Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Tue May 09, 2023 8:41 am

Čitam po internetu da se njemački penzioneri bune, da su in male penzije, da ne mogu živit... U zapadnom dijelu Njemačke prosječna mirovina je oko 1450 eura, u istočnom oko 1250 eura, za 40 godina rada. Ja imam 530 eura, za 48 godina rada. Onda bi mi, hrvatski penzioneri, trebali stalno biti na ulicama, i protestima, kolike su nam penzije ?!
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 10, 2023 11:55 am

Jutros, prin 7 uri, po supetarskoj rivi, sve škuri do škuroga, sve škovacini, sve Nepalci i Pilipinci. Nema više, ka u Velon mistu, škovacini sa Zelova, Biska ili sa Ogorja ! Ja u OTP banku, prid bankon škuri, ja u poštu, opet oni, ja u Policijsku postaju, fila duga cca 40 m, sve pretežito škuri, pokoji Bosanac, Srbin, i Makedonac, svi bi stali na prste jedne ruke. Eto van braćo, United Europe, ali u crno. Pokojni Smoje je bija vizionar, gleda je iza horizonta, ali ovakav scenarij nije ni on moga pojmit i zamislit. Katastrofa, nacionalna, sociološka, kulturološka, religijska, i običajna. Ko ne viruje, neka prošeta vanka.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 21, 2023 12:43 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-h ... ajnovije_d
U neovisnoj Hrvatskoj su razjebali sve što je u nazivu imalo "dobrovoljno", pa su tako stradali klubovi dobrovoljnih davatelja krvi, dobrovoljna vatrogasna društva i klubovi Narodne tehnike.
To nije specijalitet Hrvatske, slično je i u svim državama u tranziciji, a naročito na Balkanu. Uz umjetno napravljenu klimu da je sve dragovoljno, demode, ispod časti, prevaziđeno, lako se došlo da i mladi naraštaj to i ne cijeni, i ne plaća, rezultat je taj kakav jest.
Dalmacija je bila rekorder u bivšoj Jugoslaviji po klubovima DDK-, vatrogasaca, i Narodne tehnike, zato nas, koji smo još živi, i znamo kako je to odlično funkcioniralo, i boli. Sve zaludu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 28, 2023 8:10 am

Prije tri dana, rano ujutro, vozin se cestom između Supetra i Miraca. Svakih par stotina metara, grupica od nekoliko, do desetak, građevinskih radnika, bauštelaca, sve crni ka noć ! Nastavno na moj post od 10. o.m. , bez da me itko prozove za segregaciju, homofobiju, ili, kako mi neskloni vole podmetati, da ja mrzin crne, naročito muslimane, na djelu je tiha okupacija ovih naših opustjelih prostora.
Nema više Bosanaca, Crnotravaca, Makedonaca, koji su gradili kuće po Dalmaciji, zadnjih sedam desetljeća. Potjerali su ih bahate gazde, poslodavci navikli davati sve manje, a tražiti sve više.
Međutim, varaju se ako misle da su ovi škuri zamjena za hrvatske radnike, Bosance, Srbe iz Srbije... Oni su tu samo dok puste korijenje, onda će povući svoje iz domovine, i onda će, kao i Hrvati, tražiti pristojne plaće i prava ! U međuvremenu, poslodavci izvlače extraprofit, a odbjegli hrvatski radnici iz Hrvatske, te Bosanci iz BiH, i Srbi iz Srbije, koji su radili po Hrvatskoj, se nikad više neće vratiti iz zapadne Europe, Kanade, Australije i Novog Zelanda.
Tko god danas pobijedi u drugom krugu predsjedničkih izbora u Turskoj, slijedi nam isti scenarij, tjeranje par miljuna izbjeglica iz Sirije, u Europu, preko Grčke, Bugarske, Makedonije, BiH, i Hrvatske.
Na tom putu ne stignu svi do željenog cilja, mnogi ostanu u zemljama na tom putu. Znači, slijedi nam novi val, agresivnih, gnjevnih, izvaranih i ojađenih izbjeglica, koji su samo poslužili Erdoganu i protukandidatu mu, kao sredstvo zastrašivanja turskih birača. Ne moraju se bojati, najebaćemo mi, s ostatkom uljuđene Europe. To se vidi na kilometar. Bujrum !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 30, 2023 6:24 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sve ... i_ostalo_d
Bidni moji Nijemci, ako oni moraju radit dva posla za priživit, prosječni Hrvat bi mora radit 3 - 4 ? Već san kupija u Plodine jeftino sojino ulje, da ima za ponit u Švabiju, poslin godišnjega...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jun 04, 2023 7:24 am

Završija je i Split pride. Pametni su Dalmatinci, prvo puste da se izredaju u Beogradu, Zagrebu, Karlovcu, pa tek onda organiziraju ovdje. Spikerica na Radio Split govori da je bilo jako policijsko osiguranje. Protiv koga ? Ja san uvik mislija da su to pacifisti, neki mirni ljudi, make love not war, kako smo mi nosili transparente 1968.... ? ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jun 04, 2023 9:21 am

Agresivniji su nego što mnogi misle.Srića da su u manjini.Za kurac tuku u bubnjeve i rade sranja ka jučer u ZG.Kolo sreće se okreće.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jun 06, 2023 3:26 pm

Sve se izkurbalo, Hrvati idu radit FF-ove u Srbiju, Srbi iz Srbije rade FF-ove iz Rumunjske. Budi se istok i zapad,.....
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jun 06, 2023 4:40 pm

Šta ti imaš protiv bratstva i jedinstva?
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jun 06, 2023 5:36 pm

Ja ništa, samo je taj pojam dobro usporediti sa socijalizmom. I jedno i drugo su idealno zamišljeni, samo u praksi zaškripi, jer uvijek jedan pojedinac, ili nacija, oće tlačit ostale. A svi imaju kratak fitilj.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK