Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Tue Oct 22, 2024 5:27 pm

RK Split je poslao traženo, ali je i upozorio HRS da odgovorne osobe krše zakon, svjesno, i namjerno . Jer im se to uklapa u najlakšu i efikasnu shemu, kako do još jednog mandata !
Da ponovimo gradivo, po n-ti put. Odgovorne osobe kluba bira skupština kluba. Zapisnik s odlukama skupštine se mora u roku odnijeti županijskom Uredu za udruge. Oni mogu obaviti svoj dio posla, od jednog, do 60 dana. Kad izdaju pozitivno rješenje, bilo tko od stranaka u postupku se može žaliti, u roku od 15 dana od izdavanja rješenja.
Ako se nitko ne žali, dobro, ako ne, onda teče novi rok od 30 dana, na kojeg se mora očitovati Ured, koji je izdao prvo rješenje. Tek kad je Rješenje postalo KONAČNO, imenovani se može birati, i/ili postaviti, na neku funkciju, koja implicira da je izabran kao odgovorna osoba kluba, za određeni mandat.

Tu je predsjednik HRS-a već lani svjesno i namjerno kršio zakon , u mom slučaju, kad je u svojoj glavi zamislio kombinaciju koja mu paše, pa mi je zapriječio glasovanje.
Jadnik, ne shvaća da se odgovorna osoba ne upisuje s danom izbora na skupštini, nego sa danom pravomoćnosti Rješenja, Ureda za udruge.
Da je drugačije, izabrana osoba bi mogla, hipotetski, biti zakinuta i do 3,5 mjeseca svog mandata.

On, koji je jedini u državi Hrvatskoj, izabran na tri mjesta kao (ne)odgovorna osoba, bi to trebao znati ? I ne bi se trebao igrati tumača zakona, i suca Roy Beana.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 23, 2024 12:56 pm

Više ne šalju potvrdu prijema traženih dokumenata, da bi mogli poslije vreći da ih nisu ni primili ! Ta to su već uradili nekoliko puta ! Jedna od najvećih takvih radnji je bila 2015. , kad su RA javnosti zatajili kompletan set prijedloga iz RK Split, a u svezi izmjena i dopuna Statuta HRS-a !
I ovo što su sada tražili je van pameti, jer smo im poslali početkom godine, najnovije i osvježene podatke !
Kartu čitaj, i seljaka pitaj !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 24, 2024 7:43 am

I za puno bezveznije stvari su slali potvrdu prijema, a za prijem naših vjerodajnica - ne ! Sprema li se nova balkanska ujdurma u režiji istog režisera, druga Laureata ?
Ta on je već, u bliskoj prošlosti, više puta provjeravao naše papire u županijskom uredu za udruge, i , svaki put, pojeo govno !
Što ne provjeri dokumentaciju ostalim klubovima u SDŽ-i, pa da vidi čija majka crnu vunu prede ! Tko ima valjane papire, a tko ne. Gdje figuriraju, kao odgovorne osobe, mrtvi ljudi ? To se ne pika, jer su to vjerni glasači vladajućih. Nije teško razaznati datume na registracijskim dokumentima. Nisam trebao kopati po županiji, kao on, poslali mi ljudi, sami, bez poticaja...
E moj narode...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Oct 28, 2024 6:44 am

RK Split je, opetovano, baš kao i prije 4, i 8 godina, tražio od odgovornih osoba HRS-a javnu objavu dokumenata iz kojih bi bilo razvidno da je izborni proces regularan.
Postoje opravdane sumnje, baš kao i prije 4 godine, da mnogi dionici izbornog procesa nemaju legitimitet, i samim time ne bi smjeli biti pripušteni u sam proces.

I prije 4 godine, RK Split je tražio poštivanje zakonitosti, dobio je muk iz D-12. Neće valjda dobiti šutnju i ovaj put ?

Niste zaboravili kako sam ja, prije 8 godina, izabran za predsjednika NO, pa kad su vidjeli plebiscitaran rezultat, u moju korist, organizirali, nakon 5 minuta ponovno, nelegalno, glasanje, i izabrali osobu po svojoj volji i mjeri. Da se ne talasa...

Ima još, pomalo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 14, 2024 6:23 am

Sedam dana je prošlo od zadnjeg dana za prijave za kandidate tijela upravljanja HRS-a, i za predsjednika. Odavno su stigli svi materijali koji su poslati u zadanom roku.
Mailom, uslugom Hrvatske pošte, tekličem, ili osobno. Imena se kriju od RA javnosti , ka zmija noge. Očekivano, ova momčad tako radi. Tako je bilo i zadnji put, I predzadnji, da ne bi bilo zabune !
Znači šta ? Drže stoku bez civikata u neznanju, dovede ih na dan glasanja, bajaju o svemirskim uspjesima, i onda dužnici svekolikih usluga Laureata, u ime klike, dignu ruke, i odu doma. I onda opet 4 godine patnje, i prodavanja Hrvatske ! Na parčiće, što reče jedan predratni amater iz hrvatskog kraljevskog grada Knina ! Koji je slao QSL-ke, za veze na KV i UKV, za razliku od ovih !

Dragi bankomati, UPS, pardon, ispričavam se, članovi HRS-a, najbolji ste dokaz u setu, da svako ima vlast kakvu je zaslužio ! RK Split, i njegovi članovi nisu, jer nam ta i takva HRS vlast ne odgovara na pismena već 23 godine !
Zašto, zato što u predsjedništvu kluba sjede tri dragovoljca Garde i HV-e iz 1991. ! Nek se javi klub iz Hrvatske sa takvim sastavom IO ili predsjedništva.
Drugovi i gospodo iz IO-a, gdje ste vi bili 1991' ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 22, 2024 9:34 pm

Zovu me prike, pitaju me, kako to ne prozivam trenutnog obnašatelja dužnosti predsjednika HRS-a za totalnu neinformiranost članstva, u predizborno vrijeme, a svi kandidati se znaju ?
Bog mi je svjedok da bih ga verbalno napao, ali, on je samo JEDNO OKO u glavi ! Naime, na Nikšino insistiranje, stavljeno je i tajničko mjesto u ešalon "odgovornih" osoba !
Hrvatski, latinica, velika slova, ona je JEDNAKO KRIVA, kao i on, za trenutnu situaciju. Ne zato što to Koki tvrdi, nego totalna transparentnost nije ni zasluga ni obveza samo JEDNE osobe, kraj DVIJE odgovorne !
Ona ga je, zajedno s bivšom tajnicom, obilato pomagala u neetičnim, amoralnim, i u konačnici, i protuzakonitim, radnjama koje su dovele do njegovog ustoličenja.
Brothers in crime !
Zašto bi ova epizoda bila drugačija ? Ista momčad, ista rutina, isti model protuzakonitog ponašanja, iste ovce koje pognute glave standardno šute, isti članovi, penzići, sa 500+ eura penzije, sa kojima ih sigurno neće tužiti, sve im je otvoreno, kao naša prva jugoslavenska koprodukcija, Cesta duga godinu dana. Ova, njihova, na žalost korisnika-bankomatića, traje već četvrtu godinu.
Koliki su mi rekli da sam ja "kriv" što je bio predsjednik 4 godine, da što ga nisam tužio, kako su me bili svjetovali u Uredu za udruge grada Zagreba, gdje je HRS registiran ?
Je, drugovi i gospodo, ja sam kriv, po svim točkama optužnice, a jedini mi je crimen što sam imao, i imam malu penziju, pa si ne mogu priuštiti luksuz da nekog tužim.
Na samo podignutu tužbu, i otvaranje istrage, kandidat nema pravo na isticanje kandidature, i zapriječen mu je pristup toj utakmici. Ne treba podcrtati da, po pravomoćno osuđujućoj presudi, osobi je automatski zapriječeno obavljanje IKAKVIH poslova, vezanih za udruge, poglavito odgovornih.
Da ne spominjem "kopanje" po županijskom Uredu za udruge, protuzakonito zabranjivanje, meni osobno, da učestvujem u zadnjem izbornom procesu, prije godinu dana, a sve zbog njegovog neovlaštenog uplitanja, gdje je on glumio moralnu vertikalu, policajca, i suca Roy Bean-a, sve u istoj osobi !
Žalili smo se , ja osobno, i klub, na naša pismena se nisu udostojili odgovoriti ! I on, i ona ! Opet, brothers in crime ! Dokle ?

OVO JE 21 GODINA DA HRS NIJE ODGOVORIO RK SPLIT NA IJEDNO NJEGOVO PISMENO ! NEČUVENI I NEVIĐENI KRIMINALNI AKT !

Prije 2 godine se udostojio , na "neslužbenom" (kad im takav naziv odgovara) forumu odgovoriti na objekcije na godišnje izvješće, iz RK Split, i opet je nanizao gomilu laži.
Imao je muda napisati da nije bilo mobinga od strane tajnice, i pomoćnice joj (sadašnje tajnice) prema mojoj pokojnoj supruzi. Laže ko pas ! Sačuvao sam sve izrečeno, i napisano , kako su je maltretirali, u postupku dobivanja Potvrde o pozivnoj oznaci, potrebite za produženje Dozvole za rad. Pomoćnica tajnice, i referentica u HAKOM-u su isto izjavile, citiram, "da one ne znaju tko je to". A ona više amaterskog staža, nego one godina ! Ove odgovaraju kao zbor Gornjogradskih dečeca ! Instruirano.
Neće ih stići, kao i njega, Kokijeva kazna, nego božja.

Uvijek se sjetim, u ovo božićno vrijeme, pokojnog tajnika Žike. Kad bi ga probudio u pol noći, izrecitirao bi ti gdje koji ličnjak stoji, su čime radi, i kakav je operator. Za strance, koji su radili iz Hrvatske, znao je sve, gdje su, na kojoj mikrolokaciji, su čime rade, koje su okolnosti, ukratko sve !
Ovim, "odgovornim" osobama Saveza, rade stranci po 10-12 godina, bez dozvole za rad, na hrvatski znak. Jedan hrvatski državljanin izvadi dozvolu za rad kod HAKOM-a, rade stranci, nitko ne zna gdje su, od kuda rade, da ne pričam o LOG-ovima i QSL-kama.
To su oni koji sa prozvanim jedu, piju, i slikavaju se, na murterskim kamenim zidićima !

Pozdravlja vas Merzuke, Rvatica od stoljeća sedmog, sa hrvatske remote postaje Buje. Može i Ozalj, ako se drugačije naredi.
Profanirali ste, i prostituirali, nekad najsjajniju zvijezdu na nebu hrvatske Narodne tehnike, čiji je i osnivač !
Pomažete rasprodati i zadnje parčiće Domovine, za koju su drugi ginuli, postali invalidi, izgubili zdravlje... Sve za šaku dolara. Može i 30 srebrnjaka- Grnčareva njiva vas svakako čeka.

Ne treba ići na Shetland, da se vidi stado stoke bez civikata... Pogne glavu, i pase... Samo, ovi su dotjerali cara do duvara. Trava pojela kravu ! Bujrum !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Nov 23, 2024 11:04 am

Ali, to nije sve !
Taj isti drug Laureat je dugo koristio ukradeni elektronski taster, vlasništvo RK Split ! Kad su ga cimali da ga vrati, otezao je, što je više mogao. A znao je čiji je !
Ni to nije sve !
Ugostio je, i prihvatio članarine u RK Marjan prebjega iz AKL-a, znajući da su pokrali imovinu RK Split. Govorila je moja pokojna mater da je lopov oni koji krade, i oni koji drži vriću !
Daleko od toga da je to sve !
Dopustio je, kao "odgovorna" osoba CBM-a, da se pokrade dio imovine pokojnog 2FW, i kad je čovjek (vlasnik) osnovnog sredstva, došao po svoje, ovaj se još i rugao s njim, a mogao bi mu, deboto, biti otac !
Ma, ni to nije sve ! Na par mjesta u Splitu se predstavljao kao osoba-reprezentant svih amatera u Splitu, od Plovputa, do OŠ-e ! Sačuvaj nas bože takvog predstavnika.

Što reći na "prenapuhani" broj članova kluba, kako u CBM-u, tako i u CIG-u. Mjesecima nitko i ne poviri u te klubove, a on se baca brojkama od 40-ak članova po klubu.
Sve u funkciji izbora, i one "druge" ruke u ariji. Jadno, patetično, neetično, i na granici kriminalnog, potrebni su daljnji izvidi službenih osoba.

A šta ćemo sa klubovima koji na dan 31.12.2023. NISU imali urednu dokumentaciju, a koje on uredno pripušta procesu glasanja, šalje im radne materijale? To mu je baza.

A što ćemo ja i ti, jedan mali 0,3, živ mi ja, živ mi ti! Gdje je spisak osoba s oznakom pripadnosti matičnom klubu? Gdje su datumi uplata prošlogodišnjih članarina?

Što uraditi s činjenicom da ZNA koliko mu članova u klubu gdje je (ne)odgovorna osoba, NEMA važeću dozvolu za rad HAKOM-a ? Znači, odobrava kršenje zakona ?

Zašto ne reagira kad se po Hrvatskoj šeću stranci, rade bez dozvole za rad, ne poštuju hrvatske zakone ?

Zašto stalno rade po opsegu (isključivo remote) strane stanice, raznih znakova, a sve ista ruka ? Da dokazuju Hrvatima da smo kolonija ? Jedina u Europi !

Zašto je lagao, skupa sa Ulipom i tajnicom, na sastanku u HAKOM-u, o "značajnom radu hrvatske mladeži na remote postajama", a rade Turci i ostali stranci ?

Ima još, nisam napisao ni 10%, pomalo, ne vidi se datum izbora, pojačaćemo, ne berite brigu... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Nov 24, 2024 9:53 pm

A šta ćemo sa 250 hrvatskih branitelja ? Moje pjesme, moji snovi... ! On, koji se toliko izviještio u laganju, je tom prigodom nadmašio samog sebe ! A što se dogodilo ?
Kako on , redovito, kopa po dokumentima AKL-a, zapao mu je u oko Spisak članova AKL-a iz 1979 ! Tamo lijepo stoji 256 članova, još imamo original. Toliko njegov matični klub Marjan nije imao, da saberu sve operatore, od formiranja 1966. do danas ! To njega handri, istina, kao i uvijek.
Sve i da pribroji pitomce iz Lore, sekcije YU2CBU, u koje nisu smjeli ući, ni on, ni drug Goran. Toliko o činjenici koliko su im vjerovali. Kad su ti isti, poslali podoficira u Vis, da obnaša dužnost predsjednika radio kluba, nije molio svoj matični klub Marjan za pomoć, nego AKL ! I dali smo je, i, naravno, kao i uvijek, pojeli govno, sa njima.

A što se tiče pozivnih oznaka, 9A1CIG, naštanca ih je tamo , za tri kluba. Od tek završenih kursista P razreda, do političke mecena i pokrovitelja. Naravno da ti znakovi nisu bili nikada u eteru. Munhausen je mala beba za njega. Kad jednoga dana parti, timovi pisaca će imati posla, istražujući lik i (ne)djelo. Svakom prema zasluzi.

Ali, ni to nije sve ! Stručna služba uredno prima plaću, a ne informira zastupnike koje su prijave stigle za izborni postupak, koji su, udovoljavaju li kriterijima, kad su došle.
Transparentnost, standardno nikakva, a samim time i demokratičnost i pravičnost postupka. Očito da postoji neki zabran, ali odozgo ! Osvjedočeni staljinizam.

Premijer je objavio datum izbora za državu, a predsjednik HRS-a za HRS izbore ne. Šta se čeka ? Uvjerenje o nekažnjavanju ? Domovnica ? Anuliranje suparnika ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 25, 2024 5:53 pm

Zove me prika iz Slavonije, veli počela agitacija... Ko informiše, jel' gosn' Jeftić, pitan ja. Ajde, kaže glas, ne zajebaji, ovo su ozbiljne stvari. Kako ozbiljne, pitam ja, kad vas svaki put prevedu žedne priko vode. E, ovaj put neće, uporan je Slavonac. Znači, nije riječ o drugu Laureatu, pitam. Ostavio me bez odgovora. Nije dobro.

Huti dolaze. Sad se vidi dalekosežnost RA misli u Hrvata, mi smo na to nadolazeće čudo upozoravali prije 20 godina ! Jemenci i Kurdi ! Sve go inžinjer i profesor.

Sveta Kata, vedar dan, do Božića misec dan ! Ko ga slavi.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 27, 2024 6:06 pm

Poštovani zastupnici, kolege radioamateri,
došlo je vrijeme da se dosadašnja tijela upravljanja Saveza raspuste i da izaberemo nove koji
će voditi HRS u naredne četiri godine.
Dopustite mi da u oproštajnom obraćanju budem subjektivniji nego inače i dam neko svoje
viđenje moga/našeg mandata protekle četiri godine. Čovjek kojeg izuzetno cijenim jednom
prilikom je rekao da možemo biti presretni ako ostvarimo 60 posto naših planova. Procjenjujem je da sam ostvario možda 30 posto od željenog,
moglo je i bolje a moglo je i lošije.
Blagajnu i financije saveza ostavljamo u dobrom stanju, trenutno stanje na računu je 50.000 EUR.
Stručna Služba odrađuje administrativne poslove, a tajnica pokazuje inicijativu pri ostvarivanju programskih ciljeva HRS-a.
Nisam proveo u život ideju da se otisne knjiga koju je napisao pokojni Pasarić, nisam
ostvario ni subvencioniranu kupnju uređaja i još neke ideje koje su bile čak i formalno uobličene, ali
zbog nekih objektivnih i subjektivnih okolnosti nisu realizirane.
Moja agenda je bila rad sa mladima i to mi je u ove protekle četiri godine bilo na prvom
mjestu. Nadam se da sam potakao još kojeg seniora da uvidi da je rad sa mladima dugoročno
prioritet HRS-a i klubova članica.
Zahvaljujem svim članovima Izvršnog odbora koji su me podržavali ove četiri godine, a
posebna zahvala svim članovima radnih tijela saveza koji su stoički izdržali kritike i posvetili svoj
rad i slobodno vrijeme za dobrobit svih nas.
Onima koji budu izabrani za upravna tijela Saveza želim uspješan rad u narednom razdoblju i
da daju novi zamah Savezu.
Želim vam svima sretan Božić i nastupajuću 2025. godinu, dobre propagacije i da nađete
zadovoljstvo u bavljenju ovim našim lijepim hobijem.
U prilogu ovoga maila nalaze se materijali za Izbornu skupštinu koja će se održati 7. prosinca 2024.g. u 13 sati u Dalmatinskoj 12/3 u Zagrebu.
73,
Rolando Milin 9A3MR

Dočekasmo i (zadnju) poslanicu druga Laureata RA pastvi. I na (očitom, a ne i izričito napisanom) odlasku, ne može a da se ne posipa pepelom ! Ušlo mu u naviku.
Tako, npr., kupnju beneficiranih uređaja odjednom naziva "idejom", a zna da laže. To NIJE bila njegova ideja, nego javno pismeno obećanje klubovima. Da je išao na katekizam, znao bi što se uči na jednom od prvih sati, kao kanon , "ne obećavaj ono što znaš da nečeš ispuniti" !
Mogao bi se ja sad šaliti do besvijesti, i napisati pitanje : A su čime će nan radit iduće lito Nijemci i Rusi u Murteru, ali neću ?!
Što se tiče Pasarićeve knjige, odgovor je dao predsjednički kandidat Mate, rekavši, u fino, nježno, da je pregazilo vrijeme.

I još nešto. On se "posebno zahvaljuje" članovima radnih tijela HRS-a koji su stoički izdržali kritike i posvetili svoj rad dobrobiti svih nas ? Šta je ovo ? Uvod u nečije glorificiranje, kandidatura za neko od društvenih priznanja, ili zajebavanje članova HRS-a, u istom stilu kako su vladali 4 godine ? Osobno mislim, ovo zadnje. Jer ja osobno, i RK Split nismo dobili nikakvu pomoć, od nikog od njih. Sve naše klupske aktivnosti bi se odvile i da ih nije bilo.

Napokon imamo službeno zakazani termin skupštine. Sramota je HRS-a i Stručne službe što RK Split, i RA javnost u Hrvata nije dobila odgovore na pitanja koje smo javno i pismeno poslali HRS-u i Stručnoj službi.
Za one sa sinkopom to su tri dokumenta :
1. Spisak članova s oznakom matičnog kluba,
2. Spisak plaćenih članarina, ime i prezime, i datum uplate, i
3. Spisak klubova, koji na dan 31.12.2023. NISU imali sve uredne dokumente prema Zakonu o udrugama, i ostalim podzakonskim aktima.
U jednoj normalnoj, demokratskoj i transparentnoj državi, a samim time i krovnom Savezu, to ne bi trebalo ni pitati, ali, upravo zato što ekipi na odlasku ne vjerujemo ni crno ispod nokta, to tražimo, kao minimum minimuma. Ovo nije atak na predsjedničkog kandidata, nego baš obrnuto, normalna procedura, za normalan početak rada.
Za tog kandidata smo glasali, ja osobno i moj klub, i prije 17 godina, o njemu nismo promijenili mišljenje, i dalje ga podržavamo.

I još jedno slovo. Ako Mate bude dobar predsjednik, o čemu ćemo se očitovati na ovom forumu, nakon isteka 100 dana, ukinut ćemo ovaj topic. Nije nama, isforsiranim neistomišljenicima, cilj biti u sukobu s vodstvom HRS-a, istina je dijametralno suprotna. Samo, za ljubav je potrebno dvoje.

Mate , Mate, svi smo za te, svi smo za te i uvik ćemo biti...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK