Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Wed Sep 20, 2023 4:34 pm

Javija se Uzdanica, pitijskom rečenicom :
I prije 25-30 godina su se mladi regrutirali u promilima
!
Do sada smo od njega čitali samo laži, floskule, bedastoće i falsifikate, ovo mora da mu se omaklo, stari se...
Kako ja pažljivo čitam svaki tekst, tako sam i njegov. Tako sam, čitajući njegov uradak, "naučio" da je dobar dio ljudi koji su prošli kroz njegov klub, društveno aktivni ! To im je doseg ? Ne ljudi, nego kao klupski rezultat ?
Interesantno da je, na krilima njihovog "okupljanja" u istarskom hotelu, ponovo "oživjela" grupica koja je više nego uspješno sisala društveni novac zadnjih 25 godina. Rezultat ? Iz Hrletovog kluba se već godinama plaćaju DVIJE članarine HRS-u, iz Jan Hus-a DESET (bez eurocenta Savezu!), a iz Kaštilca i Vidove gore bi trebalo raščivijati šta je i koliko plaćeno iz članskog džepa, a što od društvenih i doniranih sredstava.
Tako imamo situaciju da su predignute znatne pare za svršene (?) tečajce kojih nema. Ako ih negdje i ima, nisu članovi HRS-a !
Od 2016. naovamo sam lijepo i javno dokazao za svaki od ta 4 uzdanička kluba da je broj članova prenapuhan, u svakom iz svojih (sebičnih i materijalnih) razloga, ali to je već opisano u tančine. Od 76 došli na 10. U uzdaničkom klubu gdje su 4 Laureata, plaćaju se dvije članarine ! U trećem, pusta društvena priznanja, radi JEDAN omladinac (koji je u međuvremenu ostario !), u četvrtom imam dokaz o plaćanju članarina društvenim novcem.
To li je "uspjeh" te generacije o kojoj Hrle govori ?
Baš bi se on trebao sakriti u mišju rupu, jer je baš on, sjedeći u IO-u, podupro i dizao ruku za čitav niz loših, amoralnih i nezakonitih odluka.
Biće misli, sad je tajnica ona kojoj sam ja svojom rukom neopravdano i nezasluženo digao opis radnog mjesta sa SSS na VSS, pa su sad na vlasti "naši" ?
Zar smo zaboravili njegovo čuveno izvješće o radu Marinka u superlativima, da bi, samo dva mjeseca poslije, 2EU pošteno rekao da se QSL-ke nisu slale vani 2 godine. Ne u rupu Hrle, u katakombe, da se sakriješ.
Ima toga još, kamara, ali je očito da sad (opet) istarski lobi jaše, pa misle da je pojedincima sve dozvoljeno i zaboravljeno ?
Vidim, dobijaju se dvoslovni znaci, treća promjena u 2 godine, a mi našem članu, dragovoljcu i časniku HV-e, sa preko 40 godina RA staža, dajemo "koji dođe".
To je maslo tajnice, koja nas već par dana "pozdravlja" sa HRS web naslovnice, kao rimski vojskovođe, nakon dobivenih bitaka, ulazeći u Rim.

Ali dobro je da se Uzdanica javija, odma me podsjetilo na Vanuatu, i paralelu sa Samoom. Ne bute gledali financijsko izvješće, baš kao što ga niste vidjeli nikada, sa Vanuatua, Reuniona, i F-hafena, di je vodstvo spavalo u hotelu, a raja u šatoru.
Zato nas JNA nije imala šanse poraziti, jer smo generacijama navikli spavati na šatorskom krilu, na zemlji; jedno krilo ispod, drugo poviše. Tako mi je bilo i samome u DR-u . Vriću za spavanje dobio mjesec dana pred demobilizaciju, zajedno s gas maskom ! Sad ga možeš hebati.
I onda se pitate ko je zapalio žito ? Študent !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Sep 20, 2023 6:16 pm

Nije ga bilo izvjesno vrime.
Jel se oženija?
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Sep 20, 2023 6:41 pm

Di, u Vanuatu, ili Brazil ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Sep 20, 2023 8:22 pm

5W ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Sep 20, 2023 8:43 pm

To ćemo tek vidit za osobu X. Kad se moga grlit i ljubit sa onima sa fotke, zašto ne bi sa Samoancima. Pa onda skupa s njima bacit pismu...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 21, 2023 6:18 am

Drago mi je da tako razmišljaš. Vidiš, ja bih volio ići na neko europsko ili svjetsko ARG natjecanje. Nažalost, imam višak kila i godina pa se sporo krećem, nemam prakse jer sam bio na samo dva natjecanja u razmaku od otprilike 40 godina, klub ima samo jeftine kineske prijemnike koji rade oću/neću,... pa nema šanse da nađem više od jednog ili eventualno dva predajnika ali eto kad već može i bez kvalifikacija i postignutih rezultata ja bih išao. Išao bih i na WRTC. Jel možeš prišapnuti organizatoru da me ubaci tamo. Neću napraviti nikakav rezultat ali bitno je otići, zar ne?
Siguran sam da ima još zainteresiranih pa predlažem da organiziramo lutriju u HRSu tko će ići na koje natjecanje. Zar nam Ustavom RH nisu zajamčena ista prava - bez obzira na godine, spol, seksualne preferencije, ...

Ko iz druge, ko iz treće, Ivo iz Zadra vavik iz prve !
Pa valjda netko, osim Kokija, treba ukazat na društvenu štetočinu, trošitelja društvenog novca, bez polaganja računa. Taj proces traje zadnjih 25-30 godina.
Koliko su "oni" naštancali operatora (na papiru) ne bi im ni najveći prostor Narodne tehnike bio dostatan.
Za takvu situaciju, moj frend Ivo iz Milne, uvijek ponavlja staru dalmatinsku uzrečicu : Uvečer trista, ujutro ništa !
Nakon mog jučerašnjeg posta, pod ovim topicom, osvanu notica na HRS web naslovnici o ponovnom "druženju elitnih kontestera" kojega sufinancira HRS ! Kako, kad to nije bilo u Financijskom planu HRS-a za 2023 ? Lako, drug Laureat samostalno odluči, i onda elektronski zatraži potvrdu odluke ostalih članova IO-a. Tako to funkcionira njegov cijeli mandat.
Inače, ne bih se čudio da, jednog lijepog dana, saznamo koliko je društvenih novaca ulupano u projekte Vanuatu, Reunion, Samou, i slične.

U isto doba, već 39-i mjesec odbijaju položiti iti jedan račun o QSL-iranju, i cijeni funkcioniranja QSL biroa ! Pripremaju se za izbore dogodine, pa po Jeftićevom poučku, "kupuju" klubove, da osiguraju dovoljno dignutih ruku, da ova nakaradna opcija jaši i dalje. Jednome dadu na revers uređaj Saveza, drugima oproste članarinu... Bitno je istaći da oni koji dobiju najviše novaca, ne daju HRS-u ništa !

Ima još, ne berite brigu...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Sep 21, 2023 3:26 pm

Onda je i 5W MOSTLY ka i Reunion 2019? :o
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Sep 21, 2023 3:58 pm

Zar si i na sekundu posumnja ? Vidi bratija, uhodana shema radi, ovce ništa ne pitaju, teraj mala ovce preko brijega...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 27, 2023 10:00 am

I sad će opet reć da ja sve po plaćenim osobama u HRS-u ?!!!
Kako neću ? Osim onih primjedbi, glede UI, na HRS web stranici, događa mi se, od danas, da ja otvaram stranicu, i svaki put tekst na engleskom, te ga ručno moram vraćati na hrvatski ! Što napisa jedan, mlađi i pametniji od mene, osnovno je kod programera i uređivača stranica, kad nešto mijenjaš, onda to moraš i provjeriti kako radi u praksi.
Na moja oba laptopa, stari, i novi, se isto ponaša !
Zašto mi to plaćamo ?
Taj isti lik je uvjeravao ovce u HRS-u da, kad on stavi HRS na Fejs da će nahrupiti mladi !!! Sve ste, braćo mila, zaboravili, pa ti vas likovi stalno valjaju.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 03, 2023 6:37 pm

https://www.index.hr/magazin/clanak/sti ... zin_prva_d
Kad sam ja, odmah po pojavi Fejsbuka, javno napisao da je to droga, koju ti mukte daju, da te navuku, a poslije češ je morat plaćati koliko oni traže, neki su govorili da sam lud ! Sada se sve obistinjuje. I ne samo to, prodavali su korisničke podatke, šerali i kupoprodavali tuđe fotke, i još se time javno hvalili.

Zar nije tako isto sa qrz.com, eQSL, qrzcq, i mnogi drugi privatni servisi, koji bi htjeli svoj dio zarade u ovom hobiju. Kad su počinjali, sjećam se ko danas, nutkali su nas, i govorili da je sve besplatno. Opet, po ne znam koji put, onaj (američki) besplatni ručak je ispao - najskuplji !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK