Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Wed Aug 31, 2022 4:12 pm

Vozim se hrvatskim bespućima, i slušam Veljka Ostojića na HR-u. Otkriva čovjek Ameriku ! Kaže da su 3 problema, nema kadra u turizmu, golemi rast troškova poslovanja, u odnosu na rast prihoda, i tvrdi da ima 1.800.000 postelja u privatnim rukama, a samo 200.000 u hotelima. Odmah se vidi za koga navija ! ;)
Interesantno je koga on, kao dobar poznavatelj prilika u Istri, "krivi" za nestašice vode ove godine, u Istri. Tvrdi da je preko 200.000 kreveta u privatnih iznajmljivača, dvaput više nego prije 10 godina u Istri. Ne spominje notornu činjenicu da su svi ti kapaciteti izgrađeni legalno, znači, plaćeni svi komunalni, pa tako i vodonosni doprinosi, a da se preko 25 godina nije prstom maklo u magistralnim vodovodima u Istri ?
I na kraju zaziva jače oporezivanje privatnih iznajmljivača, jer njih smatra najopasnijim neprijateljem razvoja kvalitetnog turizma.
Očito je tko ga plaća.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 31, 2022 4:21 pm

Čim je Ostojić,aj ća.Ne moram ni čitat tekst.Slušam jučer načelnika Splita.On je doktor fizike..bolje mu je da se drži svoje struke a ne priča pizdarije.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Sep 01, 2022 9:09 am

Rekli bi u Sarajevu : Novi dan, nova nafaka.
U nas, ovih dana, uđeš u svoj dućan, i sa vrata bojažljivo pitaš : Pošto je danas kruv i mliko ? Tako i ja jutros pitam, a prodavačica mi odgovori rafalno : Da, mliko je od jutros 12.99 kuna ! Golema većina svih tih poskupljenja nema veze s realnom ekonomskom osnovom, iako se svi oni koji poskupljuju pozivaju na cijenu nafte na svjetskom tržištu ! Maltene kao da su piljarice na Dolcu žešće od brokera na burzi ? Bolje informirane.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Sep 02, 2022 6:33 am

u ime sponzora takmičenja Remote Ham Radio, dodijelio laptop kao nagradu. Također, svi su učesnici dobili besplatan pristup RHR-ovoj platformi i daljinskoj stanici u Zagrebu do 25. godine života.
U ime učesnika i Radio kluba želimo da se zahvalimo IARU i Hrvatskom radioamaterskom savezu na odličnoj organizaciji takmičenja, te Asocijaciji radioamatera u Bosni i Hercegovini koji su pokrili sve putne troškove našeg državnog tima.

Kad čitaš ove retke remote pulena, moraš se debelo zamisliti. Od natrag , prema vrhu, svaka rečenica vrvi "biserima". U zadnjoj rečenici piše, citiram, "našeg državnog tima" ! Kojeg to ? Jer, koliko moja pamet konta, od II zasjedanja AVNOJ-a u Jajcu, do danas, BiH je zajednica jednakopravnih konstitutivnih naroda, Hrvata, Srba i muslimana. Ako to jest tako, a jest, onda ne može jedna etnička, ili vjerska, skupina predstavljati sve tri ! No, režiseri YOTA2022 očito misle da može, i, ne daj bože, treba ?

Krenimo, i pasus prije zadnjega. Bosanci, svojim iskrenim i točnim pisanjem, potvrđuju ono što sam ja pisao davno prije, da je narečena tvrtka jedini sponzor, ne takmičenja, nego projekta ! Da se Neno ne uvrijedi, i od njega su iskamčili jednu ručku, kao nagradu, da onaj prvi ne strši kao jedini !
I nagrada u vidu laptopa, a što je suvereno pravo sponzora, simbolizira odnos prema mladima, i šalje jasnu poruku : Ne treba vam radio klub, radio stanica, kakvi bakrači, samo laptop, internet, mi vam nudimo nešto besplatno do 25-e godine, poslije plaćajte po cjeniku !

Neću dalje, dalo bi se sve secirati, ali kome, i čemu ; razumni članovi HRS-a znaju, od početka, što je što, i tko je tko, koruptivni misle da će dovijeka raditi i rovariti protiv Hrvatske. Jadni, zaboraviše da ničija nije do zore sjala.
Bujrum !
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Sep 02, 2022 10:17 am

Kad je tako darežljiv neka meni da jedan pasword. ;) Ne triba mi laptop,imam ih nekoliko a naravno i pristup brzom internetu.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Sep 02, 2022 11:36 am

9a/neki strani znak je radio entitete, kažeš. Dobro i gdje je ŠTETA u tome? Ispravno se dakle predstavljao i po DXCC pravilima radio iz jedne zemlje. Tebi to nije normalno i sramota? Meni je normalno i nije sramota. Ne vidim nikakav problem

Ovo je napisao na HRS forumu 9A5BWT. Osnovni problem je što osoba od 40 godina ne vidi nikakav problem. Ali, to je isključivo njegov problem. Naš je, dijelom, jer on ovakvim stavovima pokušava indoktrinirati 9A RA mase, koje su lijene i inertne.
Ako se ne uključe na aktivnoj bazi, ovakvi će naturit svoje mišljenje i stavove, koje se ne ni dodiruju s našima.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Sep 03, 2022 2:19 pm

Taj nije radio iz Hrvatske.Okladija bi se u novi radio.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Sep 03, 2022 3:50 pm

Iz Dojčlanda.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 05, 2022 7:07 am

Udarna vijest u svjetskim medijima je da je cijena nafte drastično pala. Dostignute maloprodajne cijene derivata ostale iste.
A da skupimo sve postignute ekonomske diplome u Hrvatskoj, na jedan kup, i da ih zapalimo ? Očito je da više ne vrijede.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Sep 05, 2022 9:37 am

Dolar nikad jači u zadnjih 20 godina.Sve ukazuje na daljnje slabljenje eura.Kažu da se rubalj oporavija? 2+2 je još uvik 4 ;)
A nama za manje od 4 miseca na silu nameću taj isti euro. :x Ima da nahebemo ko žuti !

P.S. Nemam diplomu dipl.ekonomiste ;)
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK