Četiri dana prije IZBORNE skupštine, prve, nakon osam godina, u živo ! Smjena dokazanog autokrate, koji se, do zadnjeg daha, borio za ponovnu kandidaturu i izbor.
Međutim, majstori lutkari, iz drugog plana, su mu rekli : Ne meže ! Doćerao si cara do duvara. Može i po dalmatinski : Šta je puno slano, nije ni mački drago !
A kako će onda biti RA Hrvatske, onih cca tisuću, na spisku koji nam je poslao predsjednik na odlasku ? Još jedan u nizu falsifikata, u zadnjih 30-ak godina.
Neću pitat oće li skupštini nazočiti i Merzuke, sa ababima, ipak je ona neokrunjena kraljica hrvatskog remote amaterskog frekventnog spektra ! Koautor te laži se predlaže u IO ! Valjda je mislio da se drugi koautor nominira, pa je mislio nastaviti u dvojcu bez kormilara ?
Mate je poslao svoje viđenje budućeg predsjednjikovanja. S nekim stvarima se slažem, s nekima ne. Dozvoljavam mogućnost da neke stvari različito gledamo. To je i bogatstvo radioamaterskog hobija, jer samo se iz sukoba mišljenja rađa novi iskorak, i nova kvaliteta.
Mene ne može više ništa u životu iznenaditi, ali me je, moram priznati, iznenadila informacija koju sam primio, iz dva nezavisna izvora, a to je da je njegovo pismo namjere kolalo u nekim klubovima PRIJE nego što se javno obratio članstvu ? Ako je (po običaju) zakazala Stručna služba, ja se javno ispričavam Mati. Ako nije, imamo problem.
Jer, šta će Mati tzv. prethodno sondiranje i obrada biračkog tijela, kad je i 2007. imao nedvosmislenu podršku, a i jedini je (NHF) kandidat ?
Osim ako se i on ne drži one Mujine : Fata je Fata, a dvaput je dvaput ?

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja