Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Thu Jan 26, 2023 9:06 am

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... g75456#new

Predsjedniče, i prije 41 godinu si podmetao nepostojeće veze, logično je da si ti u nezavisnoj Hrvatskoj sumnjivac No. 1 !
Ako nisi izvršitelj, ne vjerujem da si daleko od nalogodavca.
Zato su te i postavili, jer je uteg masla na tvojoj glavi, pretežak. To je i pokojni Vincek detektirao, i komentirao.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 27, 2023 8:30 am

Sad, kad imamo dokaz da Martin stavlja laži i podmetanja na HRS forum, otvorena su vrata za prijavu odgovornih lica HRS-a za poticanje i omogućavanje širenja materijala za koje ZNAJU da su falsifikat ! Štoviše, ja sam SAM to objavio nakon objavljivanja na Club log-u, znači HRS odgovorne osobe i Martin su ZNALI što rade. A rade protuzakonite radnje. Šta ko sije, to i žanje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 28, 2023 9:05 pm

Vidim spotiranog Hrvata, od stoljeća sedmog, legendarnog Ryana, od 14 godina, 9A/Ei8KW. Nisam odavno obašo njegovu qrz.com stranicu, pa pođoh vidjeti je. Kad tamo, imam što i vidjeti, on se, prema vlastitom unosu podataka, nalazi u EU-136 ! Sve je moguće u dragoga boga, samo treba usrdno moliti...
Dođu mi u pamet priče o portable remote opremi na Krku, uporabu iste, navodno za potrebe YOTA2022, upravljane s kontinenta. Ko je za to izdao dozvolu ? Nitko, ili netko ? Kome ?
Služi li HRS kao institucija samo kao paravan, kad treba "zamagliti Travnik" ?
Iznad Tešnja zora sviće, dobro došo predsedniče...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 30, 2023 4:02 pm

Zovu me iz Istre, vele, što si se okomio na nas, što ne pišeš kako je dobio znak 9A1TT, ili 9A8UA, a ti se namečio na 9A1TA, navro, ko prase u surutku.
Svi znamo, samo se mnogi prave ludi, da je za strance bila predviđena osmica, poslije petica, i troslovni sufiks. Sve što je izdato mimo toga, je bilo "ispod stola", ili , jednostavno, hercegovačkim izrazom, prejasnim za sve Balkance : Štela !

Zašto ja ovo pišem ? Zato jer ne poštujemo SVOJE, ne poštujemo dragovoljce DR-a, koji su obašli sva bojišta, i da bi mu, nakon 40 godina rada u vezi ponudili broj 5 sa troslovnim sufiksom, koji je, citiram, "na redu".
Zašto sam se još više raspizdio ? Moj predsjednik kluba, divan mladi čovjek, u rezervnom sastavu MUP-a od srpnja 1991, radio sve bez pogovora, dobio broj 5, i neki bezvezni sufiks. On više od 40 godina dobrovoljnog rada, Amer samo otvorio novčanik !

Stručna služba i odgovorne osobe HRS-a ne pilaju granu na kojoj sjede, odavno su je otpilali ! Oni, koji su svaku večer ženi guzicu grijali, umislili se u svoju moć i poslanje, da nipodaštavaju one mlade ljude koji su im donijeli pobjedu na vrhovima svojih bajuneta.
To ne može nikako na dobro završiti. Nije normalno da oni koji su dobili rat imaju manja prava od ovih YUTEL-boraca, koji iskorištavaju plodove pobjede. Dosta je ovih Minken boraca.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 08, 2023 1:42 pm

Znao sam, odavno, da drug Rolando ne bira sredstva kako bi učinio rezultate RK Kaštilac vjerodostojnim, ali ono što je učinio u Zimskom kupu 2023 prelazi granice zamislivog i mogućeg.
Nije mu dosta što, kao jedinog "mlađeg" koristi Alena iz šibenske Dubrave, sada je, u odsustvu ijednog mladog, učinio novu balkansku spletku i ujdurmu ! Navukli su našeg člana, dragovoljca DR-a, i operatora koji sve njih u 1CIG može staviti u mali džep, da radi pod pozivnom oznakom 9A3DDG, misleći da radi uslugu prijatelju, a, ustvari, radeći za kriminalca Milina, koji je samo dodao još jednu naivčinu, kao novi zarez na kundak, svoje YUTEL puške. Moj član radi protiv interesa AKL-a, bez da pomisli da to radi ! Skidam kapu drugu Milinu na perfidnosti, na lukavosti i ispečenom zanatu bi mu zavidili i doječerašnji drugovi, koji su zanat ispekli na Muzilu.

No, kako u životu sve dođe na svoje, i ovu smo balkansku krčmu razjebali, kako i spada. Neće YUTEL, minkenski i torinski borci, s putnim nalozima HEP-a ili HT-a, u ratno doba, zajebavati istinske borce, domoljube, i dragovoljce, u istoj osobi !

Dok nam se predsjednik kluba, moj dobar prijatelj, i dragovoljac iz 1991.g. bori za život, u komi na Rebru, miševi YUTEL-a se neće kočoperiti Hrvatskom, tobože u ime radioamatera. No pasaran.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 16, 2023 12:15 pm

Naime, još od lipnja 2022. pokušavam preuzeti potvrdu o članstvu. Članski doprinos sam uredno i u roku uplatio na račun Kluba, Klub je uplatu proslijedio savezu s popisom članova na koje se uplata odnosi (tu je bilo i moje ime) u propisanom roku i dalje se ništa nije dogodilo.Po tom pitanju vodio sam prepisku s predsjednikom HRS-a, ali on nije ili nije mogao učiniti ništa. Izazvan Martinovim pitanjem iz naslova, ovih dana sam ponovo pokušao preuzeti potvrdu, ali opet isto.Zatražio sam obrazloženje iz HRS-a i dobio potvrdu e-mailom, ali i screenshot iz kojeg je vidljivo da zadnja evidentirana uplata članskog doprinosa nosi datum 26.04.2017. godine.

Željko 2QU je otvorio novi topic na sterilnom forumu, i ovo je siže njegovog pitanja.
Iz navedenog se vidi da se uplate ne ažuriraju, evidentiraju, niti se ispravno vode. Kad mi je supruga produžavala dozvolu za rad, odbijali su joj izdati potvrdu o pozivnoj oznaci, bez obrazloženja, a službenica u HAKOM-u je napisala da je nema u svojoj evidenciji !
Normalno da su obje lagale, ta moja supruga plaća redovno članarinu HRS-u (SRH-u) već 42 godine ! Plaćala je i kad joj je muž bio u Gardi i HV-i, bez prihoda ! Imala je dozvolu za rad, i u SFRJ, i u neovisnoj RH, a HAKOM-ova službenica, mrtva-ladna, citiram, "da je nema u evidenciji"!
I nakon svih tih stilskih vježbi, drug Milin je imao muda javno izjaviti da nije bilo uskraćivanja prava članici, niti maltretiranja od strane administracije ! Šta ga košta lagat ? Ništa. Ta nije mu prvi put. Govorila je moja pokojna mater da se niko nije u laži utopija.

Željkova točna tvrdnja implicira još nekoliko pitanja. Da li su službenice u Stručnoj službi kvalificirane ? Po meni nisu, jer se 7 godina muče da mom matičnom klubu dostave račun za uplaćena sredstva, i još nisu napisale točno ! Što reći na činjenicu da ja osobno napišem memo, uz skeniranu uplatnicu, s pozivnim oznakama kluba, i pojedinaca, na koje se uplata odnosi. Odgovor, ako se potrefi, nikada ne sadrži pozivne oznake koje sam ja napisao, i na koje se narečena uplata odnosi.

Naravno da za sve gore napisano imam i pismene materijalne dokaze, u protivnom ne bi pisao.
Pametnima, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 17, 2023 9:21 am

Zar konačno nije došlo vrijeme da netko prestane volonterski raditi posao koji bi trebali odraditi administrativni djelatnici u HRSu?Koliko ih ima, jedan, dva? Jedan je previše za taj silni posao

Kako god okrenemo, uvik se vratimo na onoga pravnika iz Nizozemske, koji obnaša dužnost tajnika nizozemskog i pola belgijskog saveza, radeći ugovorno na pola radnog vremena !
Ništa ne zaostaje ni tajnik austrijskog saveza ! Ne smijemo zaboraviti da obojica stalno i aktivno pomažu oko QSL saobraćaja. Broj RA koje opslužuju je oko 25 PUTA više nego u RH !

E, ali baš ti i takvi djelatnici, koji rade javno i transparentno, na dobrobit svog saveza, i pripadajućeg članstva, u realnom potrebnom vremenu, su bili javno verbalno razapinjani od strane naše Uzdanice nazionale, koji je tvrdio da oni loše rade !
Čitam vijesti iz europskih i inih saveza, nikad nisam pročitao išta loše o navedena dva tajnika ! Znači, kad sve razgrneš, i potegneš crtu, vidiš da je sva ta buka i halabuka bila da se skrene pažnja sa problema u vlastitoj kući. Koji su to problemi, mogao bi o njima napisati Bijelu knjigu, kronologiju događanja, od svrgavanja Severinca, do danas. Urušavanje vlastite kuće nije, ni jedan jedini dan, zabrinulo HRS vrhušku, a ni Stručnu službu. Zašto ? Zato što nema odgovornosti, rada, i ocjena rada, kako za one u radnom odnosu, tako i za tijela upravljanja, s odgovornim osobama.
Sastav IO-a , njihova djela i riječi, od 2016. do danas, govore sami za sebe. Na čelo NO su stavili osobu koja im paše, iz RKZ, jer im nisam pasao ja, koji sam u prvom krugu biranja bio izabran.
Sam RKZ je rasadnik nepravilnosti, neetičnosti i nemoralnih djela, od "pozajmice" koja se "prebijala" navodnom instruktažom mentora, do članova iz inozemstva za koje su ishodili dozvole za rad, s svjesno netočnim podacima, osoba koje nisu nikad ni bile u Hrvatskoj. No, tamo su svi koji približno jednako misle, pa je tamo i pomoćnica tajnice, vlasnik remote tvrtke, i još puno toga.
Čast pojedincima, ali stvaraju se paralelni centri moći, koji egzistiraju uz žive legalne strukture ! Podsjećaju me na rat u bosanskoj Posavini, i paralelnu liniju zapovijedanja !

Da završim, za danas, pod ovim topicom, a da se ne maknem od sižea kvotiranog teksta, citirati ću sam sebe : Narečene službenice su, od prvog dana "rada" u HRS-u tu bile samo formalno.
Obični članovi su vidjeli, vide i osjećaju da u prostorijama Saveza nisu dobrodošli, da one tamo bivstvovaju, samo da im prođe radno vrijeme, a događaji, od 2016. do danas, zorno pokazuju za koga, i za čije interese su radile, i rade i dan danas ! Sami sebe predlažu za "nagrade", od jubilarnih do izvanrednih ! Svi sudionici ovakvih rasprava su preko noći zaboravili da su to oni likovi kojima su ugrađivali registratore ulaska i izlaska na porti D-12 ! Sigurno ne zato jer su bile predane i marljive radnice ! Osim toga, predsjednik Saveza je obmanjivao članstvo šupljom retorikom, da, citiram, "samo što nije dobio njihov izvještaj o radu od kuće, te da će ga objaviti!" Naravno, obećanje, ludom radovanje, kao i stoput prije toga.

Jedino što me je ove godine obradovalo je bio trenutak kada sam vidio u financijskom planu za 2023.g. stavku koja pripada nekom koji odlazi u penziju. Ja joj želim sve najbolje, puno zdravlja i mira ; što prije otiđe, to bolje za svih. Sve što je učinila zla mom matičnom klubu, meni i mojoj supruzi osobno, i svu štetu koju je , svjesno ili nesvjesno, napravila HRS-u, sve joj opraštam.
Baš kao i zadnji kadar iz Našega maloga mista, Adio, i nikad više.

Samo, ostaće, nakon nje, veći problem nego što je bila ona. I njena Bijela knjiga se puni, a veći dio je već pun. Uvik borba...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 19, 2023 9:53 am

Višekratno je drug Milin pokušao vrbovati još neke članove AKL-a, naravno, bezuspješno. Šta će mu, ionako 80% članova RK Marjan čine prebjezi iz AKL-a ? ;) Možda da poveća broj sudionika DR-a u klubu gdje se nametnuo kao tajnik ? Ne meže, broj hrvatskih branitelja je konstanta, nije podložna mijenjanju, ma u kojem klubu plaćali članarinu, ja, i ostali u AKL-u smo ponosni na njih !
Kako uzdanički klubovi rade u suglasju, ove godine je doša red na doživotne predsjednike u Supetru i Pazinu da se kurče posjetama pučkoškolcima, čitaj PR u njihovom aranžmanu. Prije dvije godine je to odradio drug Laureat, jes da je bilo neslavno, ali, on je sam sebi stavio kvačicu, umjesto da mu je stave u ZTK ! Bratija je prozirna i predvidiva, ka čovječja ribica.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 21, 2023 5:48 pm

https://www.hamradio.hr/download/Popis_clanica_2021.pdf

Na HRS web naslovnici stoji gornji podatak, na današnji dan, 21. veljače 2023.g. !!! I nikoga u HRS-u nije sramota i stid ! Jer oni te kategorije ne poznaju ! A ne poznaju ih jer nikada nisu znali za rad, red, disciplinu, rezultate rada, radne ocjene. Nisu oni za to krivi, nego nadređeni im, odgovorne osobe saveza koji im nikada nisu napisali godišnje radne ocjene. Pozivaju se na "prava" državnih službenika i namještenika, kada im to paše, a pošto im ovaj segment ne paše, ignoriraju ga, od 2006. do današnjih dana.
No, to ih ne smeta da se predlažu za redovne i izvanredne nagrade, zlorabe HRS forum i web HRS-a za samoreklamu, hvalu, i nepostojeće dosege. Jer su majstori iluzije, desetljećima. Akteri tih međusobnih, paralelnih u jednoj ravnini, nominacija, hvala i isticanja nepostojećih rezultata, se nalaze u IO-u i u HRS vrhovništvu. Danas ja tebi, sutra ti meni. Zato nam je ovako.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 22, 2023 8:25 am

Nevažno je što sam ja (trenutno) u metropoli, svaki dan, po više puta, dobijam friške novitadi iz Splita. Tako me sinoć čovik zove, govori : Znaš li Koki da je drug Laureat uvrstija u "članove" svoga kluba i osobu koja NIJE član CIG-a, samo da bi ima više bodova u Zimskom kupu ?
Razočara san sugovornika, de capoto... Prvo san mu reka : Znan. Onda san mu reka : Nije to drugu Laureatu prvi put. I završija san : Ni to mu nije pomoglo, niti će mu ikad pomoć !
A zemljak navalija, zagriza, i ne pušta : Ma Koki, kad si ti to sve zna, šta nisi pisa , ka i uvik ? E, pizdo, da ti tako moran reć, drug Laureat spada u krug posvećenih, povlaštenih, ili kaj god, koji su, u bliskoj povijesti plaćali članarine klupskim (društvenim) novcem, samo da ih više ima. Baš zato nisan pisa, jer dozvoljavam mogućnost da je čovik nevin, zna i on i ja da nije platija članarinu, a možda je ona plaćena na gore opisan način !
Ali, to nije sve ! Interesantno da upravo oni koji su, kao i drug Laureat, to radili u bliskoj povijesti, njegovi prijatelji ! Ma kako se istomišljenici uvik nađu ! I to delaju, i svakoga se fućka.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK