Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Sat Oct 28, 2023 4:39 am

Jučer popodne je završila jedna europska dx ekspedicija, Trajala je 9 dana, učinili su 33300 veza. Prošli su 4.600 kilometara. Radili sa 100w i vertikalkama,
montiranim na auto. Po strukturi veza, otprilike po 43% CW i SSB, ostatak od 14% DIGI. Radilo je DVOJE operatora, kuhalo, pralo, ukratko, sami svoji majstori.
Ah da, zaboravio sam reći, napajanje je bilo iz automobila, akumulator. Zucker zu ende, platili su sve iz svog džepa, istina bog, dobili su stotinjak donacija, radioamatera pojedinaca, koje su bile, bez da uvrijedim ikoga, skoro pa simbolične. I, šećer na šećer, sve je objavljeno javno, ime i iznos, kao kad ercegovački pratri čitaju na misama koliko je koji vjernik dao za potrebe crkve.

E sad, usporedite gore navedenu aktivnost, i rezultate sa rezultatima momčadi sa Samoe. Ako se uopće mogu uspoređivati kruške i jabuke. U zidu utičnica 220 V, neprocjenjivo. Manje veza od gore narečenih za više dana! Koji su radili 35,5% veza DIGI, iako su se prije ekspedicije kleli da će taj postotak biti simboličan!

Sve čekam, od povratka Samoanaca, da će početi agitacija pametnog Martina za njihove svemirske uspjehe i rezultate da ih se nagradi ? Baš kao i tajnicu za "udarnički" rad na YOTI u Karlovcu ! Ili neće, jer su dobili unaprijed ? Što ćemo, po Vanuatovom poučku, saznati za godinu, dvije, ili tri ?

Na kraju, zna se, par riječi o QSL-kama. Već sam pisao da su na qrz.com stranici napisali da je QSL manager 9A3MR. Odgovorna osoba u RK Kaštilac, i RK Marjan. Iz prvog sam zadnju QSL-ku sam dobio 1986, iz drugog nijednu u neovisnoj RH !¨Ja svoje uredno poslao. Ne šalje on ni za svoje veze, a da će za tuđe ! Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 29, 2023 2:37 am

Što reći, ako u Hrvatskom DX klubu svake godine imamo cca. 50 novih operatora znači da ih se u 10 godina skupilo cca. 500. A kad na to nadodamo i ostale klubove doći ćemo do barem 1000 novih operatora u 10 godina. E sad, ako među tih 1000 novih i 2000 starih nema nitko tko bi radio u KV povjerenstvu ja bi se poprilično zabrinuo i postavio pitanje - što se to događa u HRS-u i kakva mu je budućnost pogotovo ako prestanemo sa životom na staroj slavi iz Domovinskog rata i produkcijom Potemkinovih sela.

Ovo napisa Ivo, 3TY, sve potpisujem !

Ima i ona druga dimenzija, moralna. Ako nam neka nova pravila diktira nekoliko mladaca iz kluba koji HRS-u plaća TRI članarine, a ima ČETIRI društvene nagrade, a predlagatelji NISU među njima, ispada da HRS članstvu nameću svoje ideje osobe koji ne prihvaćaju članstvo i suverenitet HRS-a, kao krovne organizacije ovog hobija ! Stvara se paralelni, virtualan savez, koji koristi strukturu postojećeg, da ga ruši iznutra, i nameće svoje ideje i stavove !
Ko fol dslučajno, tu su osobe koje podržavaju ICC i remote-klimu ? Baš me čudi...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 31, 2023 3:42 pm

https://www.qrz.com/db/9A/TA1YEP
Još jedna hrvatska postaja ? Jedna od onih koje je drug Laureat prezentirao HAKOM-u ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 03, 2023 6:57 pm

https://www.qrz.com/db/7O8AD

Najjača rečenica u tekstu je "Tent and generator DXpedition!" Neprocjenjivo !
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Nov 03, 2023 7:28 pm

Dobro je lud ka gre doli. :?
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Nov 04, 2023 5:21 am

Huti nemaju kontrole nad otokom ! Osin toga, ne znaju plivat, pa nima straja. Aj sad usporedi, klasičnu dx ekspediciju " tent&generator" sa izletima tipa bungalow, utičnica 220 VAC na zidu, kukanje da in je teško, nose tri kompleta, radi jedan, i to FT8, mostly ! ;) Istinu ne možeš sakriti.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Nov 04, 2023 9:43 pm

To je bila jedna ,kako se kaže,"holiday style"aktivacija.Ako se ide tamo u apartman,priključak na struju,kuhinja,voda,sobe i klima uređaj,onda se ne može nazvati DXpedition.Tako ja mogu u matere na Brač poć radit.Jer DXpedicije nose band filtere sa sobon da mogu radit na više bandova.Oni nisu imali filtere.Tri uređaja su samo bagaj za nosit a svaki dek se plaća.Dva su bila sasvim dosta.Eno,Poljak je sam oša na S.Cook sa minimalnom opremom.Tek mu je nedavno stiglo pojačalo.Sad ga i ja mogu čut pa i uradit.Dok je radija solo,nisan ga prima.Ljudi,budimo realni....
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 05, 2023 1:13 pm

Reni dragi, učenik uvijek nadmaši učitelja, od stare Grčke, do današnjih dana ! Tako je i drug Doajen šlepa Futu u Nepal, onda mu je tamo pra možđane da, citiram pokojnika "šta će on u Kini, nije dx-er, nema sve vještine, da je bolje da ide on sam !!!!! " I otiša je sam, o trošku splitskih klubova Narodne tehnike.
Priča se ponovila na Reunionu, gdje je učenik (drug Laureat) položio malu maturu, zato druga Doajena nije bilo na Samoi ! A onoliko opreme na Samoi je pandan onoliko opreme na Reunionu, da se zamagli horizont, u prvom redu onome koji daje novce, i da nije otvoreno bjelodana činjenica da su neki išli na izlet i kupanje.
To su mogli i na Baće, za nula eura.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 06, 2023 5:38 am

Vidiš Reni, da si osta u RK Marjan ne bi se mora mučit radit veze ! Gledam spisak ličnjaka iz tog tvog bivšeg kluba, koji su navodno radili A25R, večina ih doma nema ni komad žice za KV ! Uključivo i odgovornu osobu kluba, seveda.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 07, 2023 5:48 am

Zva san jučer Promet, pita ih jesu li pojačali autobusne linije za Sirobuju ? Kotidu se veze CBM-a, a mjerilo od struje se ne vrti ! Perpetum mobile ! Kad san vidija puste veze, nazva san jednog njihovog člana, i pita ga, zna li , slučajno, kad in je klub zadnji put štampa QSL-karte ? Nije zna, iako ga smatraju vrlo aktivnim ! Zato oni, tebe i mene nazivaju dinosaurima, jer još sakupljamo i cijenimo papiriće od 9 x 14 cm. Ljubav prema njima se ne stiče u 5 dana na Mosoru.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK