by 9a2jg » Sun May 28, 2023 8:10 am
Prije tri dana, rano ujutro, vozin se cestom između Supetra i Miraca. Svakih par stotina metara, grupica od nekoliko, do desetak, građevinskih radnika, bauštelaca, sve crni ka noć ! Nastavno na moj post od 10. o.m. , bez da me itko prozove za segregaciju, homofobiju, ili, kako mi neskloni vole podmetati, da ja mrzin crne, naročito muslimane, na djelu je tiha okupacija ovih naših opustjelih prostora.
Nema više Bosanaca, Crnotravaca, Makedonaca, koji su gradili kuće po Dalmaciji, zadnjih sedam desetljeća. Potjerali su ih bahate gazde, poslodavci navikli davati sve manje, a tražiti sve više.
Međutim, varaju se ako misle da su ovi škuri zamjena za hrvatske radnike, Bosance, Srbe iz Srbije... Oni su tu samo dok puste korijenje, onda će povući svoje iz domovine, i onda će, kao i Hrvati, tražiti pristojne plaće i prava ! U međuvremenu, poslodavci izvlače extraprofit, a odbjegli hrvatski radnici iz Hrvatske, te Bosanci iz BiH, i Srbi iz Srbije, koji su radili po Hrvatskoj, se nikad više neće vratiti iz zapadne Europe, Kanade, Australije i Novog Zelanda.
Tko god danas pobijedi u drugom krugu predsjedničkih izbora u Turskoj, slijedi nam isti scenarij, tjeranje par miljuna izbjeglica iz Sirije, u Europu, preko Grčke, Bugarske, Makedonije, BiH, i Hrvatske.
Na tom putu ne stignu svi do željenog cilja, mnogi ostanu u zemljama na tom putu. Znači, slijedi nam novi val, agresivnih, gnjevnih, izvaranih i ojađenih izbjeglica, koji su samo poslužili Erdoganu i protukandidatu mu, kao sredstvo zastrašivanja turskih birača. Ne moraju se bojati, najebaćemo mi, s ostatkom uljuđene Europe. To se vidi na kilometar. Bujrum !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja