Zar konačno nije došlo vrijeme da netko prestane volonterski raditi posao koji bi trebali odraditi administrativni djelatnici u HRSu?Koliko ih ima, jedan, dva? Jedan je previše za taj silni posao
Kako god okrenemo, uvik se vratimo na onoga pravnika iz Nizozemske, koji obnaša dužnost tajnika nizozemskog i pola belgijskog saveza, radeći ugovorno na pola radnog vremena !
Ništa ne zaostaje ni tajnik austrijskog saveza ! Ne smijemo zaboraviti da obojica stalno i aktivno pomažu oko QSL saobraćaja. Broj RA koje opslužuju je oko 25 PUTA više nego u RH !
E, ali baš ti i takvi djelatnici, koji rade javno i transparentno, na dobrobit svog saveza, i pripadajućeg članstva, u realnom potrebnom vremenu, su bili javno verbalno razapinjani od strane naše Uzdanice nazionale, koji je tvrdio da oni loše rade !
Čitam vijesti iz europskih i inih saveza, nikad nisam pročitao išta loše o navedena dva tajnika ! Znači, kad sve razgrneš, i potegneš crtu, vidiš da je sva ta buka i halabuka bila da se skrene pažnja sa problema u vlastitoj kući. Koji su to problemi, mogao bi o njima napisati Bijelu knjigu, kronologiju događanja, od svrgavanja Severinca, do danas. Urušavanje vlastite kuće nije, ni jedan jedini dan, zabrinulo HRS vrhušku, a ni Stručnu službu. Zašto ? Zato što nema odgovornosti, rada, i ocjena rada, kako za one u radnom odnosu, tako i za tijela upravljanja, s odgovornim osobama.
Sastav IO-a , njihova djela i riječi, od 2016. do danas, govore sami za sebe. Na čelo NO su stavili osobu koja im paše, iz RKZ, jer im nisam pasao ja, koji sam u prvom krugu biranja bio izabran.
Sam RKZ je rasadnik nepravilnosti, neetičnosti i nemoralnih djela, od "pozajmice" koja se "prebijala" navodnom instruktažom mentora, do članova iz inozemstva za koje su ishodili dozvole za rad, s svjesno netočnim podacima, osoba koje nisu nikad ni bile u Hrvatskoj. No, tamo su svi koji približno jednako misle, pa je tamo i pomoćnica tajnice, vlasnik remote tvrtke, i još puno toga.
Čast pojedincima, ali stvaraju se paralelni centri moći, koji egzistiraju uz žive legalne strukture ! Podsjećaju me na rat u bosanskoj Posavini, i paralelnu liniju zapovijedanja !
Da završim, za danas, pod ovim topicom, a da se ne maknem od sižea kvotiranog teksta, citirati ću sam sebe : Narečene službenice su, od prvog dana "rada" u HRS-u tu bile samo formalno.
Obični članovi su vidjeli, vide i osjećaju da u prostorijama Saveza nisu dobrodošli, da one tamo bivstvovaju, samo da im prođe radno vrijeme, a događaji, od 2016. do danas, zorno pokazuju za koga, i za čije interese su radile, i rade i dan danas ! Sami sebe predlažu za "nagrade", od jubilarnih do izvanrednih ! Svi sudionici ovakvih rasprava su preko noći zaboravili da su to oni likovi kojima su ugrađivali registratore ulaska i izlaska na porti D-12 ! Sigurno ne zato jer su bile predane i marljive radnice ! Osim toga, predsjednik Saveza je obmanjivao članstvo šupljom retorikom, da, citiram, "samo što nije dobio njihov izvještaj o radu od kuće, te da će ga objaviti!" Naravno, obećanje, ludom radovanje, kao i stoput prije toga.
Jedino što me je ove godine obradovalo je bio trenutak kada sam vidio u financijskom planu za 2023.g. stavku koja pripada nekom koji odlazi u penziju. Ja joj želim sve najbolje, puno zdravlja i mira ; što prije otiđe, to bolje za svih. Sve što je učinila zla mom matičnom klubu, meni i mojoj supruzi osobno, i svu štetu koju je , svjesno ili nesvjesno, napravila HRS-u, sve joj opraštam.
Baš kao i zadnji kadar iz Našega maloga mista,
Adio, i nikad više.
Samo, ostaće, nakon nje, veći problem nego što je bila ona. I njena Bijela knjiga se puni, a veći dio je već pun. Uvik borba...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja