Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Sat Jan 23, 2016 6:12 pm

Ja se ne pitam.Meni je sve kristalno jasno.Međutim nije ni vrime a ni misto o tome diskutirat.
Oni koji su u bivšoj državi bili na vlasti i sad su...pardon njihovi potomci.Ali kad bi ja sad razveza priču moga bi do ujutro.Ova Hrvatska,ona je samo sljednica SRH.To je moje mišljenje a i mnogih drugih.Uteg rata,poraća,oduzimanja posjeda,zločina nad nevinim ljudima,djecom,križnih puteva itd još nismo rasvjetlili,lustrirali koga već triba.Neki kažu da je za to sad kasno.WRONG.Za istinu nikad nije kasno.Nema veze što mnogi od njih više nisu živi.Ali ako nam stranci Titu stave na listu 10 najvećih zločinaca 20 stoljeća onda to ima veliku težinu,zar ne? Oni koji mu se dan danas klanjaju su slipi oli se prave ludi.
Pa Izet se s njim sprda na Bosanski način,zahebancijom.Da je onda tako bilo nipo muke.Nažalost nije.Danas svak laprda što hoće a karavane prolaze i psi laju.
Hebe se njih ko je u koju jamu živ ili mrtav završija.To su koleteralne žrtve.I da nije bilo nešto poštenih ljudi među tim Partizanima genocid bi bio još veći.Spasili su mnoge ljude ženeći se sa "elementima".I to triba reći jer je istina.Bili su zadojeni komunističkom bezbožnom idejom ali su razmjeri progona bili već toliki da su stali u pomoć tim ljudima.S godinama je malo sve to opuzlo,Tito dao pasoše Hrvatima da ih se još više iseli iz Domovine.PERFIDNO!One koje bi uvatili ti bi nahebali ko žuti u Saigonu.
I sad da mi sljedbenik takove ideologije,mrzitelj svega Hrvatskog da Palmyru na pladnju ja bi je ladno odbija.Nisam Juda.
Ja u novu Vladu ne polažem nikakvu nadu jer ZNAM da od toga nema ništa.Ni na gospodarskom a ni na ovom lustracijskom planu.Tresla se brda rodija se miš!
Eto reka san da neću o politici,nota bene pišem pod krivim postom pa neka Đani pribaci di triba.
Isus je reka"Ja sam istina,put i život"...tako i nikako drugačije.Lopova triba kazniti,ubojicu isto,dobrog radnika nagraditi,stimulirati.Kad se ovo društvo počme tako ponašati e onda ću se početi nadati boljitku,možda i pomirbi.

Zdravi i veseli bili.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 23, 2016 6:48 pm

Vidin ja da san postavija preteško pitanje.
Evo jedno "lakše".
Da li znaš da li je iko, iz ijednog drugog kluba, "gostova" na toj lokaciji ?

Ne moraš se mučit naprezat možđane, nije, i neće, dok budu stolovali doživotni predsjednici, i bahati vlastodršci, samonametnuti vladari kluba, udruge ili zajednice klubova.

Oni su inauguirali "privatizaciju" lokacija, opreme, i oni odabiru ko smije , a tko ne, na taj privatni feud, sagrađen društvenim novcima. Upravo sa tih i takvih feuda se radi Palmyra, i njoj slične rare lokacije, jedna ili dvi ruke, ili usta, spisak znakova podobnih, i - to je to.
I ti, i ja znamo spisak tih feuda i imena feudalaca.
Pojava nije počela sa Palmyrom, niti će sa njom završit.

Mnogi naivci se pitaju, a čemu sve to ? Za dobiti dvoslovni, ili jednoslovni znak. Za istaknuti u zahtjevu za priznanje HRS-a ili HZTK. Za biti među "odabranim ", istim samo po lopovluku. Za taj lopovluk nisu predviđene sankcije, zakonske ili društvene, no radi tih i takvih lopova ostali operatori imaju grop u štumku. Jadaju se između sebe, i čekaju novu ekspediciju, i novu negaciju poštenog rada.

Ne moram ni govoriti kako tako napravljene obveze ispresijecaju društvenu scenu u krovnoj organizaciji, i u klubu, pa, kada se poznaje povijest tih odnosa, onda su mnoge odluke i potezi jasniji.
Mani pulite su im puna usta, realnost je mani sporke.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 23, 2016 7:21 pm

Vrag odnija i pulitiku.Dohvatija san moju kartu Palmyre 2005.Znači prije više od 10 god.od meni poznate zadnje DXexp.
Gledam drugu QSL-ku S.Georgia veze iz 2002 god.To je prin 14 god.Pa ako nas posluži zdravlje mogli bi dočekat tu novu Palmyru ali koje smo mi pegule to će bit QRP DXpedicija :!: :lol: Nikad na zelenu granu.A ovi iz kuruza i iz uzdaničkih doniranih klubova će opet cipat na tuđe znakove.Seveda. :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 23, 2016 8:20 pm

A ovi iz kuruza i iz uzdaničkih doniranih klubova će opet cipat na tuđe znakove.

Jesi vidija jučer, kad je Karamarko bija u strahu da neće imat dovoljno ruku, koga je zva, na dva sastanka, u jedan dan, a prije toga ih dva i po miseca nije ni obada ?
Manjine !
I što onda bijaše ?
Trgovanje. Za široke narodne mase - konstruktivni razgovori.
Njih se kupuje, ne doslovno, ali svi znamo da se daje , a ne pita se pravdanje i mjesta utroška. To je nepisano pravilo , zadnjih 25 godina.

Svodi se na isto, u konačnici , sve to to društvena sredstva, samo su raznolikim kanalima došla do korisnika. E, ali sada, kad se feudalac na tom svom feudu osili, po defaultu, prva mu je rečenica : Država, to sam ja.
Tu prestaje pamet.
Tu prestaje važiti i ona "Tehnika narodu".

Jer , bijah i u Daruvaru, i u Zagrebu, niko da ponudi da se odradi koja veza, ne neko drugi, nego ja sam. Jer feud je neprikosnoven, on je sredstvo kojim se raja drži u pokornosti, a sebe (misli da) stavlja na neki pijedestal u nekakvom radioamaterskom rangiranju, "ko je bolji".

U 51 godinu RA rada , u Zagrebu sam radio od Saveza, dok je bio Žika, i dvaput iz Pionirca, dobrotom Kike 9A9K.

Velike riječi, tipa Nacionalni centar Tehničke kulture Kraljevica, Katedrala radioamaterizma na Jarunu, do uzdaničkih lokacija, to je samo igra riječi, za osiguranje DRUŠTVENIH sredstava, za privatnu lokaciju par osoba, ili samo jedne.

Zato , vidiš da se bez politike ne može.
Sad će Vaso, samo što nije...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 23, 2016 10:37 pm

Vodili smo razgovore o ovoj temi i tamo na HRS Forumu.A sve znamo,samo ti diže želudac.Sutra on ima više zemalja od mene ili tebe jer je bija bliži "oltaru".
Tako to funkcionira na Balkanu stoljećima.Nažalost.Očito je da triba use i svoje kljuse.Negdi oko Dračevice kupit komad zemlje,kontejner,antene i to je to.Gori je koliko se sićam lipo visoko a ravnica.Odizgar bi tribali svi smjerovi ić solidno.jedino ako ćeš da idemo na juriš oslobodit V.Goru? :lol: Onda bi ja posli za zasluge moga tražit boračku mirovinu koju nisam zaslužija u prošlom ratu. ;) Ti ćeš mi bit svjedok,triba mi još jedan i javni bilježnik.Zvat ćemo Miću i Ivota!Eto ga na.
Kad taj bastion padne u naše ruke bit će i RA aktivnosti ali prave,ne one za fotkanje u foje.Nećemo dozvoliti tim elementima da oprema leži neiskorištena veći dil godine.Eto i novi RK u Pučišćima pa se mogu i oni pridružit u jurišu.Naprid braćo ja za vama,nazad braćo ja pred vama!
Tako je najbolje. :D
Nego ja i ti par dana ka dva starca na šentadi zabavljamo široke narodne RA mase.Di su drugi?Ča se i oni malo ne uključe u diskusiju.More bit da su njima ovi učinili veze sa isturenog ZM-a pa se nesmidu zamirat a?

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 24, 2016 8:39 am

Nego ja i ti par dana ka dva starca na šentadi zabavljamo široke narodne RA mase.Di su drugi?Ča se i oni malo ne uključe u diskusiju.More bit da su njima ovi učinili veze sa isturenog ZM-a pa se nesmidu zamirat a?

I pokojni Smoje je nekoliko desetljeća ima kolumnu u Slobodnoj, Ćakule na šentadi. Poslin je preša na Komentar Maloga Marinka, i to je uvik bilo najčitanije u Slobodnoj, poslin šoneta.

Odgovor na tvoje pitanje je vrlo jednostavan. Od Zadra do Dubrovnika ne možeš nabrojiti DX-era koliko imaš prstiju. Svaki se nakako "snađe". Evo, ja san se snaša tako da san sinoć tri i po ure zva VP8STI na 14 CW.

Misliš da je Koki ostarija, i posenilija, i da nije vidija da je samo jedan dan "osvanulo" u LOG-u K5P uzdanički klub u tvome susidstvu i zadarski klub, ista ruka. A i javili su mi prijatelji...

Da zaključin, jer triba ić na misu, iman materijale (a o tome san već par puta pisa) koji pokazuju šta su sve pojedinci u radioamaterskoj organizaciji, na raznim nivoima, i za različite lokacije, pisali društvenoj političkoj zajednici, HZTK-u, tvrtkama, udruženjima, a u cilju , prvo-dobijanja te lokacije, drugo-nabavu opreme. Kad čitaš te retke, čovik bi reka da se diga iz groba oni šta je izmislija parolu Tehnika narodu, a da su pisci lučonoše čovjekoljublja !
Karta sve trpi, i verata vozi, pizda rodi, i vojska obuče.
Sve su to bile samo parole, parole, parole, šta lipo piva Mina, sredstvo za doć do svoga feuda, kojim češ se kurčit u uskom krugu sebi istih, a poštenom svitu nabijat osječaj krivnje.

Kako ti nije palo na pamet, da se odnija beam i kilovat (ne nužno onaj ukradeni linear iz mog matičnog kluba) na Zvjezdano selo, ne bi oni na Palmyri moga otvorit oči, a da ga Dalmatinci ne bi klepnili.
Ne, to Zvjezdano selo je poslužilo svojoj svrsi, da tajnica ZTK Split, voditelj, i koordinator dobiju, ko jednu , ko dvi nagradu, priznanje i lovu HZTK
Očeš "lakši" primjer, imali smo pristup "gljivi" na Marjanu, lugarnici Sedlo, mistima di ti je po ure pješke. Lugarnica nedostupna, gljiva devastirana. To ti je "društvena odgovornost" ZTK Split i ŽZTK.
I za TO su pojedinci, bez srama, stida i obraza, primali društvena priznanja i Judine škude.

Ne triba osvajat Vidovu goru, povratili smo je 1944. g. nakon teških borbi sa Švabama, i gdje su izginuli mnogi borci 26. divizije, sastavljene isključivo od Dalmatinaca.
I ovog , doživotnog, predsjednika u Supetru treba maknuti legalnim i demokratskim metodama, baš kao i Faraona, ili čekati da umre.
Pučišćani su pametni ljudi, i ostat će mi vječna enigma šta su čekali sve ove puste godine...

Ostavimo nešto za poslin mise...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 24, 2016 2:34 pm

I Tomo im se pridružija.Osobno mi je to reka priko telefona!
Neka ljudi,zašto ne.A Koki svi moramo jednog dana poć na oni svit.A uvik je bilo i ostalo ..učini dobro izij....ah,neću dalje.
Sve ovo ća si napisa je istina ali ima ih koji to i ne razumidu.Sto ljudi,sto ćudi.
Cipa ti na 24 CW VP8STI,strašan operator,skoro ka ja na SSB,HI.Ja na SSB radim bolje negoli na CW,naravno da i na CW mogu ali ovo su veliki PILE UP-ovi koje nikad neću doživit.a sve je potribno iskustvo.
Čuje se i sad znak iz susidstva par ulica od mene.Čini mi se da sam ga uradija.Ali neki seronja je priko njega iša pa nisan siguran.Ma ni me previše briga,imam ih na 5 bandova dvi vrste rada.Nevalja bit gramzljiv i nezasitan.Žaj mi je da tu Milnu ne osposobite.Da sam doli na otoku da bi i svoje opreme za pravu ekipu,bez zadrške.Ovo se ne zahebavam.Nažalost nisam u stanju ni u Mircima nešto postavit,ti znaš zašto. :(
Čekam ih sad na 28 CW ka i jučer.Jedino na tom bandu mogu reć da imam nekakvu antenu.4 el. YAGI.
GL es DX.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 24, 2016 3:18 pm

Znan ja da in se Tomo pridružija, I Miće in je potpomažući član. Bija bi in i ja potpomažući, da nije druga Gumenog. Ne možemo ja i on u isti klub, bar ne živi.
A da san in obeća pomoć, i da ću to ispunit, to oću, i više nego šta san obeća.

Ovi VP8 nisu update-irali svoj LOG deboto dva dana, pa ne znan šta mi je prošlo, a šta nije. Upravo sada cipaju na 21 CW, trudim se...Još su tamo iduća dva dana, K5P dan manje...

Ima i suprotnih primjera od onih o kojima smo pisali u proteklim postovima, npr. Mate 4M, Dado 3TA , čak je potonji nudio i rent a lokaciju, da san u Zagrebu, bija bi je iznajmija na jednu šetemanu, ionako nisan nikad iša na godišnji odmor !

Od prvega veljače starta Georgija, a od drugega ožujka Marquesas, TX7EU, sve potencijalni mali godišnji odmori (oću reć, žena od mene ne očekuje ništa , dok se ne skinu, HI ) .

Gren na 21, ne smimo ljude ostavit nezaposlene...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 24, 2016 4:50 pm

Puka san ih na 28 SSB!Za vezu na 24 CW nisan siguran,prije ni nego je reka bi naš IVO 9A2GF.Nema ga baš po bandovima,prije nije bilo dana a da ga negdi nebi čuja.Nije mi to drago.
Miće nije doma već pokušava doć do kuruza,HI.
Samo nek se pripazi minsko-eksplozivnih sredstava. :o
On je isto potpomažući član lokalnog kluba ali očito nije da dovoljno balina.Ja znam jednoga koji je da koliko se tribalo i sad sa lokacije može,ako želi, cipat po raritetima.Opet pošteno.Daš klubu,klub vrati tebi i svi siti i zadovoljni,pogotovo prisidnik.
Iđemo dalje,čekamo ih na 14 SSB,28 CW ali još su na 28 SSB.Neka ih rade i oni kojima je telegrafija SF misaona imenica.Mašala.
Jutros do ranih sati ih pokušao čuti na 3.5 CW,radili EU ali moj slooper koji ih bukvalno gleda očito nije kompatibilan sa njihovim signalima. :lol:
Nema veze...ko puno gleda malo vridi. :D

73,9A6R

P.S.Jedan moj prijatelj mi govori da san se puno ispuca na S.S.pa se boji da nebi izdušija na S.G. :D Dobro on i govori.Srića između će bit šetimana za odmor.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 24, 2016 7:06 pm

Prvi put san čuja K5P , prije pola ure na 7026, još je tamo, samo ima više ometača, nego normalnih ljudi, šteta.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK