Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Sun Dec 01, 2024 10:59 am

A ARRL desk mu izda DXCC diplomu na hrvatski znak!
Amerika i Ingleška,bit će zemlja proleterska. :lol:
Sve je danas na prodaju,dobro piva MPT.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 01, 2024 11:11 am

Da kuda će, neg postat ! Čitan lani švedske novine, da in zakoni sve više sliče onima iz našega socijalizma ! Niki dan san pomoga Amerikancima, šaljen ulje u Švabiju, valjda ćemo i Šveđane pomagat, kako je počelo, a...?
A nama dobro ! Taremo rafijole, orahnjaču, čokoladu Milka ! Ko ovo more platit ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 05, 2024 11:11 am

A triba bi nan drug Laureat na odlasku reć odgovore na dva pitanja :
Koliko je bilo DMR repetitora kad je stupija na dužnost, a koliko na odlasku ?
Koliko je prodano hrvatskih pozivnih oznaka od 1.7.2020. do danas, i kome ?
Ako treba potpitanje, samo reci, letićemo kao meci...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 06, 2024 9:19 pm

9A/F5SNJ, 9A/WV4AM, 9A/K9AW, 9A/W3WM, 9A/F5SGJ, su znakovi koji su radili 9L5A. I nitko od nominiranih kandidata za znatne funkcije u HRS-u se ne srami ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 07, 2024 5:40 pm

Zove me kolega, veli, pozabil si 9A5SSS ! Dokaz kako je Laureat , odma čim je došao na funkciju, nastavio prodavati hrvatske znakove ! Sve piše na qrz.com ! Dokaz da nama ne treba kriminalist, da otkrije rasprodaju Hrvatske !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 21, 2024 5:48 am

Novi predsjednik je u svom pismu namjere, pod točkom 10. napisao, citiram. " DX ekspedicija poticat će se ako u njima sudjeluju članovi HRS-a"

Da li to znači sufinanciranje HRS-a u privatnim ekspedicijama ? Jer, koliko znam, u zadnjih 60 godina, iza NIJEDNE takve aktivnosti NE stoji nacionalni savez !
Da li je to pokriće za već izdanu lovu, u upravo završenom mandatu, bivšeg predsjednika, o čemu se šuška u sokaku ?
Koliko je takva ideja oportuna, kad Savez, usprkos javnim, usmenim i pismenim, obećanjima, NIJE ostvario NIJEDNU IOCA ekspediciju u zadnjih 25 godina ?
Pomorska država, s preko tisuću otoka, i najljepšim morem na svijetu !
Kad sam bio sasvim mali, čuo sam uzrečicu da "Mađarska nema mora" ! Ozbiljni ljudi, amateri u Hrvatskoj, bi trebali biti svjesni činjenice da su tri osobe iz Mađarske aktivirale više hrvatskih otoka nego 99% hrvatskih aktivatora !
A mi, megalomani, pritiče nan para, pa triba ići po bilome svitu ? Ograđujem se, i brišem sve napisano, ako je isključivo privatno osobno financiranje. Međutim, ako je i jedan euro, iz hrvatskog državnog proračuna, sredstava HRS-a, onda stojim iza svake svoje napisane riječi.
Priča neodoljivo podsjeća na bogatune koji idu na odmor po Maldivima, a nisu se odmarali u nijednom hrvatskom nacionalnom parku. Ponavljam, za privatne novce, široko vam polje...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 22, 2024 8:01 am

I nikoga iz vrha HRS-a nije sram što se upravo sada na DXC kočoperi prodani hrvatski znak, kupac sjedi u SAD-u, a remote stanica radi. Kako je došao do hrvatskog znaka ? Kupio. Tko mu je pomogao ? Pitajte osobu iz NO-a.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 23, 2024 5:33 am

Čitam tihe prosvjede onih koji se osjećaju zakinuti zbog činjenice da su morali (ili trebali) poslati LOG 9A DXC-a do sat vremena poslije završenog natjecanja.
Pođimo redom. Svatko koji, makar i turistički, odluči učestvovati u nekom natjecanju, prvo pročita propozicije. To je jasno kao bijeli dan. Drugo, zašto je uvedeno to pravilo ? Zbog muljanja i/ili varanja.

To je isto kao da član HRS-a pita IO ili predsjednika zašto su na portu u D-12 bili stavljeni registratori vremena, baš kao u škveru, ili Jugoplastici ? Zbog kašnjenja, i neredovitih dolazaka. To znaju i ptice na grani. Ali Balkanac je nenadjebiv. Kolegica reče kolegici, " Daj, ko boga te molim, tuci ujutro i moju kartelu, drugi put ću ja tvoju !" Ali, svaka ujdurma za vijeka. Poslodavac se dosjeti jadu, vidi identično vrijeme dolaska kolegica, isuviše puta da bi to bilo slučajno ! ;) I, onda radnice uvale poslodavca u još veći trošak. Mora montirat kamere, da se fizički identificira osoba koja je tukla dvi (ili više!) kartele. I priča ide dalje...

Ali, da se vratimo mi na kontest i pravilo za taj kontest, takvo kakvo je organizator napisao . On ga je napisao zbog samo JEDNE stvari, da ne bude ŠTELE ! Muljanja, krađe nepripadajućih bodova, i, samim time i plasmana ! Prosto ko pasulj!

U bivšoj Jugi je riječ štela nepravedno vezivana samo uz Hercegovce. Iskovana je, početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, kad su otac nacije, Konrad Adenauer, i drug Tito sklopili sporazum, po kojemu je SFRJ počela davat pasoše, a Jugovići počeli ići na rađu u Dojčland. I šta se onda dogodilo, već nakon par godina ? Vidili Jugovići da je kod Švabe sve po PS-u, da vjeruje napisanom na papiru, velikom muru na istom, i počeli štancat dicu, ali na papiru. Jer je dječji dodatak bio znatan.
Kako je njemačka riječ stellung, hrvatski prijevod podešavanje, a mi ne volimo dugačke riječi, od stellung nastade štela ! I ponavljam, varali su svi, ne samo Hercegovci, od Vardara , pa do Triglava !

Da zaključim, za sada, molim vas nemojte ovo stavljat u isti koš sa onim što je radio bivši predsjednik u fildžan contestu. Za ono je trebao biti diskvalificiran, ali, previše je on valjo Istrijanima, da bi zaklali zlatnu koku zbog jednog batka sa zabatkom. Dok je išlo. Sad su avancirali. Imaju po jednog predstavnika u IO-u i NO-u, kao nikad do sada. Iskorak naprijed ? Bumo videli. Kako je je rekla tuka prajcu : Vidićemo se po Božiću ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 24, 2024 5:59 am

Citirat ću jednu tvoju rečenicu: " Što se onda zbilja vrednuje, vještina ili opremljenost i praćenje trendova? "
E vidiš moj Gogo, ništa od ovoga se ne vrednuje.
Vrednuje se VARANJE i zato je i uveden CAT i jednosatni period za upload logova
.
Ovo sinoć napisa 2M, drugu Goranu. Zašto ? Zato jer je progleda. A, kad progledaš, onda shvatiš da je tvoje učešće u takvom natjecanju povlađivanje i begenisanje onom koji je napisao te i takve propozicije, a pogriješio je. Namjerno, ili nenamjerno, svejedno je. Isto kao što je sada svejedno da li je par mladih ljudi imalo pravo ukinuti jedno divno CW natjecanje, i uvesti ovo, što samo oni misle da je bolje ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 26, 2024 7:32 am

Napravio sam statistiku nekih DX ekspedicija po vrsti emisije koje su objavile
logove na ClubLog-u. Tu nisu sve DX ekspedicije iz 2024., a moguća je i koja greškica.

Zanimljivost statistike je da je više od pola ukupnog broja QSO-a rađeno s FT8.
Zašto je tako, dobar odgovor dao je Hrvoje 9A2M OVDJE.

Šta je ovo došlo, da ja od svih operatora u Hrvatskoj, po Božiću, moram citirati pametnog Martina. On uvijek šumom, dok mi, kao krštena čeljad, drumom.
Našao se on koristiti mišljenje Hrvoja za "braniti" argument kako je FT8 budućnost rada i hrvatskih operatora. Predugo smo čitali Martinove hvalospjeve toj vrsti rada, bojiš se doći na ovaj forum da on ne iskoči sa topica !

Postoji poslovica : "Tko ostane, pričat će onima iza... !" Upravo o tome se i radi. Ni ja osobno, ni itko u Hrvatskoj, ni u svijetu, ako je normalan, ne može tvrditi tako nešto.
Sjećam se, ko danas, kad je počela medijska haranga, s pozicija moći, i nedostupnost pristupa HRS forumu slobodomislećih, da smo, među prvima u Hrvatskoj, i u regiji, gospodin Goran i moja malenkost, ukazali na štetnost, ne pojave, jer ona je tu, pored nas, živa, nego trenda.

Ponoviti ću vlastite riječi, više puta napisane, na JRT-u smo gledali kako jugoslavenski novinar intervjuira Čeha, usred Praga, nakon okupacije ruskih tenkova.
Čeh mu mirno, ravnodušno odgovori : Nije mi krivo što nam je loše, nego što nemamo perspektivu.

Ovdje je riječ o istoj stvari, o kojima je zadnjih dana pisao i drug Goran, trend je takav da ako nemaš laptop sa W11, najnoviju inačicu tog i tog softvera, i novi uređaj, s njima povezan, nisi "in" ! Nitko više ne pita za radiooperatorske vještine, za slušanje, dobre telegrafiste, veziste koji su dali golem doprinos u DR-u, a dali bi opet, mi stari, ne zato što više nema domoljuba, nego NEMA operatora. Podsjećam na riječi detroniziranog predsjednika, izrečene u javnom prostoru, da nije mogao naći TRI (pišem velikim slovima, jer je članstvo HRS-a 60+) operatora za natjecanje u telegrafiji.

Hrvoje i pametni Martin pišu o ekspedicijama, i kako je ama baš na svakoj najveći udio FT8 veza. Podatak je točan, ali to je katastrofa za radioamaterizam i radiooperatorstvo, u svakom pogledu, a najvažniji je da stavlja čovjeka, operatora, u drugi plan ! To je tek prva faza.
Na našu žalost, počela je već i faza 2. Veze radi UI, koja je, i bez FT8, involvirana u W11 !

Učešće radiooperatora na DX ekspedicijama se svodi na dolivanje benzina u rezervoar agregata, one male crne kutije, sa 6 kotača, i vanbrodskim motorom ! Eventualno zabivanje 6 fiberglas štapova u pijesak, i spajanje konektora na crnu škatulu. Operator, koji sjedi u brodskom salonu 25-metarske jahte, usidrene pola milje od atola, ili u svom shacku u San Diegu, čak i telegrafiju radi preko tipkovnice ! Koje ručice, pješaci, i sitna boranija, prevaziđeno...
Zato i more grešaka i duplih veza, baš kao i na ekspediciji u tijeku, na T32TTT.

Kad je to tako in, u trendu, napredno, zašto onda Mate nije osta doma, a ne sa hrabrom momčadi iša na Ličku Plješivicu, ispatili se, ali učinili odličan posal !
Znači, dobili smo "nazadnog" predsjednika ? ;) Dosta nam je bilo "naprednih" prethodnika ....
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK