Kronika RA & PHRK by Koki

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kronika RA & PHRK by Koki

Postby 9a4db » Mon Feb 15, 2016 6:36 pm

Koki neće da piše u "kronici" pa moram ja...

Gledajući ovo naše RH & HRS naslov zvuči kao čisti SF...

https://www.yahoo.com/tech/why-modern-m ... 27862.html

New ham licenses are on the increase, with 35,000 new ones issued just last year. According to FCC records, there are now roughly 800,000 ham radio operators in the United States — more than ever before. And this latest generation of enthusiasts is doing things with ham radio that their forebears could never have imagined.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Feb 15, 2016 6:57 pm

Rekla bi moja pokojna punica , da prostite, "seru, i kola mažu..."
Jer. zaludu im , navodno, 800.000 radioamatera više, kad QSL-ki dolazi puuuno manje nego prije devedesetih !

Dokaz više da karta sve trpi...

A , možda oni ubrojiše u tu cifru i kupce PMR-ova, ka šta je Pero pribraja WiFi-jaše, koji postaše radioamateri, a da to nisu ni znali, ni ispita vidili ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 15, 2016 10:46 pm

Možda ih i ima toliko.Međutim oni sami su usrali motku sa LoTW !
Onda ima famozna E-QSL.
Tako da sve manje ljudi tiska i šalje karte.Pošalješ direct sa lovom pa nekad i ne dobiješ kartu od njega.Zato jer nemaju QSL-ke!!
Sve su zasrali upravo Amerikanci. I sad se fale sa skoro milijun operatora.Možda ih je i više sa unlis! Priko buro-a sve manje karat od njih.U ovoj zadnjoj turi mizerna brojka,sram me reć.Koliko im pošaljem.... :(
Šta oću reć :?: Fol, cili Svit je kurvanjski a oni anđeli.Moš mislit. :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Feb 16, 2016 8:05 am

To te ja pitam... Kad san ja, pri par godin, pita mog starog gosta iz Italije, šta oće reć da neće doć, on govori : Znaš, prijatelju, kriza, nema se...
U nas je kriza od 45' , pa opet živimo, guramo, idemo naprid, kako se može, odgovorih mu spremno ja. S druge strane žice muk.

Tako je i sa Amerima. Puna usta bombastičnih izjava, u stvarnosti mrvice... eQSL je privatan program, u njemu participiram samo za potvrdit QSL-ke koje su poslali oni koji ziher neće poslati papirnatu kartu, ja svoj LOG tamo ne stavljam, potvrđujem im pojedinačne veze.
O LoTW-u smo ispisali eseje, zahvaljujući "pametnom" Martinu, njihovom "promidžbenom agentu za ex YU", taj program je izmišljen za efikasnu evidenciju i kontrolu šta se radi, sve u režiji Amera, i za njihove potrebe i ciljeve, ne da bi amaterima diljem svijeta bilo bolje i lakše, to i slijepci vide.

A šta misliš da i Ameri nemaju svog Nikolu koji ih gura u Hamsphere ? Ne jednoga, na desetine... I to je odnilo dil karat...

Ima još...

P.S. Gledan kako Ameri nočas spotiraju druga Gumenog, piše, doslovno, "čuje se dobro..." Ja bi doda, kasno, i na pogrešnom mistu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Feb 16, 2016 5:21 pm

Muči...jezik prigriza.Ne radi iz Splita.Dobro je.... :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a4db » Fri Mar 25, 2016 11:22 pm

easter.jpg
easter.jpg (48.75 KiB) Viewed 5430 times

Sretan Uskrs...
nemojte pretjerati sa šunkom ;)