Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Fri Jul 12, 2024 11:18 am

Dakle, mladaca koji znaju CW imamo u 9A desetak

Sam sebi, ispalio rafal u stopalo ! A da izvadimo zapisnike sa ispita u uzdaničkim klubovima, od 1992. do danas ? Na stotine osoba, a između 100 i 200 sa položenom telegrafijom. Znači, on, Pavišić, Uzdanica, i slični su falsificirali i lažirali ispite, zapisnike, članove, napisali falše diplome, na račun nečega što ne postoji, uzeli od DPZ-e novce za klub, a za sebe nepripadna i nezaslužena društvena priznanja i novce ?
Jesmo li u Gornjoj Volti ? Sa strujom ?

P.S. Imam podatke "samo" za 4 uzdanička kluba, a di su napredni u 9A1A, pa u 9A1CRT, Varaždinu, Daruvaru, Bjelovaru. Ozlju... ? Zar tamo, u 32 godine, nitko nije položio telegrafiju ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 14, 2024 1:04 pm

Zašto u ovom kontestu stalno (samo)spotiraju 9A0HQ iz Ludbrega ? Zato što od glave riba smrdi !

NA ZAHTJEV 9A2V SAM OBRISAO ZADNJU REČENICU POSTA, JER ISTA NAVODNO VRIJEĐA NJEGA I KLUB: NIKADA NISAM NAPISAO NIŠTA UVREDLJIVO NI LAŽNO. GOVORILA JE MOJA POKOJNA MATER DA SE NIKO NE LJUTI NA LAŽ, NEGO NA ISTINU !
Last edited by 9a2jg on Mon Jul 15, 2024 3:57 pm, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 15, 2024 2:49 pm

Još mi je 4W reka da u CFNu nema ko radit CW osim njega i doživotnog predcednika.To je davno poznato.Štrukabotuni naprid,telegrafisti u povijest jer su ka i dinosauri,izjavija je naš pripametni prisidnik Saveza. :? :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jul 15, 2024 8:20 pm

https://www.index.hr/magazin/clanak/joz ... 82743.aspx
Čovik govori ka Sveto pismo, šta narod misli...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 16, 2024 8:25 am

Dakle, da , za sada, stavimo točku na i, u svezi samospotiranja. Pisao sam, pišem, i pisati ću, o svakom takvom slučaju, iz prostog razloga što se taj čin kosi s osnovnim načelima radiooperatorskog rada.
Mene su podučavali, na tečaju 1965/1966 odlični i prokušani DX-eri, odlični operatori, dobri i pošteni ljudi. Tada nije bilo interneta, nego bi se našli, 200 m zapadno od kluba, navečer, na splitskoj Pjaci, ili ti ga Piazza degli signori. Tu bi svatko ispripovijedio šta je slušao i zapisao na kojem DX netu, kakve su najave ekspedicija, ko su QSL manageri. Rekli bi u ratu "živi jezik". To je funkcioniralo tada tako, jer nije bilo drugih izvora ni mogućnosti. U tim uvjetima moj je klub uvijek bio jedan od 5 najboljih u SFRJ.
Dogodio se Domovinski rat, počeli mobiteli, od onih "koferčića" do super malih i efikasnih. Prenosili su DX-eri informacije i tim prvim mobitelima, svojim prijateljima, DX-erima, u zemlji i inozemstvu. Nakon te faze počeo je internet. Napravio je revoluciju u informiranju i komunikacijama, bez daljnjega. Puno nezdravih stvari koje su se dogodile, i koje se događaju, nije napravio internet, nego ljudi koji ga koriste.
Od 90-ih, naovamo, sve se čini da se olakša generaciji koja dolazi iza nas, rad na bandu, i sve okolnosti oko same RA veze. DX cluster je lijepa stvar, uštedila je RA diljem svijeta miljune slušačkih sati, no ljudi su ga počeli zlorabiti. Zašto ? Zato jer se hoće "uspjeh" preko noći ! Najčešće preko leđa mladih, a ovi prvi, tobože, to čine zbog njih !

Pažljivo analiziram gledam i slušam one KV fildžan natjecanja u organizaciji HRS-a. Uvijek se isti samospotiraju, mogu zatvorenih očiju sada nabrojiti te, uvijek iste, uvijek gladne navodnih uspjeha i rezultata. Naravno da je to šuplja priča, koja u nijednom ozbiljnom RA miljeu ne može držati vodu.

Da dobro govorim svjedoči i činjenica da su samo dva svjetska natjecanja odobrila samospotiranje, i to samo u SSB dijelu, pod određenim uvjetima. Rusi samo u jednom, i to SSB !

Da zaključim, svatko tko autospotira pravi ostale sudionike u radio saobraćaju bedacima, jer ih stavlja u nepovoljniji položaj. Hoće se ostvariti "uspjeh" iznad realnih mogućnosti, i izvan dogovorenih regula i pravila ponašanja u eteru, te radioamaterske etike.
Imam spisak, najčešćih selfspotera iz RH, naravno da su na vrhu spiska samozvani doajeni, elitisti, logističari ;) , i oni koji su uništili bar jedan klub.

Neka pati, koga smeta, ovaj će forum i nadalje prokazivati sve pojave nespojive s osnovnim postavkama operatorskog rada u eteru RH.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 17, 2024 11:45 am

Jel može link na neki dokument u kojem je država to rekla 1993? (Tko god bio ta država.)

Ivo, ne budi Hlebinac, takav dokument ne postoji. To ti je virtuelni pandan onog famoznog "štapskog dokumenta" kojim se mahalo u zadnjem sazivu Skupštine SFRJ, i koji je, formalno, bio inicijalna kapisla za djelovanje JNA !

Zar nisi vidio da komuniciraš s vrhunskim manipulatorom, koji je podijelio na desetke znakova, čak i onima koji ispit nisu nikada ni vidjeli, ali su politički i financijski pokrovitelji ?
Nešto kao Hvarani, za ispite u Makarskoj, pod Petrom Prvim. Nadam se i posljednjim.

Zar taj isti nije sve stekao u nezavisnoj RH na bazi falsifikata, prijevare, i organiziranog lopovluka ? No, Ivo ne zavaravaj se, rulja već dvije tisuće godina bira Barabu, ne Isusa, jer ih ovaj samim svojim prisustvom podsjeća da su grešni i kvarljivi ljudi ?

Zar taj isti Laureat nije , bez prerogativa, odlučio da je HRS za to da se ne pripuste ruski natjecatelji na ARG ? On, čija je kćer QSL manager za 9A8UA !!!
Zar on nije zažmirio kad mu Amer slaže hrvatsku momčad sastavljenu od Ukrajinaca ? Ja bi iskidao sve hrvatske dokumente, uključujući i radioamaterske !
Zar nije svjesno, s nakanom, obmanuo i lagao, te prikazao falsifikate HAKOM-u, da bi se svi, osim hrvatskih mladih, mogli kurčit na remote postajama, na hrvatskom ozemlju, u hrvatskom eteru. Za kojega jedino on i pametni Martin tvrde da NISU dio hrvatskog nacionalnog blaga. Znaš koliko bi on bio na slobodi u bivšem sustavu ?

Ima još, ali nije za forum. Za državne organe jest. Jal tura, jal jazija...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 18, 2024 11:27 am

Moji domaćini se financiraju iz svojih sredstava (imaju cca 40 članova) i iz programa rada sa mladima koje im odobrava lokalna općina...ali većinom iz vlastitih članarina.

Još malo "bisera" iz nepresušne riznice druga Laureata. Što ne kažeš koliko je prosječna plaća u Njemačkoj, a kolika u Hrvatskoj ? Što ne usporediš prosječnu penziju u Njemačkoj, sa onom u Hrvatskoj ? Sram me reći kolika mi je penzija, za efektivnih 48 godina RADA ! Da nisam dobio 120 eura, na ime dijela porodične mirovine, od pokojne žene, ne bi mogao spajati kraj s krajem.
Budalino teška, koliko si puta, u neovisnoj Hrvatskoj, platio QSL-ke klubu iz svoga džepa ? Ja znam koliko jesam, čuvam priznanice, za takve jebivjetre, ka šta si ti !
Usuđuješ se pisati da se tamo amateri sastaju po kafićima ; kod nas, od Domovinskog rata, do danas, pošteni obiteljski čovjek, radnik, a pogotovo penzioner, nema novaca za kafiće. Dobro i preživi. Ali to vi, koji ste završili večernje škole HDZ-a, ne marite, i ne možete pojmit, jer ste se ukotvili u državnim firmama i ustanovama, za plaće mjerljive u tisućama eura ! Vama je nepojmljivo da netko živi mjesec dana sa par stotina eura.
Da ste ljudi, ka šta niste, bilo bi vas sramota, i od boga, i od ljudi, ovako, govorija vama, ili zidu, isto mi ga dođe. Sit gladnome ne viruje.
Nama je rat bija rat, vama, očito, brat.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jul 19, 2024 7:53 am

Još jedna crtica, koja govori o "duševnosti" i ljudskosti, druga Laureata. U zadnjih 15-ak godina smo, na žalost, sahranili 4 predsjednika radio kluba, Na nijednu sahranu nije došao, nijednoj se obitelji nije žalovao. U zadnjih 30 godina, umrlo je dvadesetak članova kluba, nikome se nije pojavija na sahrani, ni žalova obitelji.

Beštija, a ne čovik, bez elementarne ljudske kulture, koju donosiš iz doma, a brusiš u hodu, u životu. Ali, taj i takav odgovara moćnicima iz sjene, u Zagrebu, gdje su ga i instalirali, kao zamjenu za neposlušnog Vinceka, Hrvata, domoljuba, čovjeka koji je izdava knjige, ne ljude. Pametnima, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 20, 2024 6:25 am

Za pokojnoga predsjednika CBM-a Jozu su (članovi CBM-a!) govorili da je, citiram, "tvrdi hrvatski nacionalist" ! Zašto me ne čudi činjenica da ni Rolando ni Gogo mu nisu bili po volji ? I sami otišli iz kluba, pod nerazjašnjenim hardverskim okolnostima. Kako se to nikad nitko iz AKL-a nije zakačija s njime ? Odgovor vam je pred nosom.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 22, 2024 12:11 pm

Sukladno pametnom prijedlogu pametnog Martina, predlažem da nitko više ne ide fizički na aktivaciju hrvatskih otoka, otočića, hridi i grebena, nego da se šalje (uvijek ista, plaćena) osoba sa opremom, agregatom, i brodicom za fizičko postavljanje, praćenje rada, puštanje u pogon, i gašenje, a sve na remote principu.

Kako reče pametnica nazionale, naš pametni Martin, citiram, "važno je gdje je radiostanica" !!!

Prije nekoliko godina, dok je još kapala lova od Amera, Josip i Tom su radili pod prigodnim znakom 9A xx RBM. Dozvola je (uvijek) glasila na lokaciju kluba u Mokošici, a radilo se sa Meja, u Splitu, osobno sam svjedočio tome.

Ima i drugih primjera, čiji učesnici trenutno sjede u IO, ali, o tom drugom prilikom, dugo je ljeto...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK