by 9a2jg » Sat Jan 21, 2023 6:42 am
68 dana se nije osvježila IOCA stranica. Nisu proglašeni pobjednici-lovci za 2022.g. Nisu podijeljene (poslane) medalje. Bar se to moglo štancat unaprijed, jer na njima NEMA imena i/ili pozivne oznake osvajača. Ili, ni za to nema novaca, kao ni za usluge Hrvatske pošte ?
Po prvi put imam i prijepor s managerom. On ne priznaje moje veze iz 2022. za koje imam QSL karte, kao potvrdu veze ! Tvrdi da, od kada je on manager, i , od kada se šalju logovi manageru, da se priznaju SAMO te veze. Papiri ga opovrgavaju, jer TO nigdje ne piše, u trci za godišnji plasman ! Gdje bismo došli kad ni QSL karte ne bismo priznavali kao meritorni dokaz ?
Koliko je stanje kontradiktorno, svjedoči i činjenica da Neno UREDNO SVE svoje veze potvrdi i na platformi e-QSL ! Uz AG, tamo je opcija i print QSL, i Rusi to priznaju (u trci za RDA program), a mi bismo se, eto, išli praviti veći katolici od pape ?
Na kraju krajeva, nijednog aktivatora ne možeš prisiliti da pošalje svoj LOG IOCA manageru ! Isto kao što Rusi ne mogu prisiliti SVE svoje amatere da šalju svoje logove na hamlog.ru ! Nije da nisu pokušali, i da ne pritišću... Sve uzalud, nema više SSSR-a, diktata, pritisaka svih vrsta.
Ovo je skroman doprinos jednoj novoj podtemi, koja se stidljivo provlači na onom sterilnom forumu, a koja bi, uz pravo moderiranje, mogla biti plodonosna. Ne samo za, i zbog, IOCA-e, ja imam isti problem i sa SOTA programom, gdje u 2022. nekoliko aktivatora nije poslalo svoj log organizatoru (manageru), a neki su na drugi način potvrdili uspješno održanu vezu.
To otvara novu Pandorinu kutiju, koja se ne sviđa vladajućima, a zove se stavljanje QSL karte na za to odgovarajuće mjesto. Ne sviđa im se, jer su "odgojili" i pripustili na ispitima na desetke kandidata kojima to NISU utuvili u glavu, i dali im do znanja jednu osnovnu i notornu činjenicu, da je QSL-ka zadnji čin u postupku održavanja veze. Zakon u LA ! To te ja pitam.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja