HA950SZ, mislin se, slave li i Mađari to kojega kralja, kad tamo, "samo" 950 godina grada Szolnoka.
Mađarski kralj Stjepan I, je prihvatio kršćanstvo, i okrunjen je od pape 1001.g. Kruna se čuva u Dominikanskoj crkvi i muzeju u Dubrovniku.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 29, 2025 9:39 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/can ... ajnovije_d
O tome sam pisao prije 20 g. za Dubrovnik, pa prije 15 za Split, sada su na "udaru" Zadar i Šibenik, ali nazovi manageri, s kupljenim diplomama, samo gledaju brojke.
Članak je dobar, i realan. U svim segmentima turizma treba samo gledati kvalitetu usluge, a ne poraste, i veliki broj gostiju ! Učimo na tuđim greškama !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 01, 2025 4:24 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/lju ... ajnovije_d
Kaže Bačić da će jadnim ljudima kuće biti obnovljene do 2030. ! I onda se čudimo da je pobjegao od tamo, tko može ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 02, 2025 9:49 am

9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 03, 2025 6:49 am

Namjerno ne pišem o predstojećem koncertu MPT-a u Zagrebu, jer pišu njih stotine i tisuće, naravno, sakrivajući se iza falših imena i nadimaka. Tako se lakše piše.
Jedan od aspekata je i domoljubni naboj. Ili ono što netko gura pod tim imenom. Podsjetio me na podcast s Kalinićem, gdje je on eksplicitno ponovio, na žalost točan podatak, da, kad su organizirali u Zagrebu sakupljanje dragovoljaca koji će ići braniti Vukovar, skupilo se između 300 i 400 ljudi. Sada se opet mnogi tuku u prsa junačka, to su sinovi onih koji se tada, svaki iz svog razloga, nisu prijavili. A da je, na ulazu anketirati mlađariju, i pitati koliko ih ne želi u hrvatsku vojsku, koliko ih ima "priziv savjesti" ? Na žalost, ili na radost, kako se gleda, pripadam onoj generaciji gdje se govorilo : Tko nije za vojsku, nije ni za ženidbu ! Danas, kad je natalitet i fertility rate na najnižoj točki u Hrvata, u zadnjih 150 godina, nikoga nije briga za prirast hrvatskog stanovništva, a za brak, kao čin sakramenta, skoro da nitko i ne haje.
Rezultat utjecaja "naprednog" Zapada, u zadnjih 35 godina.
Danas se i seksaju "remote". Zato Tomašević više ne gradi vrtiće. Ne treba. Nema više priljeva Bosanaca (svi su došli!), a domicilni se ne fukaju. Lakše je tipkat po pametnom telefonu, ili tipkovnici.
Quo vadis, Croatia ?
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jul 03, 2025 8:04 am

Da nas se 1991 diglo 500.000,srbijanci nas ne bi ni napali! Ali,treba istaknuti da je drug Račan svo oružje TO Hrvatske predao JNA,tako da nismo ni mogli opremiti toliku masu sve da je i htjela braniti Domovinu.Samo pušaka smo imali oko 200.000!Nakon osvajanja kasarni krenulo je ubrzano opremanje u i ustroj postrojbi.
1991 bilo nas je oko 30.000,plus-minus.Pripadnici aktivnog i pričuvnog sastava MUP-a,dragovoljci bez ičega,HOS,CZ,lovačka društva,radioamateri,vatrogasci a ja sam još od 1990 s oružjem čuvao objekte od važnosti za funkcioniranje veze.Drugi su čuvali vodospreme,vodovode,HEP,itd.Jer velikosrpski agresor nije spavao.
Ovo pišem da ostane trag ali više za one koji su rat prespavali u nekoj zavjetrini,bilo kod kuće ili u nekoj stranoj zemlji,na morima i oceanima po svijetu.Jer znam gro takvih i to u mom okruženju.
Uvik se vraćamo na onu epizodu Malog Mista "Ko je više da?" Ali ja Vas ne pitam ko je više dao u obrambenom DR-u,već ko nije dao NIŠTA!? A sad uživaju plodove često i mnogi u (ne)zasluženim mirovinama bile one manje ili veće.Meni nitko ništa nije i neće darovati.Sve ću ,nadam se,do kraja odraditi,kako treba i kako je jedino pravo.Lako je radit WW konteste kad si već 30 godina kod kuće,tada mlad ko jutarnja rosa a i danas u odličnoj formi.Što s nama izraubanima? I onda se neki "lumeni",čitam, pitaju kako nas nema u kontestima? Ma vidi pametnica,vidi "sveznama".Oni poslovođe svog slobodnog vremena a ja u trećoj smjeni NON-STOP.
I onda ide citat pok.JFK-a,Ne pitaj koliko je Domovina dala tebi,već koliko si ti dao njoj? I ostali no sense doživljaji i čudne stilske figure,filozofiranje.Lako ti je prdit kad si u nezasluženoj mirovini koju ti netko drugi daje! A imaš 2,3,5 do 15 godina efektivnog radnog staža.Prst na čelo.

Čudni ljudi,čudnog imena.
Naša budućnost je u REMOTE-u.Ako ćemo se zajebavat. :?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK