Jučer popodne je završila jedna europska dx ekspedicija, Trajala je 9 dana, učinili su 33300 veza. Prošli su 4.600 kilometara. Radili sa 100w i vertikalkama,
montiranim na auto. Po strukturi veza, otprilike po 43% CW i SSB, ostatak od 14% DIGI. Radilo je DVOJE operatora, kuhalo, pralo, ukratko, sami svoji majstori.
Ah da, zaboravio sam reći, napajanje je bilo iz automobila, akumulator. Zucker zu ende, platili su sve iz svog džepa, istina bog, dobili su stotinjak donacija, radioamatera pojedinaca, koje su bile, bez da uvrijedim ikoga, skoro pa simbolične. I, šećer na šećer, sve je objavljeno javno, ime i iznos, kao kad ercegovački pratri čitaju na misama koliko je koji vjernik dao za potrebe crkve.
E sad, usporedite gore navedenu aktivnost, i rezultate sa rezultatima momčadi sa Samoe. Ako se uopće mogu uspoređivati kruške i jabuke. U zidu utičnica 220 V, neprocjenjivo. Manje veza od gore narečenih za više dana! Koji su radili 35,5% veza DIGI, iako su se prije ekspedicije kleli da će taj postotak biti simboličan!
Sve čekam, od povratka Samoanaca, da će početi agitacija pametnog Martina za njihove svemirske uspjehe i rezultate da ih se nagradi ? Baš kao i tajnicu za "udarnički" rad na YOTI u Karlovcu ! Ili neće, jer su dobili unaprijed ? Što ćemo, po Vanuatovom poučku, saznati za godinu, dvije, ili tri ?
Na kraju, zna se, par riječi o QSL-kama. Već sam pisao da su na qrz.com stranici napisali da je QSL manager 9A3MR. Odgovorna osoba u RK Kaštilac, i RK Marjan. Iz prvog sam zadnju QSL-ku sam dobio 1986, iz drugog nijednu u neovisnoj RH !¨Ja svoje uredno poslao. Ne šalje on ni za svoje veze, a da će za tuđe ! Ima još...