Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Sun Sep 17, 2023 4:43 pm

Šta te čudi kad lik iz RKZ-a ima adresu na POBox u South Dakoti ! Ne pitaj me kako je dobija dozvolu za rad HAKOM-a ! Tajnica je u istom klubu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 20, 2023 10:46 am

Cipa po bandu 9A/4X6FB, omladinac od 42 godine. Čovik platija, i radi. I niko se u 9A ne srami ? Ili se pokoji domoljub srami, ali ne smi javno ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 21, 2023 9:42 am

Ne vidim kako je P razredu praktičan baš 80m band sa dipolom ukupne dužine 40m, prije im je praktičnije raditi na gornjim bandovima.

Dokaz da mladci, koji su umislili da sve znaju, ne kuže da ima mnogo razloga zašto su početnici bili ograničeni samo na 80 i 40 m i to CW, prvu godinu, ili dvije.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 25, 2023 5:39 am

Napa me sinoć jedan pouzdan i poverljiv drug. Veli, šta si se ti Koki namečija na bidne Talijane, i dozvolu za 9A8DV ? Eno ti 9A8UA i 9A8ABG, bez dozvola za rad, pa ne pišeš o tome ? Trta, a... ?

Ka prvo, počeh ja, JA nisan taj koji je počeja rastizat 9A8DV po medijima, nekolicini amatera, koji su bili u IOTA contestu je upa u oči , pa su si ljudi dali truda, pretražili, i vidili da rade bez dozvole. Drugi, i treći su dometnuli da već godinama rade bez dozvole, i, ništa se ne događa. Stranac ima veća prava u Hrvatskoj od Hrvata, to sam sto puta napisa i dokaza.

Šta se tiče druga dva znaka, to je malo škakljivo pitanje, ta obadva su prijavljena na lokacijama gdje imaju kuće predsjednici uzdaničkih klubova, stožeri ovakve vlasti ! Osim toga, drug Nijemac ima ključe od objekta na Vidovoj gori, koji smo MI platili, a Rus radi sa beneficiranog uređaja, znači stvarno su duboko involvirani u hrvatski radioamaterski klan.
I Istrijani imaju svoga Slovenca, mog prijatelja Tadeja, ni njegov hrvatski znak 9A1TA nema dozvolu za rad ! Ne zamara se on time, plovi po portugalskim otocima.

E, sad će opet da ja udaram na uzdaničke klubove ! Di bi ja ? Pa to su stupovi hrvatskog Pantenona ! Zato smo se sveli na potapanje U-boot-ova. kao domet.

Laureat samovoljno odlučio sufinancirat izležavanje po istarskom hotelu, za naše novce. A sudionici skupa neće da pošalju dnevnike za SOTA-u i IOCA-u !
Jer im je nos u oblacima, umislili da su vrhunaravni, jer 99 % članstva šuti. Do kada ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 28, 2023 6:04 am

Mlada Turkinja uredno radi preko privatne remote opreme u Hrvatskoj. Ni drug Laureat, ni jataci mu, se ne crvene zbog toga. Ta oni su prešli taj prag odavno.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 03, 2023 6:32 am

Zove me sinoć drug Budno uho, veli Martin dobro piše, 21 postaja sa hrvatskim prefiksom je do tada radilo 5W0LM, samo je "zaboravio" napisati da ih je pola rađeno sa iste remote postaje, i istom rukom !
Da bi čovek reč rekel.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 03, 2023 5:36 pm

5W0LM urađeni danas na 14 CW iz Splita.Signal jako slab i tih tako da treba dobro uho za ga primiti.
Ant.H.M.GP ;)
Legal limit power.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 03, 2023 6:08 pm

Ljudi se javljaju meni, kao da sam ja (predratni) KMC u Rijeci ! Svakome kažem isto : Vama nije zapriječeno pisati na HRS forumu, pišite. Ako nemate muda, ne morate govoriti nikome, pa ni meni.
4W je cijeli dan zvao, i jedva ga uradio sa bimom i 1,5 kW ! Jedan drugi lik, iz Slavonije, što im često aplaudira (po službenoj dužnosti) ga je počeo zvati jučer, da bi ga uradio danas. Ni njemu ne fali kilovata.
A sudeći što ljudi pričaju, jučer su u opticaju bile sve TRI remote postaje ! Kad je bal, nek je maskenbal ! I nisu zaboravili svoga mecenu, radili su i za njega.

Ponavlja se (umanjeno) priča sa Reuniona, odnili tri kompleta, u isto vrijeme radi samo jedan. Uvatili brajo ruku u Africi, pa kad ih je pošlo...
Inače shema je ista, model PB2T, isto kao na Reunionu, utičnica 220 V.
Više vridi jedna aktivacija na Brusnik, Jabuku, Palagružu, nego ovakvih 10. Zato skidam kapu Tomislavu, Neni, pokojnom Emiru, ekipi iz CBM-a, koji su se jedva popeli na hrvatski Ronckal, i održali potreban broj veza.
O novcima neću, ta ionako drug Laureat nije nikada podnosio račune društvu, koje ga mostly financira, svi ovi navedeni aktivatori, da se ne naljuti koji slučajno ne-spomenuti, su veći financijski i organizacijski junaci.

I na kraju, QSL via 9A3MR. Dalo vuku da janjce čuva. U Žegaru...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 04, 2023 6:54 am

Gledan, slušan, i čitan, i ništa me ne čudi. Kaže poslovica : Da nije jebača, ne bi bilo ni kurvi (ili kažina) ! Drago mi je vidit tamo lovce koji su se kleli da ih neće raditi... A što se tiče dežurnih aplaudera, i domaćih promotora njihovih likova i djela, očekivane face, svaki ima svoj razlog, većinu ih znamo.
Kad su se već aktivirali pasvordi, onda ajde, halbe drinken, halbe šarcu geben, ilitiga rvaski, jednu za sebe, pa za klub, pa za mecenu...
Pošteno, ko te kruvon rani, ocen ga zovi, kaže stara hrvatska poslovica. A i otresli su prašinu, sa pasvorda i antena, treba, nije in tribala pajalica ! ;)
Osobno točno znam tko ih je mogao raditi, a tko ne, a to znaju i oni. I jedni, i drugi.
Ekipa, da ne bi slučajno upotrijebili lijepu hrvatsku riječ, momčad ?!
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 06, 2023 7:27 am

Kad sam ja govorio da mora doći do uzvratnog posjeta, neki su sumnjičavo vrtili glavom, i iza mojih leđa govorili da sam lud...Kad ono jutros, nasabajle...
Govorila je moja pokojna mater : Izi tuđu kokošicu, veži svoju za nožicu !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK