IOCA

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: IOCA

Postby 9a2jg » Sun Nov 20, 2022 5:36 pm

Oteto-prokleto, uvik bilo i biće.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 18, 2022 6:09 pm

Ni jednog jedinog slova o IOCA programu, baš kao ni o QSL birou ! Takvo stanje je već godinama, nebriga za ta dva važna segmenta ; očito ih ne doživljavamo isto. U najmanju ruku sramota.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 23, 2022 8:03 am

Drug Laureat kaže da oni budno prate IOCA program. Kako nisu mrdnuli malim prstom, već godinama, nemojte ga više pratiti.
Biće bolje, i njemu, i nama.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 16, 2023 5:04 pm

Šesnaesti je dan siječnja 2023.g. Zna se koje su tri najuspješnije postaje-lovci u 2022.g. Ni crtice na HRS naslovnici, ni na sterilnom forumu, a medalje ćemo pričekati... ;) Zašto ? Jer je drug Milin napisao da se ONI staraju o IOCA programu ! Ka boga vas molin, nemojte se više starat, deboto se program ugasio, koliko ste se starali. Još sam na skupštini 2016. rekao kako se odnosite prema programu, tajnica mi je rekla da su osigurana sredstva, i da se oni staraju ! Za popizdit. Toliko se staraju, da sam zadnju pošiljku za AKL kombinirao sa jednom drugom pošiljkom, da uštedim Savezu ! Koja sam ja naiva, ja štedim NJIMA, a oni arče di stignu ! Od akcije "u svakom selu DMR repetitor", do " u svakom klubu njihov pouzdanik-mentor".
Zadnji put se nešto na IOCA stranici mijenjalo prije DVA mjeseca. Ne prozivam nikoga, najmanje Nenu, ali sve oko IOCA programa nažalost potvrđuje onu moju tvrdnju, da je četvorici jahača Apokalipse bilo jedino važno oteti na prijevaru program Emiru, a dalje ih nije briga.
Za neupućene, IOCA manager ne dobija za svoj rad, trud i angažman ni lipe.
Jednom riječju - SRAMOTA !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 21, 2023 6:42 am

68 dana se nije osvježila IOCA stranica. Nisu proglašeni pobjednici-lovci za 2022.g. Nisu podijeljene (poslane) medalje. Bar se to moglo štancat unaprijed, jer na njima NEMA imena i/ili pozivne oznake osvajača. Ili, ni za to nema novaca, kao ni za usluge Hrvatske pošte ?
Po prvi put imam i prijepor s managerom. On ne priznaje moje veze iz 2022. za koje imam QSL karte, kao potvrdu veze ! Tvrdi da, od kada je on manager, i , od kada se šalju logovi manageru, da se priznaju SAMO te veze. Papiri ga opovrgavaju, jer TO nigdje ne piše, u trci za godišnji plasman ! Gdje bismo došli kad ni QSL karte ne bismo priznavali kao meritorni dokaz ?

Koliko je stanje kontradiktorno, svjedoči i činjenica da Neno UREDNO SVE svoje veze potvrdi i na platformi e-QSL ! Uz AG, tamo je opcija i print QSL, i Rusi to priznaju (u trci za RDA program), a mi bismo se, eto, išli praviti veći katolici od pape ?

Na kraju krajeva, nijednog aktivatora ne možeš prisiliti da pošalje svoj LOG IOCA manageru ! Isto kao što Rusi ne mogu prisiliti SVE svoje amatere da šalju svoje logove na hamlog.ru ! Nije da nisu pokušali, i da ne pritišću... Sve uzalud, nema više SSSR-a, diktata, pritisaka svih vrsta.

Ovo je skroman doprinos jednoj novoj podtemi, koja se stidljivo provlači na onom sterilnom forumu, a koja bi, uz pravo moderiranje, mogla biti plodonosna. Ne samo za, i zbog, IOCA-e, ja imam isti problem i sa SOTA programom, gdje u 2022. nekoliko aktivatora nije poslalo svoj log organizatoru (manageru), a neki su na drugi način potvrdili uspješno održanu vezu.

To otvara novu Pandorinu kutiju, koja se ne sviđa vladajućima, a zove se stavljanje QSL karte na za to odgovarajuće mjesto. Ne sviđa im se, jer su "odgojili" i pripustili na ispitima na desetke kandidata kojima to NISU utuvili u glavu, i dali im do znanja jednu osnovnu i notornu činjenicu, da je QSL-ka zadnji čin u postupku održavanja veze. Zakon u LA ! To te ja pitam.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 25, 2023 1:21 pm

Malo kasnim s objavom, medalje su već na putu prema osvajačima!

Nismo mi prozivali, ili špotali, Nenu, samo se potvrdilo da mater ne vadi sisu, dok dite ne zaplače.

A što se tiče sintagme da je nešto iz HRS-a "na putu", mogu samo javno objaviti, i ponoviti, da će idući tjedan DVA mjeseca od kako je v.d. QSL manager poručio mom klubu i meni da ide pošiljka QSL karata.

Ne znam kako sjedine svare notornu činjenicu, čitaj hrvatski, latinica : istinu, da ih ljudi stalno javno nazivaju lažovima ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 26, 2023 8:13 pm

Malo kasnim s objavom, medalje su već na putu prema osvajačima!

Nismo dobili ništa, za sada. I ne nadamo se, ako je dato Stručnoj službi da pošalje.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 27, 2023 1:51 pm

Meni je, prije DR-a, dolazija direkt iz Orange county-a, CA, za 5 do 6 radnih dana. Sada, očito, toliko nije dovoljno da dođe pošiljka iz metropole. I to je nama naša borba dala.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 27, 2023 2:11 pm

Nisan nego stisnija enter na prethodni post, stiže mi obavijest iz Splita, da pođem na tu i tu adresu u Bolu, da me čekaju medalje.
I zaista, tamo Mirko i Slavko, dadoše mi kuvertu s mjehurićima, u njoj osvojene medalje, za AKL i JG. Treba napomenuti da je kuverta nova ! To biće ono što je vrla tajnica rekla sa skupštinske govornice 2016. , citiram, "da se oni staraju o IOCA-i" ! ;)

Hvala Neni, jer ja i vi znamo da bez njega ništa.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 14, 2023 6:55 am

Samo u IOCA pravilima piše da, za priznavanje aktivacije, na otoku mora biti sva oprema i operator, hi.

Dobro da nas je Neno podsjetio na pravila ! ;)

Bože mili, šta bi se dogodilo da negdje isto napiše i za IOTA ekspedicije, od Rockall-a, nadalje... ;) A što za one lokacije gdje redovito idu samo vojna lica, jer je osnovno poslanje ekspedicije vojnog karaktera, od Trindada, do Reville Gigedo ?

Još mi u ušima bruje riječi pokojnih aktivatora Emira i Dakija, kad su išli na aktivaciju Svetog Nikole u Crnoj gori, da im je, citiram, "sve sređeno". Nismo ni mi, ostatak lovaca, pali s kruške, zna se ko sređuje, koje su mu ovlasti, i koje provjere i zone odgovornosti netko ima, i treba proći, da bi nekome dao "zeleno svjetlo". To zeleno svjetlo košta, ne jednokratno, nego dugoročno, a plaćamo mi, neovisno o činjenici da li učestvujemo u tom programu, ili ne.
Pametnim dosta.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK