Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Sat Dec 13, 2014 5:42 pm

Kao što se vidi iz naslova topica, ne stoji više "kako da im pomognemo", nego kako da si pomognemo.
Slijedili smo Kristov nauk, i nismo pomogli, ni sedam, ni sedamdesetsedam puta, nego puno više, ali, sve uzalud. Za ljubav je potrebno dvoje. Vođenje ljubavi "injulo" se zna kako se zove (ne želim biti prost).
Znači, pod ovim topicom ćemo pisati o istoj tematici, samo , sada, s odmakom od 7 godina, prvenstveno kako pomoći sebi, i istinskim radioamaterima, na prvom mjestu.

Dolazi mi u pamet zgodan vic, kad su prijatelji napali jednog čovjeka što nije pomogao popu, kad se utapljao, i utopio. On, jadan, viče : Pa jesam, pokušao sam mu pomoći ! Kako, upita masa. Viko sam mu : Daj pope ruku ! Budalo, odvrati, jedan od njih, trebo si reć , na pope ruku, oni se nisu naučili davat, nego uzimat !

U neovisnoj Hrvatskoj, s naglaskom na zadnjih sedam godina, 95% klubova nije osjetilo pomoć HRS-a. Što mnogi, pa i moja malenkost napisaše, HRS je za golemu većinu maćeha, za svega par ("uzdaničkih") klubova majka.
Većina klubova je srednje veličine, i HRS im redovito pokupi sve od članarine, s OBVEZNOM kupnjom časopisa. To nisu radili ni totalitarni režimi tipa Envera Xoxhe!

U zemlji gdje doktor nauka dobije 2.500 kuna za obljetnicu rada, i REZULTATA rada, oni izglasaju i isplate, od NAŠIH izmuzenih novaca jubilarnu nagradu od 30.000 kuna !
U zemlji gdje magistri i doktori rade za 6 tisuća kuna, neko za nerad dobija duplo !

Mogao bih ovako do Sudnjeg dana, ali veseli da je sve više glasnih operatora, kojima je dojadio ovaj nerad, javašluk, i tavorenje, pa tako 22 godine.

Uopće ne sumnjam koga će (za društvene, čitaj : NAŠE novce i priznanja) predložiti HRS vrhuška, HZTK-u i Ministarstvu. Primam oklade u imena za nominaciju.

Toliko se nataložilo mulja, da jaružalo vođeno kompjuterom, ne bi znalo odakle početi. Nešto kao osječka i vukovarska luka, zajedno.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Sun Dec 14, 2014 7:43 am

Raduje da ljudi sve više istinito pišu, ne šute više, i to je dobro.
Jedino Uzdanica - u ništa. On nekom spočitava demagogiju ! Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju. On, eklatantan primjer "zlatne mladeži Narodne tehnike", proizvod tehnokratske autarhične strukture HZTK, druge polovice devedesetih (od ministrice Ljilje, naovamo), po osobinama zacrtanim kao značajke člana uzor-kluba, koju bi, kao u zvijezdu Sjevernjaču trebalo slijediti.

Par stotina zemalja natuć, bez svog uređaja, antene i opreme, to može samo član uzdaničkog kluba.
Koji gaji kult reversa, iako smo već 24 godine ponovo u kapitalizmu.
Koji šalju QSL karte samo političkim istomišljenicima.
Organiziraju tečajeve na Zvjezdanom selu, i rugaju se sa možđanima svih razumnih RA u Hrvatskoj, a i šire.
Ovako bi moga nabrajat do sutra.

Nije lijepo da mu komandant Plastična puškica spočitava Vanuatu. To je ka da ja druga Gorana podsjećam na Komižu. Nije lijepo, nije drugarski, nije kolegijalno, a ni higijenski.
Jer ljudi su tamo išli za svoje ime, svoj račun, image i kredibilitet, a dobili financijsku podršku HRS-a unatrag, i to kao pomoć klubu !

Dobro je što nisu tamo oformili i ustanovili jedno IZM, da ga , kao amatersku čuku, pohode generacije koje dolaze. Prljavi jezici govore da su pojedine skupinice u Hrvatskoj, koji sebe nazivaju i smatraju elitistima, odnijeli na tone materijala iz MUP-a i srodnih službi, na društvene (čitaj privatne) lokacije, koje su, većinom, i dobili zahtjevima DPZ-i u kojima redovito piše da je to za dobrobit članova Narodne tehnike.
Sve te lokacije su privatizirane, ili od male grupice osoba, ili čak jedne osobe. Svi iz uzdaničkih klubova.
To je demagogija, dragi moj Uzdanica.
Može i hrvatskim jezikom, da se ne igramo tuđicama, prodavanje muda za bubrege. Može i, tući tuđim ku...m po drači.

Kako je u vrhuški "velika briga za mlade" donijeli su odluku o financiranju završenih tečajaca klubu, po 80 kuna po tečajcu. Da li je (balkanska) koincidencija da su upravo oštancali tridesetak novih operatora, u onom klubu gdje se Predsjednik redovito fotka ? I maksimum isplate po jednom klubu baš onoliko koliko ih je tamo završilo. Nema slučajnosti na Balkanu !
To je demagogija, dragi naš Hrle.

Kad predsjednik NO potpiše da je sve u redu, i za Judine škude putuje u F-hafen, to je demagogija, jer je mene uvjeravao u skupštinskoj dvorani da "samo ja u HRS-u vidim crno".

Demagogija je kad tvoj nerazdvojni drug uvjerava članstvo HRS-a da će se "značajno povećati članstvo HRS-a priključenjem Facebook-u i Twitteru". Jedino što se dogodilo jest otežano "podizanje" web stranice HRS-a. Da ne spominjem kako nam čitaju mailove. Kolateralne pojave su i puste e-poruke koje dobivamo svi sa predmetkom hamradio.hr. Jedna od tipičnih je i okružnica američke LGBT zajednice o zahtjevu za donacije, najmanje 50 ili 75 dolara. To je zloporaba privatnih podataka, stavljanjem naše stranice tamo gdje je imenovani stavio. I još ga nominirate za društveno priznanje i društvene (naše) novce.
To je demagogija, i , usput, ruganje s mogućnošću naših možđana da to prepoznamo izdaleka .

Ne slažem se sa ukidanjem ijednog, pa ni , privremeno zaposjednutog, našeg, HRS foruma. Ljudi spuštaju ručnu, i počimaju pisati, točno, precizno, s argumentima. Što više ljudi piše, nevažno na kojem forumu, prije će klika otići sa vlasti.

To te ja pitam.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 14, 2014 12:01 pm

Evo i "umjetnički" dodatak objašnjavanju pojma demagogija. Skenirani list "viđenja" sadašnjeg predsjednika, u materijalima kampanje za predsjednika, govori tisuću puta više od mog komentara. Ko i Kolinda, on sebe upuca u nogu dvaput na dan.
Citiram : "Rad QSL službe za članstvo kojima je održavanje veza s drugim radioamaterima najbitniji čimbenik...."
Zemljo, otvori se !
Attachments
Demagogija.jpg
Demagogija.jpg (106.93 KiB) Viewed 365465 times
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 14, 2014 2:16 pm

Predsjednik nije operator,veze ga baš ne zanimaju a kamoli QSL služba pa misli da bi svi tako tribali ka i on :roll:
Koji su to možđani :?:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Sun Dec 14, 2014 2:20 pm

Ali ne upada mi on u oči koliko oni "pobočnici"a ima ih i jednoslovaca koji mu drže stolicu.Kako ih nije sram u P.M. :?: :!: Može bit razlog mukte put na Festove ili štogod drugo što mi neznamo :?: Imaju li ti ljudi koje zrcalo po kući,stanu :?: :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Sun Dec 14, 2014 2:23 pm

A ovu priču o SRVKS je smiješno više i komentirati :lol: :lol: Cirkus,fali samo cerada. :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 14, 2014 2:56 pm

Može predsjednik ne bit operator, dozvoljavam i to, ali mora imat savjetnike koji će mu reć što je u toj krovnoj udruzi osnovna djelatnost.
Drugi par postoli je što se on i službenice u D-12 kočopere znakovima koje nikada niko nije čuo u eteru ; mene bi na njihovom mistu bilo sram uzest onu potvrdu o pozivnoj oznaci, ali, šta češ, to je đon-obraz...
Da ne pričamo o činjenici da je upravo on bio u komisiji u kojoj je marketinški stručnjak položio sve odgovore sa 100% ! Ne bi, da je bilo vezat Teslu i Pupina, u seriju !
E, ali o tome mladi, nadobudni, i elokventni, Uzdanica neće da piše, da je IZVOR demagogije u (ne)djelima vrhuške, zadnjih desetak godina !
Od pčelice, do marketinškog stručnjaka, sve go Thomas Alva Edison !
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 14, 2014 3:30 pm

Sve je to tako.Ali netko im je to omogućio,zar ne? Izbacimo tu kariku.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 14, 2014 4:31 pm

Ne možemo mi izbacit tu kariku, kad nismo u istom krugu. To su oni koji šetaju po JAR-i, KiM-i, Bugarskoj, Poljskoj, Estoniji, Italiji i Njemačkoj, uvijek od tuđih para, i za "zajedničke" ciljeve ! Moš mislit.
9a2jg

Postby 9a7zz » Mon Dec 15, 2014 10:57 am

Jedino dobro u svemu tome,gledajući s moje točke gledišta,što bi se reklo,je to što me stvarno nije briga ni za hrs(ovakav kakav je treba propasti i što se mene tiče trudiću se koliko mogu da tako i bude :D :D :D ) ni za veze ni za qsl-ke,a više ni za ovaj hobi.Zadnji puta sam bio za stanicom prije dosta vremena (oko 2 mjeseca ako me pamćenje služi) a ni sljedeća 2 ne planiram vikati 59 165 ili kucati nešto slično.Ipak nisam bolesnik kao neki koji rade više od 100 (STO !!!!!) kontesta u godini. Puno su mi draži neki drugi hobiji (životinje) od ovoga,sa ovim se samo zaj........,sprdam se sa pokvarenjacima iz hrs-a (namjerno malim slovima jer su oni mali,jadni ljudi) jer drugo ni ne zaslužuju i tako će biti dok JA ne odlučim drugačije.Ne oni!!!!!Zato,evo vam jedan savjet.Ne nervirajte se,nisu oni vrijedni toga.Puno je važnijih stvari u životu.Puno!!Zato udri brigu na veselje i na zajebanciju,barem što se tiče radioamaterstva.Tnx for qso,NO QSL,Tnx !
9a7zz

Next

Return to PHRK