QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Sat Oct 26, 2024 12:36 pm

Očeš reć, kaznena prijava ? Došlo dotle ? Brate mili, još ćemo skupljat lovu za tople sendviče i čevape u somunu, čovika za donit u ustanovu imamo, insajder ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 13, 2024 6:39 am

Na današnji dan, 11 mjeseci bez ikakve pošiljke sa (nekad davno) hrvatskog QSL biroa. Sugovornici, diljem Lijepe naše, mi govore isto. Predsjednik se ne srami.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Nov 14, 2024 12:50 am

Podobni,miljenici režima,klimavci i uguzi, dobijaju i više puta na godinu.Sve je to jedna velika IZDRKOTINA ! :x
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Nov 14, 2024 6:06 am

Dobro si ti nabrojija imena onih koji dobijaju, ali si zaboravija one koji NAJVIŠE dobijaju, i to za novce, a troškovi NAŠI ! To su privatni manageri. Ima ih u inozemstvu, a ima ih i u Hrvatskoj ! Na primatelje mislim, tzv. manageri su svi u Hrvatskoj !
Tako listam neki dan almighty qrz.com naiđem na neke znakove, gledam, ne vjerujem svojim očima, piše qsl via : bivši (nacionalni) QSL manager. Ima još takvih !
Znači , postoji sistem unutar sistema ! Ovaj ne šalje ovomu, koji je bio nacionalni manager prije, i koji NIJE sla ! Negacija negacije ? Kiekiegard ?

Ajmo ispočetka, jer će pažljivi štioci misliti da sam ja na nečemu, i da je drug Laureat bio u pravu kad je tvrdio da ja imam PTSP ? ;)
Nema dva sistema, nego tri ! Jebi ga Đuro, u nas je sve po tri ! I ciganke na splitskom Pazaru, kod gimnazije Vladimir Nazor, me vuku za rukav : Ajde gazda, kupiš dve, dobiješ tri !
Ko je treći. Pa sam Laureat. On uredno nosi u Split tri skupine paketića. Jedan, najveći za druga Doajena, i njegove klijente, u zemlji i inozemstvu. Drugi, za klubove di je on (NE)odgovorno lice, RK Kaštilac i RK Marjan. Treći, ne manje važan paket je za njegove vjerne glasače, pilone sadašnje vlasti, u SDŽ, koji su nelegalni, ili su se ugasili, ili im dokumentacija na dan 31.12.2023. nije odgovarala pravom stanju .
Svi su oni, uredno, na famoznom spisku, koji nam je poslala Stručna služba HRS-a, a na njegov nalog. To se zove obmanjivanje članstva, krivo prikazivanje pravog stanja, a u svrhu dobijanja ručica u zraku, tj, glasova za još jedan mandat !

Ja uvijek uzimam za primjer Jeftića i izbore u Banovini Hrvatskoj, livi, i desni postol ! S pravom ! Više neću ! Zašto ? Zato jer su su ovi toliko izvještili, da , bez konkurencije, u tom kriminalu su najbolji. Da se digne autor i glavni glumac iz Mućki iz groba, ne bi se mica iz Splita i Zagreba, dok ne dokumentira sve njihove baze i postupke, ima bi materijala dok je živ.

Ali, to nije sve ! Ptičica iz parka na Zrinjevcu mi je prišapnula da je veća količina QSL-ki bačena u smeće !? Ja zavapi : Kako ? Koje ? Čije ? Ko zavadi ?
Riječ po riječ, sve se rasčivijalo... To su QSL-ke koje su išle preko, ili za, MDXC ! S njima postupaju kao da su kužne ! Spaliti, kao Hitler knjige ili PU Zagreb zaplijenjenu drogu ?
I baš proteklih dana, završi ekspedicija talijanskih radioamatera u Afriku, u organizaciji MDXC-a, QSL-ke za sve veze šalju i preko QSL biroa. Šamar samozvanim elitnim kontesterima, koji ne poslaše QSL-ke za prve dvije godine aktivnosti posebnog znaka ! Ove godine ih nisam ni čuo ! Na tom dokoličarenju u Istri ima gazda Jezda, koji po dvije tri godine, ne šalje (i neće) QSL -ke hrvatskim amaterima, neće da šalje LOG-ove Neni, usprkos mojih i drugih molbi. A zna se metiljat na naše novce !
Ali, nije kriv on, kriv je onaj koji ga je pozvao, i koji ga, mic po mic, uvodi, kao i neke druge strance, nesklone Hrvatskoj, u hrvatske institucije.
Pametnom, dosta !
Pa bio čak i na radnoj obvezi ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 16, 2024 3:03 pm

Ja pito Svena di su QSL-ke za 4W1A, iz travnja prošle godine. On kaže, posla na 9A biro u listopadu 2023. Ja mu vjerujem. Mi, nakon toga dobili pošiljku sa 9A biroa, 13.12.2023. , tih karata u paketu NIJE bilo. Znači, ni mjesec i po, ili dva, nije dovoljno da paketić iz Švabije dođe u Zagreb ?

Ali, to nije sve. Posla mi manager, iz bijelog svijeta, QSL-ku iz Jemena za moj klub, početkom PROŠLE godine na biro. Nema ni toga. Kune se da je otišla na biro !

Mislim da nas neko ne voli ? ;)

P.S. za 20 dana je sveti Nikola, pa Luce, pa mali Isus...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 17, 2024 10:33 am

Nadam se da i 9A QSL manager ovo čita pa će nas obradovat za Božićne blagdane.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 17, 2024 1:23 pm

Je, je, imali su vjeronauk u kantini...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 19, 2024 7:21 am

Za još dvoje RA u Hrvatskoj sam čuo da su izjavili da više neće slati QSL papirnate karte. Ni riječi o tome da ne odbijaju primati ih. To je dvoličnost. Ali, nije osobama za zamjeriti, nisu prošli onaj "standardan" put, od ulaska u hobi, preko tečajca, SWL-a, do završenog kompletnog operatora. Zato se tako lakonski i odnose prema QSL-kama.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 21, 2024 7:44 pm

Dobronamjerni čitatelji, koji znaju da ja ne koristim Fejsbuk, su mi poslali pitijsku izjavu v.d. 9A QSL managera, citiram
"Većina klubova dobiva kartice više puta godišnje uhodanom kurirskom službom ili na hamfestima (ZRF, Osijek, UKV susreti) ili na skupštini HRS, a manji dio se šalje poštom"
Rekla bi moja pokojna punica, Slavonka, iz Otoka, kod Vinkovaca, "laže, i kola maže"!
Šta laže. Od početka rečenice, jer je LAŽ da većina klubova dobiva više puta godišnje. U ovoj godini sam pričao sa ljudima iz preko dvadeset klubova, tvrde da su dobili jednom, ili nijednom.
Šta je to "uhodana kurirska služba" ? Nečiju dobru volju proglasili rutinom ? Uskrsli Valter, Dimnjačar, Prle i Tihi ? Grom desetina Steve Opačića ?
Teška demagogija je da se karte dijele na tzv susretima, ili dernecima ! Te nesretne karte su samo izlika za sufinanciranje derneka ! Banket u blitvi !
I zadnji dio rečenice je LAŽ. Doslovce je izrekao ono što piše, "manji dio se šalje poštom". Kako mi je hrvatski jezik materinji, a u kući imam doktora za hrvatski jezik, onda razumijem ono ŠTO piše. A onako kako piše, neinformirani čitatelj će steći dojam da to teče, da se odvija, na godišnjoj bazi...

Istina je jedna, i jedina, U ovoj godini RK Split, i ja osobno nismo dobili ni jednom, preciznije, zadnja pošiljka je došla 13.12.2023. Za 23 dana - godina ! To se ne pamti.
Svakodnevno mi se javljaju ljudi, iz raznih klubova, koji tvrde da ni oni nisu ništa dobili u ovoj kalendarskoj godini.

Da se referiram na prvu rečenicu ovog posta, NEKOLIKO ljudi, iz raznih mjesta Lijepe naše, mi je poslalo screenshot sa fejsa. Neki se sprdaju, neki sažaljevaju mene i ostale bankomatiće, koji još šalju i primaju QSL-ke.
Uslugu ekspedicije QSL pošiljki uslugom Hrvatske pošte smo platili unaprijed. Nismo dobili ništa. Zna se koga se plaća unaprijed. Za razliku od prozvanih, ona to odradi, profesionalno.

Za vrijeme predsjednikovanja Pere je počeo kupleraj sa QSL-iranjem. Ovo je logičan završetak. Iz aviona se vidi što aktuelni predsjednik, i IO hoće. Dvije stvari, da se oni Dalmoši koji se uvijek bune, sami ispišu iz HRS-a, i da se sasvim prestane sa QSL-iranjem.
I to, tko iza toga stoji ? Trećepozivci, i oni koji su dug Domovini stručno zamijenili za radnu obvezu ! Mi, i nama slični, dragovoljci DR-a im samo smetamo. Jer nismo iz istog ešalona !
Radujte se narodi...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 25, 2024 8:34 am

Jedan od čimbenika koji svojski radi na uništavanju QSL saobraćaja papirnatih kartica je i QSL creator. Servis koji se pojavio, tobože da pomogne amaterima ?
U naravi, da smanji i ovo malo karata što nam dolazi- Jadno...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK