Zakoračili smo u svibanj, pa smo se prisjetili što nam je Mate obećao do kraja travnja, a nismo dobili ništa. Da ponovim, za neinformirane, on je, ničim izazvan , sam obećao da će nam prezentirati SVOJU viziju rada i razvoja HRS-a, u iduće 4 godine. Ne dobismo ništa. Ne moram pisati da je takav dokument podložan verifikaciji zastupnika u skupštini HRS-a, u suprotnom, to bi bio spisak Matinih osobnih pogleda na tu materiju.
Drugo što se nadamo vidjeti je osobni životopis. Za sada je jedini predsjednik od koga ga ne dobismo na javni uvid. Mislim da je to komunikacijski i građanski doseg, o kojem je suvišno raspravljati da li je nužan, ili nije.
Treće, kopija zapisnika o primopredaji s bivšim predsjednikom. Smatramo da HRS nije vlasništvo nijedne fizičke osobe, pa da je zapisnik njihova privatna stvar !
Primopredaja je zapisnik onoga koga NO razrješuje dužnosti, i onoga koji će postati nova odgovorna osoba, nakon isteka žalbenog roka za registraciju.
Ima još puno, ne manje važnih pitanja, koja "vise" u zraku, jer su javno postavljena, a odgovorne osobe očito smatraju da članstvo ne zaslužuje odgovore.
Mi mislimo obrnuto.