!I prije 25-30 godina su se mladi regrutirali u promilima
Do sada smo od njega čitali samo laži, floskule, bedastoće i falsifikate, ovo mora da mu se omaklo, stari se...
Kako ja pažljivo čitam svaki tekst, tako sam i njegov. Tako sam, čitajući njegov uradak, "naučio" da je dobar dio ljudi koji su prošli kroz njegov klub, društveno aktivni ! To im je doseg ? Ne ljudi, nego kao klupski rezultat ?
Interesantno da je, na krilima njihovog "okupljanja" u istarskom hotelu, ponovo "oživjela" grupica koja je više nego uspješno sisala društveni novac zadnjih 25 godina. Rezultat ? Iz Hrletovog kluba se već godinama plaćaju DVIJE članarine HRS-u, iz Jan Hus-a DESET (bez eurocenta Savezu!), a iz Kaštilca i Vidove gore bi trebalo raščivijati šta je i koliko plaćeno iz članskog džepa, a što od društvenih i doniranih sredstava.
Tako imamo situaciju da su predignute znatne pare za svršene (?) tečajce kojih nema. Ako ih negdje i ima, nisu članovi HRS-a !
Od 2016. naovamo sam lijepo i javno dokazao za svaki od ta 4 uzdanička kluba da je broj članova prenapuhan, u svakom iz svojih (sebičnih i materijalnih) razloga, ali to je već opisano u tančine. Od 76 došli na 10. U uzdaničkom klubu gdje su 4 Laureata, plaćaju se dvije članarine ! U trećem, pusta društvena priznanja, radi JEDAN omladinac (koji je u međuvremenu ostario !), u četvrtom imam dokaz o plaćanju članarina društvenim novcem.
To li je "uspjeh" te generacije o kojoj Hrle govori ?
Baš bi se on trebao sakriti u mišju rupu, jer je baš on, sjedeći u IO-u, podupro i dizao ruku za čitav niz loših, amoralnih i nezakonitih odluka.
Biće misli, sad je tajnica ona kojoj sam ja svojom rukom neopravdano i nezasluženo digao opis radnog mjesta sa SSS na VSS, pa su sad na vlasti "naši" ?
Zar smo zaboravili njegovo čuveno izvješće o radu Marinka u superlativima, da bi, samo dva mjeseca poslije, 2EU pošteno rekao da se QSL-ke nisu slale vani 2 godine. Ne u rupu Hrle, u katakombe, da se sakriješ.
Ima toga još, kamara, ali je očito da sad (opet) istarski lobi jaše, pa misle da je pojedincima sve dozvoljeno i zaboravljeno ?
Vidim, dobijaju se dvoslovni znaci, treća promjena u 2 godine, a mi našem članu, dragovoljcu i časniku HV-e, sa preko 40 godina RA staža, dajemo "koji dođe".
To je maslo tajnice, koja nas već par dana "pozdravlja" sa HRS web naslovnice, kao rimski vojskovođe, nakon dobivenih bitaka, ulazeći u Rim.
Ali dobro je da se Uzdanica javija, odma me podsjetilo na Vanuatu, i paralelu sa Samoom. Ne bute gledali financijsko izvješće, baš kao što ga niste vidjeli nikada, sa Vanuatua, Reuniona, i F-hafena, di je vodstvo spavalo u hotelu, a raja u šatoru.
Zato nas JNA nije imala šanse poraziti, jer smo generacijama navikli spavati na šatorskom krilu, na zemlji; jedno krilo ispod, drugo poviše. Tako mi je bilo i samome u DR-u . Vriću za spavanje dobio mjesec dana pred demobilizaciju, zajedno s gas maskom ! Sad ga možeš hebati.
I onda se pitate ko je zapalio žito ? Študent !