Dobro si ti nabrojija imena onih koji dobijaju, ali si zaboravija one koji NAJVIŠE dobijaju, i to za novce, a troškovi NAŠI ! To su privatni manageri. Ima ih u inozemstvu, a ima ih i u Hrvatskoj ! Na primatelje mislim, tzv. manageri su svi u Hrvatskoj !
Tako listam neki dan almighty qrz.com naiđem na neke znakove, gledam, ne vjerujem svojim očima, piše qsl via : bivši (nacionalni) QSL manager. Ima još takvih !
Znači , postoji sistem unutar sistema ! Ovaj ne šalje ovomu, koji je bio nacionalni manager prije, i koji NIJE sla ! Negacija negacije ? Kiekiegard ?
Ajmo ispočetka, jer će pažljivi štioci misliti da sam ja na nečemu, i da je drug Laureat bio u pravu kad je tvrdio da ja imam PTSP ?
Nema dva sistema, nego tri ! Jebi ga Đuro, u nas je sve po tri ! I ciganke na splitskom Pazaru, kod gimnazije Vladimir Nazor, me vuku za rukav : Ajde gazda, kupiš dve, dobiješ tri !
Ko je treći. Pa sam Laureat. On uredno nosi u Split tri skupine paketića. Jedan, najveći za druga Doajena, i njegove klijente, u zemlji i inozemstvu. Drugi, za klubove di je on (NE)odgovorno lice, RK Kaštilac i RK Marjan. Treći, ne manje važan paket je za njegove vjerne glasače, pilone sadašnje vlasti, u SDŽ, koji su nelegalni, ili su se ugasili, ili im dokumentacija na dan 31.12.2023. nije odgovarala pravom stanju .
Svi su oni, uredno, na famoznom spisku, koji nam je poslala Stručna služba HRS-a, a na njegov nalog. To se zove obmanjivanje članstva, krivo prikazivanje pravog stanja, a u svrhu dobijanja ručica u zraku, tj, glasova za još jedan mandat !
Ja uvijek uzimam za primjer Jeftića i izbore u Banovini Hrvatskoj, livi, i desni postol ! S pravom ! Više neću ! Zašto ? Zato jer su su ovi toliko izvještili, da , bez konkurencije, u tom kriminalu su najbolji. Da se digne autor i glavni glumac iz Mućki iz groba, ne bi se mica iz Splita i Zagreba, dok ne dokumentira sve njihove baze i postupke, ima bi materijala dok je živ.
Ali, to nije sve ! Ptičica iz parka na Zrinjevcu mi je prišapnula da je veća količina QSL-ki bačena u smeće !? Ja zavapi : Kako ? Koje ? Čije ? Ko zavadi ?
Riječ po riječ, sve se rasčivijalo... To su QSL-ke koje su išle preko, ili za, MDXC ! S njima postupaju kao da su kužne ! Spaliti, kao Hitler knjige ili PU Zagreb zaplijenjenu drogu ?
I baš proteklih dana, završi ekspedicija talijanskih radioamatera u Afriku, u organizaciji MDXC-a, QSL-ke za sve veze šalju i preko QSL biroa. Šamar samozvanim elitnim kontesterima, koji ne poslaše QSL-ke za prve dvije godine aktivnosti posebnog znaka ! Ove godine ih nisam ni čuo ! Na tom dokoličarenju u Istri ima gazda Jezda, koji po dvije tri godine, ne šalje (i neće) QSL -ke hrvatskim amaterima, neće da šalje LOG-ove Neni, usprkos mojih i drugih molbi. A zna se metiljat na naše novce !
Ali, nije kriv on, kriv je onaj koji ga je pozvao, i koji ga, mic po mic, uvodi, kao i neke druge strance, nesklone Hrvatskoj, u hrvatske institucije.
Pametnom, dosta !
Pa bio čak i na radnoj obvezi !

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja