Da nas se 1991 diglo 500.000,srbijanci nas ne bi ni napali! Ali,treba istaknuti da je drug Račan svo oružje TO Hrvatske predao JNA,tako da nismo ni mogli opremiti toliku masu sve da je i htjela braniti Domovinu.Samo pušaka smo imali oko 200.000!Nakon osvajanja kasarni krenulo je ubrzano opremanje u i ustroj postrojbi.
1991 bilo nas je oko 30.000,plus-minus.Pripadnici aktivnog i pričuvnog sastava MUP-a,dragovoljci bez ičega,HOS,CZ,lovačka društva,radioamateri,vatrogasci a ja sam još od 1990 s oružjem čuvao objekte od važnosti za funkcioniranje veze.Drugi su čuvali vodospreme,vodovode,HEP,itd.Jer velikosrpski agresor nije spavao.
Ovo pišem da ostane trag ali više za one koji su rat prespavali u nekoj zavjetrini,bilo kod kuće ili u nekoj stranoj zemlji,na morima i oceanima po svijetu.Jer znam gro takvih i to u mom okruženju.
Uvik se vraćamo na onu epizodu Malog Mista "Ko je više da?" Ali ja Vas ne pitam ko je više dao u obrambenom DR-u,već ko nije dao NIŠTA!? A sad uživaju plodove često i mnogi u (ne)zasluženim mirovinama bile one manje ili veće.Meni nitko ništa nije i neće darovati.Sve ću ,nadam se,do kraja odraditi,kako treba i kako je jedino pravo.Lako je radit WW konteste kad si već 30 godina kod kuće,tada mlad ko jutarnja rosa a i danas u odličnoj formi.Što s nama izraubanima? I onda se neki "lumeni",čitam, pitaju kako nas nema u kontestima? Ma vidi pametnica,vidi "sveznama".Oni poslovođe svog slobodnog vremena a ja u trećoj smjeni NON-STOP.
I onda ide citat pok.JFK-a,Ne pitaj koliko je Domovina dala tebi,već koliko si ti dao njoj? I ostali no sense doživljaji i čudne stilske figure,filozofiranje.Lako ti je prdit kad si u nezasluženoj mirovini koju ti netko drugi daje! A imaš 2,3,5 do 15 godina efektivnog radnog staža.Prst na čelo.
Čudni ljudi,čudnog imena.
Naša budućnost je u REMOTE-u.Ako ćemo se zajebavat.