Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Mon Jan 13, 2025 10:12 am

Zove me jučer neki tip, nije se predstavija, veli, što sam se ja namečija na Saleta !!! Brzo sam ja to skinija sa linije, jer, u principu ne razgovaram sa nekim tko se ne predstavi. U biti, skužija san poantu, ne smiš kritizirati što učini doslovce nekoliko ljudi, u ime nas svih !!! I još bezobrazno napišu da, citiram, "vjeruju da je to volja svih nas!" A nije, i oni znaju da nije, ali tjeraju svoje, ka i naši političari, pa nek ide dokle stigne.
Pa tako je bilo i za promjenu 9ACW natjecanja u WW, isto nas nadobudni mladci uvjeravaju da je to bolje. U ime koga su to tako jednostrano odlučili ?
Vidili u netom smijenjenom predsjedniku, njegov modus operandi, odluči samostalno, a onda iduće godine stavi u plan, kao "normalno", hoće baza, moš mislit !
Zoran primjer, dokoličarenje u istarskom hotelu, od naših novaca. A da bi se, eventualno, ogrebali o sredstva HZTK "za mlade", prošle godine, su ubacili, mimo plana od prethodne, javni poziv mladima da dođu o trošku HRS-a !!! Dan danas, usprkos traženju baze, nisu podnijeli račun, ni za 2023, ni za 2024.g. Ni koliko je 2024 mladih osoba došlo na njihov javni cirkularni poziv, i jesu li to bili građani Hrvatske, ili stranci.
I onda Mate lijepo kaže : Pitajte Stručnu službu ! Dragi Mate, ni jednog pismena od njih, u zadnje pune 24 godine ! Šta bi trebao onda tajnik radio kluba ? Zapalit se na Jelačić placu, ka Jan Palach, kad su mu okupirali Domovinu ? Poučen zornim primjerima, kako se HRS odnosi prema STVARNIM , ne deklariranim, herojima Domovinskog rata, i ta bi lomača bila bez svrhe. Imali smo i mi, u klubu, 4 umrla predsjednika, u zadnjih desetak godina, dragovoljci, prvi hrvatski redarstvenik, itd, niko nikad iz HRS-a da dođe, ili bar da izrazi sućut. Mi smo njima bili, i ostali balast, kojeg bi se rado riješili, ali, hebe ih catch 22, onda ne bi mogli reći da predstavljaju cijelu Hrvatsku !
Ili bi, rekli bi da (neke) financiraju ? Lako je davat tuđe, ili društveno, isuči brajo svoga, pa udri s njime po drači...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 13, 2025 1:33 pm

Kako će ga izvadit 2025,kad ga nije 1991?
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 13, 2025 1:35 pm

Zna san ja, da je pitanje svih pitanja : A di si bija 91' ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 13, 2025 2:30 pm

Kolega Koki,to pitanje vrijedi za vojne obveznike 1991 godine! Ne tadašnju dicu,maloljetnike,stare babe i dide,žene i strine.Ja znam di san bija 1991 a i ti isto.
I učinija malo, koliko san moga.A prema palim sokolovima,ništa! :(
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 13, 2025 6:08 pm

Hebi ga, Reni, sad si pustio duha iz boce ! Ne hoteći, moram citirati američki PS (pravilo službe) di piše da su najbolji borci (combat) od 18 do 27 godina !
Pametnima dosta.
9a2jg

Postby 9a4db » Mon Jan 13, 2025 6:56 pm

Kako ćete vas dva u "svijetlu budućnost" tako negativni.
Vaš novi pricidnik od vas očekuje pozitivu :mrgreen:
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Jan 13, 2025 7:55 pm

Ispravak pogrešnog navoda, nije to naš predsjednik, nego i tvoj ; zar nisi i ti za njega glasa 2007. ? Prestari smo da stubokom mijenjamo mišljenje i stranu, kaj ne ?
Osim toga, prva rečenica tvog kratkog posta je modificirana, čuvena, rečenica gosn' Vide, citiram, "zakaj Koki samo ti vidiš sve crno?"
Prošlo je 9 godina od te njegove izjave, koja je, očito, još uvijek aktuelna ?!
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 14, 2025 7:21 am

Prije upravo devet godina, našao sam se u Daruvaru, s prijateljem, daruvarskim zetom. Nastranu činjenica da nam feudalci nisu dopustili da odradimo sami dvije velike ekspedicije u tijeku, meni se urezao u možđane jedan drugi detalj. Obje ekspedicije, sa dosta slotova, je "odradio" lokalac, koji je položio doslovce mjesec prije.
On je bio u 9A adresaru, a ljudi koji 40, 50 ili 60 godina plaćaju članarinu SRH-e, odnosno HRS-u, nisu.

Tu počima i završava priča u kojoj predsjednik HRS-a neće da bude kvalitetan sugovornik, odbija dijalog, i sakriva se iza Zakona o zaštiti podataka ! Nije fer, mogao bih ponoviti hrpu dokaza, ali čemu ? Oni su već odlučili da se iz pojedinih interesnih skupina ljudi pojave odmah nakon polaganja ispita, a za druge je to nemoguća misija.

Krleža je pisao da "ni med cvetjem ni pravice", u HRS-u, u neovisnoj Hrvatskoj, je, zasigurno, nema.
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Jan 15, 2025 12:10 pm

9a2jg wrote:Ispravak pogrešnog navoda, nije to naš predsjednik, nego i tvoj ; zar nisi i ti za njega glasa 2007. ? Prestari smo da stubokom mijenjamo mišljenje i stranu, kaj ne ?
...

To je bilo prije nego je/su "instalira"-li pendrek bačija :D
Imaš pravo za ovo prestari.
Priznajem, prestar sam da bi me netko zajebava za moje slobodno vrime i šolde.

PS jedinu iznimku ću napraviti, ako pozovete na proslavu godišnjice AKL-a
Nisam nikada bio član ali je taj klub dobrim dijelom zaslužan za moju prvu C kategoriju.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Jan 16, 2025 10:25 am

Slušaj, pustil sem suzu, ali ne za zagorske brege, nego za vezu AKL-a sa otocima. Osobno sam bio poslat, i na Korčulu (Korčula i Vela luka, posebno), na Vis, više puta, na Hvar, dva puta, i na Šoltu jednom, za pomoći, po nalogu kluba, i pokojnog predsjednika kluba Slavka Teterića, koji je , zajedno sa Juricom Kazanovom, i mnogim drugim (kasnije) radiooperatorima 26. divizije, razvojačenim vezistima JA, čuvao duh onoga što je utkano u grb našeg kluba, šahovnica, i natpis Friendship and peace !

Mi, kao klub, nemamo novaca, 25 godina se ispomažemo sami, koliko stignemo i možemo. Zacrtali smo da ćemo 80-godišnjicu kluba proslaviti radno, na mini ekspediciji, na jednom od narečenih otoka, naravno, o vlastitom trošku. 25 godina sami plaćamo tiskanje karata, sve takse i poštanske troškove također.
Nemamo sponzore, kako osobne, tako društvene, ili institucionalne, na nama nitko ne pokazuje "dobrotu" državnim ili društvenim novcem.

P.S. U mom PPS-u su samo tri kartoline, Dubrovnika, Hvara i Makarske. Datiraju iz perioda 1965-1967. Podsjećaju na nezaboravne veze sa, sada već umrlim, prijateljima.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK