Kao što se vidi iz naslova topica, ne stoji više "kako da im pomognemo", nego kako da si pomognemo.
Slijedili smo Kristov nauk, i nismo pomogli, ni sedam, ni sedamdesetsedam puta, nego puno više, ali, sve uzalud. Za ljubav je potrebno dvoje. Vođenje ljubavi "injulo" se zna kako se zove (ne želim biti prost).
Znači, pod ovim topicom ćemo pisati o istoj tematici, samo , sada, s odmakom od 7 godina, prvenstveno kako pomoći sebi, i istinskim radioamaterima, na prvom mjestu.
Dolazi mi u pamet zgodan vic, kad su prijatelji napali jednog čovjeka što nije pomogao popu, kad se utapljao, i utopio. On, jadan, viče : Pa jesam, pokušao sam mu pomoći ! Kako, upita masa. Viko sam mu : Daj pope ruku ! Budalo, odvrati, jedan od njih, trebo si reć , na pope ruku, oni se nisu naučili davat, nego uzimat !
U neovisnoj Hrvatskoj, s naglaskom na zadnjih sedam godina, 95% klubova nije osjetilo pomoć HRS-a. Što mnogi, pa i moja malenkost napisaše, HRS je za golemu većinu maćeha, za svega par ("uzdaničkih") klubova majka.
Većina klubova je srednje veličine, i HRS im redovito pokupi sve od članarine, s OBVEZNOM kupnjom časopisa. To nisu radili ni totalitarni režimi tipa Envera Xoxhe!
U zemlji gdje doktor nauka dobije 2.500 kuna za obljetnicu rada, i REZULTATA rada, oni izglasaju i isplate, od NAŠIH izmuzenih novaca jubilarnu nagradu od 30.000 kuna !
U zemlji gdje magistri i doktori rade za 6 tisuća kuna, neko za nerad dobija duplo !
Mogao bih ovako do Sudnjeg dana, ali veseli da je sve više glasnih operatora, kojima je dojadio ovaj nerad, javašluk, i tavorenje, pa tako 22 godine.
Uopće ne sumnjam koga će (za društvene, čitaj : NAŠE novce i priznanja) predložiti HRS vrhuška, HZTK-u i Ministarstvu. Primam oklade u imena za nominaciju.
Toliko se nataložilo mulja, da jaružalo vođeno kompjuterom, ne bi znalo odakle početi. Nešto kao osječka i vukovarska luka, zajedno.
Ima još...